Alte sporturi

Handbalistele de la Energetic au câştigat Cupa Liceelor la fotbal

laura has si fotbalistele• formaţia pregătită de profesorii Laura Haş şi Marius Dănuleţ a obţinut 15 victorii în tot atâtea meciuri, devenind astfel cea mai bună echipă de fotbal feminin din ţară, la nivel de licee

Recent, la Iaşi, s-a desfăşurat finala Cupei Liceelor la fotbal feminin. Competiţia s-a bucurat de participarea unei echipe din Bucureşti şi a altor şapte grupări din următoarele judeţe: Vâlcea, Caraş-Severin, Brăila, Harghita, Bistriţa-Năsăud, Argeş şi Botoşani. Formaţia din cadrul Colegiului Tehnic Energetic, pregătită de Laura Haş şi Marius Dănuleţ, a câştigat toate meciurile disputate pe parcursul turneului de la Iaşi. Mai mult decât atât, fotbalistele vâlcene au înregistrat numai victorii începând cu faza municipală, până la etapa judeţeană şi cea zonală. Potrivit declaraţiilor antrenoarei Laura Haş, elevele sale au câştigat 15 meciuri din tot atâtea disputate.

Le-a fost teamă de gruparea din Harghita, dar au învins-o

„În finală, am jucat împotriva sportivelor din Harghita şi vreau să vă spun că ne-a cam fost teamă de această echipă, mai ales din cauza portarului, care a avut o evoluţie de excepţie. La final, formaţia adversă a primit chiar şi premiul pentru cel mai bun portar. Toate jocurile au fost grele şi de aceea, iniţial, ne doream să ocupăm un loc 3 sau 4. Cu cât treceau partidele, cu atât ne apropiam mai mult de finală, iar emoţiile deveneau tot mai mari”, a declarat Laura Haş. Cu toate acestea, vâlcencele au reuşit să se impună cu scorul de 3-0 în faţa jucătoarelor din Harghita, câştigând astfel Ediţia 2010 a Cupei Liceelor la fotbal feminin.
„Finala turneului a avut şi o parte destul de comică, ce este legată de faptul că eu m-am născut chiar la Miercurea Ciuc, iar acum, elevele mele au învins echipa din Harghita”, a adăugat antrenoarea.
Potrivit Laurei Haş, fotbalistele vâlcene au studiat regulamentul de fotbal şi au jucat mai multe meciuri amicale pentru a se familiariza cu acest sport înainte de începerea competiţiei.
„Pe măsură ce am avansat, fetele au înţeles cu ce se mănâncă fotbalul, iar în finală ne-am dorit cu adevărat să le dăm clasă şi am reuşit”, a precizat antrenoarea.
Laura Haş ne-a vorbit apoi despre unul dintre cele mai dificile meciuri disputate de fetele de la Energetic. „Prima întâlnire, cu fotbalistele din Caraş-Severin a fost infernală. Cu greu am reuşit să le învingem la 1-0. Totuşi, sunt mulţumită pentru performanţa realizată şi consider că sportivele noastre au dat dovadă de mare ambiţie, perseverenţă şi seriozitate. Faptul că toate componentele echipei practică handbal ne-a ajutat destul de mult din punct de vedere al condiţiei fizice şi al tehnicii”, a afirmat profesoara.
Au evoluat pentru formaţia vâlceană: Florinela Boboc, Anca Badea, Cristina Boian, Roxana Chirilă, Andreea Cimpoieru, Ana Catălina Ciolan, Diana Ionescu, Georgiana Popescu, Elena Puieţu, Andreea Ianăşi, Ana Maria Măzăreanu, Diana Şerbănoiu, Georgiana Tănase, Mihaela Viorel, Ana Maria Zdârcea şi Cristiana Zamfira.

Surpriză pentru directorul Ion Florescu

Dorind să îi facă o surpriză directorului Colegiului Tehnic Energetic, fetele au păstrat secret rezultatul obţinut la Iaşi până în momentul în care au ajuns acasă. La aflarea veştii, Ion Florescu s-a arătat foarte mulţumit de performanţa elevelor sale. „A fost o surpriză plăcută pe care au ţinut-o foarte frumos ascunsă, încât eu am aflat abia când s-au întors. În mod evident sunt mândru de ele pentru că, din punctul meu de vedere, să fi pe primul loc la fotbal feminin, la nivel naţional, înseamnă ceva. Când au plecat spre Iaşi, sincer să fiu, aveam ceva îndoieli în privinţa rezultatului pe care îl vor obţine acolo, gândindu-mă că poate vor întâlni echipe mai puternice din alte oraşe. Acum este clar că sportivele noastre au fost cele mai bune şi mă bucur foarte mult pentru acest lucru. Mi-a părut rău că nu am putut să merg şi eu cu ele, mai ales că am terminat facultatea la Iaşi şi aş fi putut să le fiu ghid pentru un tur al oraşului”, ne-a declarat Ion Florescu, directorul CT Energetic.

Elevele Laurei Haş se remarcă şi în competiţiile de majorete

Profesoara Laura Haş ne-a precizat că se ocupă şi de pregătirea unei echipe de majorete, care reprezintă Colegiul Energetic la diferite concursuri. Cea mai recentă competiţie de acest gen la care au participat fetele este cea organizată în luna aprilie de Şcoala cu clasele I-VIII „Take Ionescu”. Acolo, majoretele antrenate de Laura Haş s-au clasat pe locul 3 la nivel judeţean şi au primit premiul special al întrecerii.
Echipa din cadrul CT Energetic este formată din următoarele eleve: Nicoleta Baciu, Raluca Bucura, Cristina Gheorghe, Alexandra Mătăcuţă, Bianca Mihai şi Andreea Ştefan.

Ovidiu Dulăcioiu

Articole Similare

2 Comments

  1. Felicitari fetelor din Valcea dar si antrenorilor care s-au ocupat de ele, mai ales ca am aflat ca doamna profesoara a fost singura femeie prezenta feminina, de altfel una foarte placuta, in randul antrenorilor din competitie.
    Felicitari si rezultate tot la fel de bune si pe viitor.

  2. Felicitari fetelor si antrenorilor care s-au ocupat de ele, mai ales ca am aflat ca doamna profesoara a fost singura prezenta feminina, de altfel una foarte placuta, in randul antrenorilor din competitie.
    Va doresc si pe viitor rezultate cel putin la fel de bune.

Lasă un răspuns

Back to top button