Acasă Atletism Conducerea FRA, reprezentanți ai COSR, medaliați olimpici, europeni și mondiali vin, sâmbătă,...

Conducerea FRA, reprezentanți ai COSR, medaliați olimpici, europeni și mondiali vin, sâmbătă, la inaugurarea pistei de atletism din Drăgășani!

1184
0

*) duminică, atleți de mare valoare ai României vor alerga la concursul național ”Memorial Constantin Teofilescu”

Eveniment sportiv de amploare, în acest week-end, la Drăgășani! O parte din crema atletismului și sportului românesc se va afla în orașul vinului cu prilejul inaugurării pistei de atletism de la stadionul Municipal, dar și al desfășurării Concursului Național de Alergare pe Șosea ”Memorial Constantin Teofilescu”. Noua pistă de atletism, realizată prin implicarea autorităților locale, va fi pusă oficial în funcțiune sâmbătă, 5 noiembrie. Cu acest prilej, alături de primarul Cristian Nedelcu, vicele Adrian Zăuleț, profesorii Cristi și Luminița Orza, vor fi secretarul general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, George Boroi, președintele Federației Române de Atletism, Anișoara Cușmir Stanciu, recordmană mondială și medaliată cu aurul olimpic la săritura în lungime, Nicoleta și Costel Grasu, medaliați la Europenele de Atletism, Robert Olah, coordonatorul lotului olimpic de tineret, Doru Crișan, coordonatorul lotului național de juniori, președintele Comisiei Tehnice a FRA, Cristi Dragomir și alți reprezentanți de seamă din sportul românesc. Practic, vor și prezenți toți reprezentanții Comisiei Tehnice a FRA, care vor ține și o ședință de lucru la Drăgășani.

O parte din invitați vor rămâne la Drăgășani și pentru duminică, 6 noiembrie, când se va da startul celei de-a X-a ediții a Concursului Național de Alergare pe Șosea ”Memorial Constantin Teofilescu”. Zeci de atleți din țară și din județ sunt așteptați la start. Întrecerea este organizată de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea, Asociația Județeană de Atletism, Liceul Tehnologic Brătianu Drăgășani – Clubul Sportiv Școlar, cu sprijinul Primăriei Municipiului Drăgășani şi al mai multor sponsori. Concursul începe la ora 11.15. Se pleacă de la ”Eurocinema”. Înscrierile se fac la start.

”Toți sportivii trebuie să aibă viza medicală valabilă pe legitimație. Se vor derula următoarele probe: Masculin S, U23 – 2500m, Feminin S, U23 – 2500m, Masculin U20 – 2500m, Feminin U20 – 2500m, Masculin Masters +40 – 2500m, Feminin Masters +40 – 2500m. Se vor acorda premii în bani, diplome și medalii primilor cinci clasaţi la feminin și masculin, seniori, tineret și juniori. În proba de master + 40 feminin și masculin se vor premia primii trei clasați”, au mai anunțat organizatorii.