Acasă Diverse Promisiune inedită a selecţionerului Burcea înainte de CE: ”Dacă luăm medalia de...

Promisiune inedită a selecţionerului Burcea înainte de CE: ”Dacă luăm medalia de aur, fac turul continentului pe o roată!”

80
0

Naţionala feminină de handbal turează motoarele la maximum pentru turneul continental din Danemarca, care se va juca în perioada 3-20 decembrie. ”Tricolorele” se vor duela în faza grupelor cu Germania, Polonia şi Norvegia, şi nu uită că în urmă cu zece ani, atunci când competiţia s-a disputat în Danemarca şi Norvegia, au venit acasă cu medalie. Lucrurile sunt acum date peste cap de pandemia de Coronavirus, dar selecţionerul Burcea, căpitanul Cristina Neagu şi celelalte fete cred cu tărie în forţele lor. Ca şi cu miza nu ar fi suficientă, antrenorul a făcut o promisiune inedită, legată de cea de-a doua lui dragoste în materie de sport: motoarele.

”În condiţiile date, dacă luăm medalia de aur, fac turul Europei pe o roată! Noi suntem cel mai important adversar al nostru. Dacă suntem calmi şi ne facem jocul, atât cel ofensiv, cât şi defensiv, avem şanse împotriva oricărei echipe. Dacă ieşim bine din grupă, orice se poate când vine vorba de medalii. Cel mai important este primul meci, cel cu Germania” – Bogdan Burcea, selecţioner naţionala feminină de handbal a României.
Eliza Buceschi, jucătoare revenită la lot după ce mai bine de jumătate de an a fost suspendată alături de fostele colege de la Corona Braşov, este încântată de cum a regăsit naţionala.

”Sunt multe jucătoare noi, antrenor nou, dorinţa noastră de a face un rezultat mare împreună cred că este atuul nostru. O medalie ar fi ceva senzaţional. Nu ştiu ce nebunie aş face dacă aş lua medalie, cu siguranţă nu aş vrea vacanţă că am avut una foarte lungă, iar cel mai mult îmi doresc să fiu pe teren” – Eliza Buceschi, handbalistă echipa naţională a României.

Principalul adversar la Euro: pandemia de Coronavirus

Situaţia mondială generată de virusul SARS COV 2 a dat peste cap handbalul la nivel mondial, iar Europeanul nu avea cum să nu fie afectat. Se iau măsuri stricte în cadrul tuturor naţionalele prezente, iar toleranţa vizavi de infectări este zero.

”Trebuie să ţinem totul sub control, să avem o evidenţă strictă, facem raportări din 3 în 3 zile. Avem câteva fete care nu au fost infectate şi trebuie să ne protejăm cât de mult se poate. La acest turneu final, în condiţiile date, este nevoie de fiecare sportiv…cele care sunt pe lista de 35 trebuie să fie pregătite să vină să susţină naţionala, putem apela oricând la ele, se pot ivi probleme” – Bogdan Burcea, selecţioner naţionala feminină de handbal a României.

”Nu mai este vorba doar despre handbal, sunt mulţi alţi factori care vor conta. Este important să ne protejăm, să fim sănătoase. Este greu cu testele, dar este un rău necesar. Nu va fi ca în alţi ani, nu putem vorbi despre anumite jucătoare, situaţia se schimbă de la zi la zi” – Eliza Buceschi, handbalistă echipa naţională a României.

”Suntem singurii neînvinşi”

Pentru că pandemia a încurcat toate competiţiile, antrenorii Bogdan Burcea şi Robert Licu nu au apucat să debuteze într-un meci oficial pe banca naţionalei României, deşi au fost instalaţi în funcţii în luna ianuarie. Practic, prima lor partidă va fi cea cu Germania, de la Campionatul European.
”Mai în glumă, mai în serios, îi spuneam lui Robert că suntem singurii antrenori din istorie neînvinşi anul acesta. Aşteptăm din primăvară să debutăm, ne doream foarte tare să jucăm şi la preolimpic, să fim prezenţi la competiţii. Sperăm să debutăm cu bine pentru România” – Bogdan Burcea, selecţioner naţionala feminină de handbal a României.

”Tricolorele” vor juca la Kolding

România va juca primul meci la 3 decembrie, contra Germaniei, două zile mai târziu urmează duelul cu Polonia, iar apoi cel Norvegia, ultimul din grupă, la 7 decembrie.
Herning va găzdui echipele grupei A (Franţa, Danemarca, Muntenegru, Slovenia) şi grupa B (Rusia, Suedia, Spania, Republica Cehă).
Kolding va găzdui echipele grupei C (Olanda, Ungaria, Serbia, Croaţia) şi grupei D (România, Norvegia, Germania, Polonia).