PoliticaAdministratie

Primarul Râmnicului susţine că

Ion Matei nu a comis ilegalităţi, dar unele dintre afacerile sale sunt imorale

• Democrat-liberalul nu a reuşit, însă, să demonstreze „imoralitatea”

Primarul Romeo Rădulescu a afirmat, vineri, că Ion Matei, liderul PSD Râmnicu Vâlcea, nu se află într-o stare de incompatibilitate.
Însă, a continuat să-l acuze de imoralitate. Motivul, sau mai bine spus, pretextul: firma social-democratului, SC Edion SRL, a furnizat ciment pentru staţia de epurare din sudul oraşului, pentru lucrările executate de societatea FlowTex şi construcţia blocurilor ANL din Râmnicu Vâlcea. „Este imoral! Din punct de vedere legal, nu e nicio problemă. Numai la staţia de epurare a beneficiat de 50 de miliarde de lei vechi”, a dezvăluit reprezentantul PD-L. La vremea respectivă, primar al Râmnicului era Mircia Gutău, lucru omis de Rădulescu. Întrebat de jurnalişti dacă, în urma afirmaţiilor făcute, nu îi este teamă să-şi pună în cap simpatizanţii fostului edil al municipiului, Romeo Rădulescu a încercat să o dreagă cumva, susţinând că subcontractanţii pentru investiţia la care s-a referit nu s-ar fi ales prin consultarea lui Mircia Gutău. „Fostul primar n-a avut nicio legătură. Firma care s-a ocupat de amenajarea staţiei a cerut mostre de beton. Şi s-au luat de la toate staţiile din Vâlcea. În final, s-a agreat staţia domnului Matei”, a spus şeful Executivului nereuşind să explice în ce a constat „imoralitatea”. La un moment dat, Romeo Rădulescu s-a şi contrazis, mărturisind că Ion Matei nici nu avea pârghii pentru a face lobby firmei sale.
Se presupune că adevăratul motiv pentru care primarul PD-L a lansat un nou şir de acuze la adresa liderului PSD Râmnicu Vâlcea este legat de intervenţia lui Ion Matei din ultima şedinţă a CL, unde a sugerat că juriştii instituţiei sunt pe mână cu grupurile de interese.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button