Fără categorieLiga 6Fotbal

Cuplul Dulcea – Simion, MAGNIFIC! Derbiul Superligii, aproape de a fi umbrit de o tragedie în tribună

Cozia Calimanesti• Cozia Călimăneşti a învins Cavalerul Trac Cernişoara cu scorul de 1-0 şi continuă lupta pentru titlul judeţean

Cozia Călimăneşti a început perfect, în forţă, derbiul de pe teren propriu, cu Cavalerul Trac Cernişoara. A pus presiune pe armata tracilor, remarcându-se prin contraatacuri fulger, lansate pe flancuri. Prima ocazie a viceliderei a aparţinut lui Alex „Lexu” Ştefan, care, în minutul 7, a trimit cu capul peste transversală, din pasa lui Dorin Rădoi. A urmat apoi ocazia lui Păun „Pele”, dar mingea a trecut cu puţin pe lângă.

Grazian Smedescu (cel mai bun jucător de la Cernişoara, alături de „Neamţu” Văduva) a pătruns în careu, dar nu a mai avut luciditatea de a şuta pe poartă. Coechipierul său „Lupu” Bârlogeanu a trimis şi el puternic, pe lângă rădăcina barei. Cozia a avut apoi o nouă ocazie, prin „Pele” Păun, dar mingea a fost scoasă in extremis, de Alin Dina, de sub transversală.
În minutul 30, Adrian Dulcea şi Ionuţ Simion au făcut faza meciului. Simion a tatonat în exteriorul careului de 16 metri, l-a lansat pe Dulcea pe lung, care, rămas singur, fără nici un blocaj, l-a driblat, în prima fază, pe portarul Alin Dina, apoi pe Marian Chiripuş şi a înscris, spre aplauzele suporterilor. Cavalerul Trac Cernişoara avea să primească o lovitură dură, în prima repriză, când Narcis Mazilu a primit al doilea cartonaş galben, pentru fault şi a fost trimis în tribună. Chiar şi în inferioritate, tracii şi-au creat câteva ocazii de a înscrie, Cozia preferând să se axeze pe faza defensivă şi să conserve rezultatul. În minutul 45+1, Graţian Smedescu l-a lobat pe portarul advers, ieşit la întâmpinare, şi a fost la doar câţiva centimetri de a egala, dar mingea a trecut pe lângă bară. De la Călimăneşti, Claudiu Popa a şutat singur cu portarul, peste bară, din doar doi metri. În repriza secundă, Cavalerul Trac a avut o posesie mai bună, în apropierea careului advers. Ocaziile cele mai mari tot Cozia le-a avut: prin Dulcea şi Simion, şut periculos, pe colţul lung. În cele din urmă, Cavalerul a pierdut cu 1-0. În urma acestui rezultat, tracii nu mai au nicio şansă la titlu. La sfârşitul jocului, s-a aşternut liniştea în tribuna unde asistau în jur de 200 de spectatori. Un vârstnic a avut o criză de epilepsie, fiind foarte aproape de a-şi înghiţi limba. El a primit însă măsuri de prim ajutor, printre cei care l-au ajutat să-şi revină fiind şi doctorul Mihai Constantin zis „nea Tolly”, de la Cozia Călimăneşti. (L.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button