Administratie

Fuziunea Apavil-Acvarim a intrat în ultima repriză

• De data asta, autorităţile dau această informaţie ca sigură

Actul de fuziune al celor doi operatori de apă, Apavil şi Acvarim, urmează să fie parafat la finele acestei săptămâni. După cinci ani de încercări eşuate, cele două societăţi se vor unifica şi vor forma un singur operator.
Disensiunile dintre Primăria Râmnicului şi Consiliul Judeţean Vâlcea au pus sub semnul întrebării accesarea celor 100 de milioane de euro pe care Uniunea Europeană le oferă judeţului nostru pentru extinderea reţelelor de apă şi de canalizare. Vineri, 10 septembrie, acordul Băncii Europene şi ISPA a fost remis către Acvarim şi Consiliul Judeţean Vâlcea. Consiliul Local al Râmnicului se a întruni în şedinţă extraordinară, la finele acestei săptămâni, mai exact vineri, 17 septembrie, în vederea finalizării fuziuni, respectiv aprobarea cererii de intrare în Asociaţia APA Vâlcea, mandatarea reprezentanţilor în AGA şi CA a noului operator de apă. Fuziunea celor doi operatori presupune automat şi reducerea aparatului de conducere, a numărului de directori şi a şefilor de servicii. Primii sacrificaţi vor fi directorii Apavil, conform negocierilor dintre fostul primar Mircia Gutău şi preşedintele CJ, social-democratul Ion Cîlea. PD-L va deţine majoritatea în noua structură de conducere, structură care va decide cine pleacă, cine rămâne şi… pe ce post. Cristi Jianu, directorul Acvarim va prelua conducerea noului operator de apă, înlocuindu-l pe directorul Marinescu, de la Apavil. De asemenea, se pare că din cei cinci directori aflaţi pe lista PSD, doar unul va rămâne în funcţie. Este vorba despre directorul comercial Valer Tudor. Restul vor fi repartizaţi pe alte posturi sau vor fi pensionaţi, repensionaţi, cum este cazul pesedistului Iorgu Ion, pensionar reangajat la Apavil ca şef al Serviciului Investiţii.
Consilierii judeţeni ai  PD-L sunt hotărâţi să desfiinţeze toate posturile de conducere care nu-şi găsesc utilitatea în activitatea noului operator de apă, convinşi fiind că, prin acest demers, vor obţine o reducere de  peste  20% a cheltuielilor salariale.

Dana Nedescu

Articole Similare

One Comment

  1. hai cu fuziunea si apucativa de treaba din muncitori mai dati afara sper sa nu faceti smecherii sa dati oameni vechi afara

Lasă un răspuns

Back to top button