Liga III

Elevii lui Catargiu, în febra examenelor

* mai mulţi jucători de la FC Oltchim încă nu şi-au terminat liceul, având programate pentru această perioadă ultimele examene ale Bacalaureatului

Imediat după ultima etapă a sezonului de Liga a III-a, nou antrenor al FC Oltchim, Lucian Catargiu, a decis să-şi trimită jucătorii în vacanţă. O parte dintre ei, însă, nu se bucură de concediu aşa cum şi-ar fi dorit, la mare, la munte sau în excursii prin străinătate, asta pentru că sunt nevoiţi să-şi petreacă timpul liber învăţând. Câţiva dintre jucătorii Oltchimului susţin în această perioadă examenele pentru definitivarea studiilor liceale. Între cei care dau BAC-ul în acest an se numără Ştefan Răcăreanu, Petruţ Tomescu, Ştefan Despoiu, Cosmin Smeadă şi Ionuţ Amza. Dacă vor absolvi cu brio toate examenele, ei pot opta să urmeze şi cursurile unei instituţii de învăţământ superior. Astfel este posibil ca FC Oltchim să nu se mai poată baza pe serviciile unora dintre aceşti jucători. Dacă ei vor alege să meargă la facultate într-un alt oraş, nu vor mai putea să joace pentru FC Oltchim. Însă, abia la reunire vor exista certitudini în privinţa lotului, fiecare dintre jucători urmând a-şi exprima opţiunile în ceea ce priveşte viitorul lor fotbalistic.
Altfel, pentru că este posibil să mai plece din jucători, iar patru dintre cei care au stat până acum la dispoziţia FC Oltchim nu mai fac parte deja din planurile conducerii, Lucian Catargiu are în vedere consolidarea lotului şi în urma unor selecţii care se vor face după ce „chimiştii” îşi vor relua antrenamentele. Toţi cei interesaţi sunt aşteptaţi să dea probe la stadionul Oltchim după încheierea vacanţei.

Reunirea lotului, pe 5 iulie

Jucătorii „chimişti” au luat vacanţă pe 14 iunie, iar pe 5 iulie, la ora 10.30, sunt aşteptaţi la reunirea lotului. Aşa a decis antrenorul FC Oltchim, Lucian Catargiu, împreună cu conducerea administrativă a clubului. Aşadar, în plină vară, „chimiştii” îşi vor relua antrenamentele, primele şedinţe de pregătirea fiind aşteptate a se desfăşura mai lejer, pentru acomodarea cu efortul. După prima săptămână de pregătire, vor urma câte două antrenamente pe zi, plus meciuri amicale. În privinţa cantonamentului nu s-a stabilit încă nimic, dar poate fi luată în calcul şi ideea susţinerii unui stagiu centralizat de pregătire. În acest moment, însă, se pare că nu e agreat acest mod de pregătire, cu atât mai mult cu cât reluarea competiţiilor oficiale se va produce destul de repede, spre sfârşitul lunii iulie, când este aşteptată a se desfăşura prima fază naţională a Cupei României, în care sunt angrenate şi echipe de Liga a III-a. (L.S.)

Articole Similare

2 Comments

  1. in caz ca Ramnicu Valcea ar ramane in liga 3 ar trebui sa se gandeasca la niste jucatori de la oltchim un stoica , marinescu , racareanu si un smedescu ar fi indicat sa fie in lotu celor de la valcea

Lasă un răspuns

Back to top button