Liga IV

Conexin Runcu

Anghelescu PantelicaCampioana Vâlcii i-a… retrogradat!

* sponsorul Pantelică Anghelescu nu ştie deocamdată dacă va continua sau nu în Liga a IV-a

Plasată de poziţia a 15-a în clasamentul final al Ligii a IV-a, echipa patronată de Pantelică Anghelescu depindea de soarta partidei de la Caracal pentru a nu retrograda la „Onoare”. Şi anul trecut, Conexin se regăsea într-o situaţie similară celei din 2010, însă atunci Ghecon câştiga cu 2-1 meciul de baraj pentru promovare în Liga a III-a şi se salva in extremis. În 2010, mai exact, săptămâna trecută, marţi, 15 iunie, trupa antrenată de Iulică Dincă nu a mai primit un răspuns favorabil de la campioana Oltul Ioneşti 2009, care nu a primit biletul de accedere în fotbalul de performanţă, ca urmare a eşecului consemnat în compania celor de la Atletic Bradu.

O lună de tratative intense

Există multe variante în ceea ce priveşte soarta echipei finanţate de omul de afaceri Pantelică Anghelescu. Managerul firmei de construcţii Conexin A şi P susţine că, în continuare, aşteaptă ca autorităţile locale din Runcu să-i concesioneze baza sportivă. „Nu mă interesează prea mult dacă echipa mea va mai juca sau nu în Liga a IV-a. Acestea sunt doar detalii. După cum am mai spus, eu sunt interesat să am o bază sportivă proprie şi să nu mai joc mereu în exil. Vreau şi eu să-mi întocmesc un proiect de lungă durată şi să dezvolt o şcoală de fotbal, de aceea îmi trebuie un teren în care să investesc. Încă mai aştept un răspuns pozitiv din partea Primăriei Runcu, pentru a amenaja stadionul din localitate”, a precizat Anghelescu, care şi-a propus să amenajeze la Runcu un stadion care să îndeplinească cerinţele impuse de FRF chiar şi pentru a găzdui meciuri oficiale de Liga a II-a.

Nu vrea să mai cumpere loc

Din câte se pare, pentru Conexin există mai multe variante: fuziunea, asocierea sau continuarea pe cont propriu. „În orice caz, nu mai sunt dispus să cumpăr loc pentru a rămâne la acest nivel. Pe mine nu mă deranjează să joc în Liga a V-a, pentru că diferenţa de bani care-mi rămâne într-un an, adică vreo 500 de milioane, o pot investi în baza sportivă din Runcu. Eu am băgat bani în această echipă din buzunarul propriu, pentru că îmi place fotbalul. Nu primesc fonduri de la primării şi de aceea mi-e destul de greu. În orice caz, voi şti mai multe peste o lună de zile, pentru că, momentan, vreau să plec cu familia într-un concediu”, a mai adăugat sponsorul de la Conexin.

Anghelescu mai are o şansă

În cazul în care va Oltul Ioneşti 2009 va face pasul în Liga a III-a, atunci Conexin ar putea rămâne la acelaşi nivel şi din august. În orice caz, aproape sigur, echipa din Runcu va evolua la acest nivel din vară, de vreme ce Liga a V-a nu aduce nimic spectaculos, poate doar ceva mai multe bătăi, stadioane proaste şi o căruţă de nervi. Până în luna august, Primăria Runcu va trebui să ofere un răspuns categoric lui Anghelescu, care va şti atunci dacă îşi mută de anul viitor sau nu echipa în frumoasa localitate din apropierea Râmnicului. (L.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button