Acasă Diverse După 2 luni în regim de cazarmă şi 8 de aşteptare, junioarele...

După 2 luni în regim de cazarmă şi 8 de aşteptare, junioarele de la Centru de Excelenţă revin pe teren

899
0

Săptămâna viitoare, începând cu data de 2 decembrie, vor avea loc primele meciuri din nou sezon al Diviziei A de handbal feminin. La această competiţie va participa şi echipa Centrului Naţional de Excelenţă de la Rm. Vâlcea, care a fost repartizată în Seria C. Partidele din cadrul primului turneu din această grupă vor avea loc la Braşov. CNE Rm. Vâlcea se va baza la turneu pe 20 de jucătoare. 14 din grupa mare, plus alte şase de la grupa mijlocie. Tinerele handbaliste de la CNE aşteaptă cu nerăbdare să revină pe teren, după 8 luni de pauză. 6 luni au stat acasă, iar de două luni sunt în cantonament cu regim închis, la baza de la Energetic, din nordul Râmnicului. La turneul de la Braşov vor participa şi trei dintre junioarele cooptate în lotul campioanei României, SCM Rm. Vâlcea.

”Deocamdată, pentru turneul de la Braşov, avem un lot de 14 jucătoare, cu tot cu Sara Rus, portarul de la SCM, care are drept să joace şi la divizie, dar şi cu cele două care au jucat pentru Vâlcea la Sf. Gheorghe, Corina Lupei şi Andreea Ţîrle. Vreau să completăm lotul până la 20 cu jucătoare din grupa mijlocie, prin rotaţie să le dau şansă la toate să joace. De două luni aşteaptă. Nu putem să anunţăm lotul cu care vom face deplasarea până când nu avem rezultatele testelor pentru Coronavirus. Facem testul probabil pe 30 noiembrie, pentru că pe 1 vom fi deja pe drum. În mod normal, nu vor fi probleme. Toate ar trebui să fie negative, pentru că în ultimele două luni nu au ieşit nicăieri, au stat doar în centru. Sală, cămin, cantină şi incinta şcolii, nimic altceva. La intrarea în cămin toate au fost testate. Şcoala au făcut-o de la început on-line. Au acceptat regimul acesta. După 6 luni de stat acasă, abia aşteptau să vină. Se vede că e un pic de surmenaj, rutină, dar după turneu vor avea vacanţă până în ianuarie, înainte să înceapă şcoala”, a precizat Mia Rădoi.
”Avem trei grupe la CNE. În total, 44 de fete. Toate au avut acelaşi regim. Până acum nu s-au plâns, am încercat să le facem viaţa uşoară, noi, staff-ul, cadrele medicale, să le facem cumpărăturile, să nu se resimtă chiar aşa acut lipsa de libertate, de a ieşi până la colţul străzii. Singurul drum pe care l-au făcut a fost până la doamna doctor şi la vizita medicală”, a mai adăugat antrenoarea de la CNE.

Dacă se va înfiinţa o echipă de Divizia A la Vâlcea, mai multe jucătoare de la CNE, dar şi de la Chimia sau Energetic ar putea juca pentru SCM

După Rus, Ţîrle şi Lupei, Mia Rădoi mai propune şi alte jucătoare antrenorului Florin Pera, de la SCM şi în general, echipelor de Liga Naţională. Antrenoarea grupei mari de la Centrul de Excelenţă este convinsă că multe dintre junioarele sale ar putea face faţă la cel mai înalt nivel:
”Sunt jucătoare cate termină junioratul în vară. Şase vor termina clasa a XII-a, iar şapte sunt acum în clasa a XI-a. Dacă situaţia va reveni la normal şi vom scăpa de pandemie, dacă se poate, SCM să facă o echipă de Liga a II-a. Sunt cluburi de unde poţi să iei jucătoare, de la Chimia, Energetic, de la Centru. Sunt şi alte cluburi de Liga Naţională care şi-au făcut echipe pentru Divizia A. Costurile nu ar fi foarte mari, dar în situaţia actuală, cu obligativitatea efectuării acestor teste, bineînţeles că se schimbă situaţia şi eu îi înţeleg şi pe cei de la SCM. Nu poţi să-ţi permiţi mai mult în condiţiile în care o parte din buget se duce pe aceste teste. Sigur că aşa nu se poate. Sunt cheltuieli neprevăzute. Nici noi nu credeam că se poate ajunge atât de rău. Până când se vor clarifica lucrurile în acest sens, am vorbit şi cu Florin (n.r. – Pera). Mai am încă cel puţin trei jucătoare care ar putea face faţă în meciurile mai accesibile şi nu numai. Nu cred că s-ar face de ruşine în niciun joc, indiferent de adversar. Sunt pregătite, disciplinate, ştiu ce au de făcut. I-am spus: dacă mai ai nevoie, grădiniţa e pregătită. E adevărat, mai trebuie să vrea şi jucătoarele să meargă la SCM, dar cred că orice jucătoare din Centru îşi doreşte să ajungă la o echipă de top. Să mai joci şi în Liga Campionilor… e chiar foarte-foarte mult! Mă bucur pentru cele care au ajuns acolo, pentru Sara, Corina, Andreea. Chiar merită! M-aş bucura şi pentru celelalte. I-am dat numele lui Florin, de ei depinde, ei ştiu dacă mai au nevoie sau nu”.

”Obiectivul nostru este să promovăm jucătoare în Liga Naţională”

Dacă ies bine la testul pentru COVID-19 de săptămâna viitoare, din lotul CNE care va face deplasarea la Braşov vor face sigur parte: Corina Lupei, Andreea Ţîrle, Sara Rus, Elena Marica, Bianca Neacşu, Ariana Cercel, Romina Hărdăuţ, Andreea Ailincăi, Andreea Coman, Iulia Gheţu, Alexia Gherghe, Cristina Sandu, Denisa Trajic, Steluţa Vladu. Alte şase jucătoare vor fi cooptate de la grupa mijlocie, de 2004-2005. În Centru sunt trei grupe. De cea mijlocie şi cea mică (2006-2007) se ocupă soţii Olteanu. În altă ordine de idei, Mia Rădoi se aşteaptă ca la Braşov să vadă o evoluţie a elevelor sale.

”Vâlcea e un centru cu tradiţie şi va continua. Toate centrele sunt foarte bine puse la punct, cel puţin cele de fete, de care se ocupă Steluţa Luca. Sunt nişte reguli care se respectă, de-asta merg aşa bine. Noi, alte obiective nu avem decât să promovăm jucătoare în Liga Naţională. De la turneul de la Braşov, singura aşteptare e să văd evoluţia fetelor în acest an. Am văzut-o anul trecut şi vreau să văd un pas mai sus, atât în apărare, cât şi în atac, coeziunea de grup, dar şi pe fiecare, individual. Asta urmăresc. Mă interesează foarte mult felul în care răspund ca echipă. Dacă fiecare îşi face treaba bine individual, automat şi echipa merge bine”, a concluzionat Mia Rădoi.