PoliticaAdministratie

Bogdan Pruteanu şi Emilian Frâncu l-au prins din nou pe Romeo Rădulescu cu cioara vopsită

constantinescu• Liberalii sunt convinşi că, foarte curând, DNA va face din nou ravagii la Râmnicu Vâlcea

Senatorul Emilian Frâncu, liderul PNL Râmnicu Vâlcea, i-a cerut imperativ primarului PD-L Romeo Rădulescu să dea publicităţii lista cu firmele, asociaţiile şi fundaţiile cu care municipalitatea a avut contracte în ultimii 6 ani.

Sensurile giratorii, pretext pentru cadouri oferite firmelor de casă ale PD-L

Parlamentarul şi-a manifestat suspiciunea că printre „clienţii” Primăriei Râmnicului se află foarte multe structuri pedeliste. „În primul rând, să pună la dispoziţia consilierilor PNL şi a opiniei publice lista lucrărilor şi a firmelor cu care s-au încheiat contracte ce depăşesc valoarea de 100.000 de euro. Lista să fie pentru ultimii 6 ani… De asemenea, să facă publică lista cu firmele care au făcut lucrări şi nu şi-au primit banii. Şi, nu în ultimul rând, să ştim şi noi cine sunt furnizorii, subcontractanţii firmelor implicate în termoizolarea blocurilor, în execuţia lucrărilor de pe Calea lui Traian. Suntem tare curioşi să aflăm cine sunt beneficiarii constanţi ai investiţiilor din Râmnic. Rog toată presa din Vâlcea să se alăture demersului nostru. Sunt informaţii de interes public şi e normal să fie cunoscute. Nu mi se pare corect ca actuala conducere a primăriei să se ascundă în spatele unei decizii a unui fost primar (n.r. – Traian Sabău), care a îngrădit accesul la astfel de informaţii. Dacă se bat cu pumnii în piept că sunt transparenţi, păi să fie transparenţi!”, a solicitat Emilian Frâncu. Vorbind despre afacerile dintre primărie şi Delta ACM, liderul PNL a spus că „râmnicenii nu aveau nevoie de sensurile giratorii de pe Calea lui Traian, mai ales că sunt făcute prost şi nu respectă nimic”.

Primarul Râmnicului, acuzat că face jocurile familiei Tudor

„Aceste sensuri giratorii au fost făcute pentru ca Primăria să aibă un pretext să mai vireze nişte bani în conturile firmei Delta. Şi vreau să vă mai spun o drăcovenie, pe care mi-au semnalat-o mulţi arhitecţi, specialişti în studii de trafic etc: aceste sensuri nu corespund standardelor, fiind făcute total aiurea. Şi vă mai spun ceva: fac pariu cu oricine că, în primăvară, prin aprilie, Calea lui Traian va arăta ca după bombardamente. M-am uitat cum s-au făcut lucrările, aşa, în fugă şi am această convingere… Cât priveşte chestiunea cu DNA-ul, vă garantez că DNA va mai avea de lucru la Vâlcea. Cred că va reveni foarte curând pe meleagurile noastre. Sunt foarte multe bube! Nu mă refer neapărat la primar, dar îi recomand să fie mai atent cum cheltuieşte banii publici”, a mai spus preşedintele liberalilor din municipiu. Un alt reproş adus de liberali conducerii Primăriei Râmnicului a fost legat de modul în care Executivul a tratat problema demolării fostului Restaurant Bulevard. Pe această temă, consilierul Bogdan Pruteanu a afirmat: „Zilele trecute, în şedinţa CL, Executivul a propus trecerea unui imobil din domeniul public în cel privat. În final, propunerea a fost respinsă, după ce am semnalat că acea clădire nu există. Primarul Rădulescu a mărturisit în şedinţă că aceasta a fost demolată… ilegal. Sigur că am întrebat dacă s-a luat vreo măsură împotriva celor care au încălcat legea. Mi s-a răspuns sec, că s-a dat o amendă, pare-mi-se că de 1.000 de lei, amendă pe care nu a plătit-o firma Riviera Olăneşti, sau cum se numeşte, ci firma angajată de această societate pentru a demola clădirea. Deci, Primăria a pierdut o clădire cu o valoare de inventar de peste 2 miliarde, mă refer la fostul punct al CET Govora, nu la Restaurantul Bulevard, şi va primi, în schimb, o clădire cu valoare de inventar de o sută şi ceva de milioane de lei vechi”, a acuzat Bogdan Pruteanu, sugerând că Romeo Rădulescu ar fi făcut pe faţă jocurile familiei Tudor.

A ajuns o parte din taxa pentru cultură şi sport în conturile firmelor familiei viceprimarului Constantinescu?

Al treilea subiect pe care liberalii au măturat pe jos cu primarul Rădulescu a fost cel referitor la destinaţia finală a celebrei taxe pentru cultură şi sport, pe care toate firmele din oraş trebuie să o plătească. În acest sens, Adrian Panduraşu a explicat că, anual, Primăria încasează în jur de 23 de miliarde de lei de la firme pentru cultură şi sport, sumă din care 18 miliarde se cheltuiesc pentru susţinerea Clubului de fotbal CSM Râmnicu Vâlcea. Adrian Panduraşu nu a putut spune, în schimb, cât din cele 18 miliarde ar fi ajuns în conturile firmelor familiei viceprimarului PD-L Cosmin Constantinescu, pentru scaunele montate la stadion sau pentru alte şmecherii pe bani publici puse în scenă în zona culturii şi a sportului. Cert este că, la mijloc, e vorba de miliarde grele. „Suma de 18 miliarde pentru fotbal îmi pare exagerată. Şi nu este justificată nici de „performanţele” echipei. Aş fi mulţumit dacă măcar s-ar pune accent pe crearea, dezvoltarea unei pepiniere locale, pe care să o valorificăm la vremea potrivită. Sunt multe alte sporturi neglijate şi… pentru ce? Ca să cumpărăm jucători din alte părţi?”, a conchis Adrian Panduraşu. Intervenţia consilierului PNL a fost completată de Emilian Frâncu. „Din păcate, există o instituţie numită Curtea de Conturi care spală cadavre. Atunci când se va scrie istoria adevărată a României, această instituţie va fi acuzată că a lăsat să se fure patrimoniul poporului, fără niciun fel de jenă. Eu acuz public Curtea de Conturi că nu-şi face treaba şi ascunde mizeria sub preş!”, a adăugat parlamentarul, în contextul discuţiei despre afacerile pe bani publici ale familiei viceprimarului Constantinescu.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button