Acasă Liga III Ghighilicea, la primul gol pentru Călimănești! Cozia se întoarce cu un punct...

Ghighilicea, la primul gol pentru Călimănești! Cozia se întoarce cu un punct din Bănie

891
0

Cozia Călimănești continuă să strângă puncte în Liga a III-a. Deși mulți nu-i dădeau prea multe șanse pentru salvarea retrogradării, a obținut rezultate care-i permit să se gândească, poate, chiar și la play-off. E la cinci puncte de locul 4. Elevii lui Vasile Ilinca au trei meciuri la rând fără înfrângere. Au acumulat 13 puncte. Ultimul l-au luat din Bănie. Trupa din stațiune a remizat, 1-1, cu Universitatea Craiova 2. E neînvinsă în duelurile cu această formație. În tur, Cozia a câștigat confruntarea cu 1-0.

Și acum a avut 1-0. Mijlocașul Claudiu Ghighilicea a scăpat pe contraatac și a adus echipa vâlceană la timonă după un sfert de oră de joc. A fost primul său gol pentru Călimănești. Gazdele au pus presiune, au încercat să revină, dar vâlcenii s-au apărat bine. Până la pauză. La patru minute de la reluare, după o centrare din dreapta, Domnu a egalat. Cozia a avut șanse să revină la conducere, însă partida s-a terminat la egalitate, 1-1.

E un punct câștigat. Sunt mulțumit. Bineînțeles, ar fi fost și mai bine să plecăm de aici cu toate cele trei. Am creat probleme, jocul a fost bun. La 1-0 pentru noi, nu am făcut pasul înapoi deliberat. Ne-au dus ei acolo, e o echipă care pasează, pune presiune. Nu e vorba că sunt mai bine pregătiți fizic. Și noi avem antrenamente tari, băieții sunt la un nivel bun. Dar cei de la Craiova doar asta fac, fotbal, nimic altceva. Cu toate acestea, nici ei nu au putut menține ritmul până la final. A două repriză, și-au mai pierdut răbdarea, au început să «arunce» mingi în adâncime. Știam că va fi un meci de angajament. Ușor-ușor, începem să contăm și noi. Nu suntem ca alții, să ne gândim foarte sus. Important e orice punct pentru a ne salva de la retrogradare. Dacă putem și ne lasă și ceilalți, nu bat, iar noi tot adunăm puncte, bineînțeles că am putea ajunge chiar și pe loc de play-off. Dar important e să strângem puncte, să nu avem emoții. Îmi pare rău de cele pierdute cu Dăești. Am făcut niște greșeli și ne-au costat. Cu încă două puncte, era mult mai bine pentru noi”, a declarat Vasile Ilinca, tehnicianul de la Călimănești, după meciul de pe stadionul Extensiv, din Craiova, terminat la egalitate de echipa sa.

În Bănie, Ilinca a apelat la sistemul 3-5-2, respectiv: Borz – Ștefan, Marian Chiripuș, Proteasa – Dobrin, Horumbă, Ghighilicea, Bîrziche, Mădălin Chiripuș – Zamura, Sîrbu. Au mai intrat, pe final: Duca și Mazilu. A absentat juniorul Kelemen, suspendat pentru cumul de galbene (4). În runda viitoare, Cozia are meci acasă cu Petrolul Potcoava, echipă aflată sub ea în clasament, una dintre adversarele directe din lupta pentru rămânerea în Liga a III-a.