Politica

Declaraţie de război sau muşchi umflaţi cu acordul PSD?

Romulus Bulacu l-a făcut comunist pe Persu, iar despre Cîlea a spus că va pierde şefia CJ

Săptămâna trecută, la TV Vâlcea 1, Romulus Bulacu a făcut câteva declaraţii absolut surprinzătoare, pe care le putem interpreta în mai multe feluri.
Democrat-liberalul a spus că şi-a dorit întotdeauna o alianţă cu PNL în Consiliul Judeţean, însă pe vremea când Mircea Gutău conducea organizaţia, acesta din urmă a decis că e mai bine să se facă o înţelegere cu PSD. „În mandatul trecut, am avut o relaţie extraordinară cu colegii liberali şi chiar îmi doream o astfel de relaţie inclusiv în mandatul acesta. După cum ştiţi, hotărârea pe care a luat-o conducerea partidului, împreună cu Mircia Gutău, care atunci era liderul de drept… au ajuns la această concluzie, că e bine să facă cu PSD-ul o alianţă în Consiliul Judeţean. Şi s-a şi făcut, chestiune care, sigur, şi pe mine m-a pus într-o situaţie destul de delicată”, a mărturisit vicepreşedintele CJ Romulus Bulacu. În aceeaşi emisiune, reprezentantul PD-L a făcut câteva referiri şi la opţiunile politice ale familiei sale, precizând că înaintaşii săi ar fi fost liberali get-beget. Însă, asta n-a fost tot. În momentul în care moderatoarea emisiunii, Valeria Tănase, i-a spus că şi social-democratul Dumitru Persu se trage dintr-o familie de liberali, dar face politica unui partid de stânga, Romulus Bulacu a simţit nevoia să-şi jignească gratuit „aliatul”, de fapt colegul din CJ datorită căruia, poate, nu şi-a pierdut funcţia. „N-are nicio legătură… Dumitru Persu s-a manifestat comunist într-o perioadă comunistă”, s-a trezit vorbind prim-vicepreşedintele PD-L Vâlcea. În mod surprinzător, Bulacu s-a arătat nemulţumit şi faţă de PD. El a spus că s-a înscris în acest partid pentru că spera şi simţea că „se îndreaptă cu idei spre Europa”. Felul în care a făcut această afirmaţie şi pauza care i-a urmat au lăsat să se înţeleagă că Bulacu n-ar mai fi convins, în acest moment, că PD-L are idei care se „îndreaptă” spre Europa. O altă perlă scoasă pe gură de Bulacu a fost legată de o experienţă pe care au trăit-o Dorel Jurcan şi Ion Cîlea. Vicepreşedintele CJ, implicat în afaceri cu unităţile subordonate instituţiei publice din a cărei conduceri face parte, s-a arătat ferm convins că îl va bate pe candidatul PSD în competiţia pentru şefia CJ, la alegerile din iunie 2012. Principalul său argument său a fost acela că Dorel Jurcan, colegul său de partid, însă un politician considerat mult mai slab, a fost la un pas foarte mic de o victorie în faţa lui Ion Cîlea, în 2008. „Sunt convins că-l voi bate. Altfel, nu intram nici în competiţia pentru preşedinţia PD-L Vâlcea. Gândiţi-vă: Dorel Jurcan era foarte aproape să-l învingă, în 2008”, a adăugat Romulus Bulacu, care ori s-a înţeles cu pesediştii să-i dea voie să facă aceste declaraţii, ori chiar are de gând să le facă o propunere de alianţă liberalilor.
Romulus Bulacu nu este singurul pedelist care alimentează speculaţiile privind crearea unei noi majorităţi în CJ. Şi Sami Vâlcu, Petre Grigore sau Dorel Jurcan s-au arătat nemulţumiţi de colaborarea cu PSD în Consiliul Judeţean Vâlcea.

Articole Similare

One Comment

  1. Voi cei ce ati distrus Romània, voi cei ce ati adus borduri de le Bacàu de la firma lui Udrea, Cocos. Voi cei ce aduceti borduri acum de la Ciorogirla de la firma lui Videanu, cind bordura se produce in judetul nostru. Nu stiu cum nu và este rusine sà và mai intilniti cu alegàtorii, Dupà Gutàu cu voi.

Lasă un răspuns

Back to top button