Acasă Diverse ”Handbalul nu e matematică. Noile reguli nu sunt ok. Pe termen lung,...

”Handbalul nu e matematică. Noile reguli nu sunt ok. Pe termen lung, pot fi bune pentru handbalul românesc, dar nu cu 40 de zile înainte de începerea campionatului”

482
0

Legea Novak începe să se răsfrângă asupra cluburilor din handbalul românesc. Rapid şi CSM Bucureşti ar fi fost amendate cu câte 3000 lei pentru nerespectarea ordinului de ministru în Supercupa României. Dacă situaţia se repetă, amenda ar urma să se majoreze. La prima etapă din Liga Florilor, SCM Rm. Vâlcea a avut doar 14 jucătoare pe raportul de joc. Şase dintre ele au fost românce, deci ponderea de 40% a fost respectată, dar nu şi pe teren, iar SCM, ca şi alte formaţii de top, în această rundă, este pasibilă de o sancţiune pecuniară. Regula e greu de respectat, cu atât mai mult de echipele cu pretenţii la primele locuri, care şi-au stabilit loturile înainte ca această lege să apară şi multe se bazează pe straniere. Iar acest lucru a fost semnalat şi de către antrenorul Vâlcii, Bent Dahl, la finalul partidei cu CSM Galaţi, în care a vorbit, de asemenea, despre joc şi partidele următoare:

”A fost un început tipic de meci, cu puţin stres, reguli noi. Handbalul nu e matematică. Noile regulile nu sunt ok. Pe termen lung, pot fi foarte bune pentru handbalul românesc, dar nu cu 40 de zile înainte de începerea campionatului. A fost puţin stresant, dar când am realizat că putem juca handbal, a fost mult mai bine. Daria a fost odihnită pentru că are mici probleme medicale. A avut trei zile libere. Nu sunt îngrijorat în privinţa ei. Ea va juca la Bistriţa. Tanja Asanin nu este pregătită, încă. Dacă era aici, juca. (…) Pot găsi mereu ceva nesatisfăcător în timpul unui joc, dar în final este vorba despre echipa mea şi 10 goluri diferenţă e un rezultat ok. La Bistriţa vom avea un meci greu. Am pierdut precedenta întâlnire, dar a fost în cadrul unui turneu amical, acum va fi în Ligă, deci… vom vedea. E un joc important şi interesant. Sunt mulţumit de lot. Bineînţeles că am nevoie de mai multe jucătoare, dar nu mă focusez prea mult pe acest aspect. Mă concentrez pe ceea ce pot să fac şi pe fete. Iar ele fac o treabă bună zi de zi şi sunt foarte mulţumit de echipa pe care o am. Întotdeauna vom lupta pentru medalii, dar va fi un sezon foarte greu. Multe echipe au un buget mai mare decât noi, însă handbalul nu e despre asta, întotdeauna vom lupta pe podea şi vom vedea. Vom fi fizic pregătiţi pentru tot ce ne aşteaptă în acest sezon, inclusiv pentru programul încărcat, când vom juca şi în cupele europene”.