Acasă Liga Nationala „Cu puţin noroc, putem juca finala Cupei României şi să ne clasăm...

„Cu puţin noroc, putem juca finala Cupei României şi să ne clasăm şi pe locul 3 în Liga Florilor!”

107
0

* preşedintele de la HCM, Petre Berbecaru, crede că echipa vâlceană are capacitatea de a ajunge în Europa pe ambele fronturi, Cupă şi campionat

HCM Rm. Vâlcea se află în continuare în grafic în ceea ce priveşte realizarea obiectivului cu care a plecat la drum în acest sezon, şi anume calificarea în cupele europene. Formaţia antrenată de Gheorghe Sbora ocupă locul 3 în Liga Florilor (ultimul care asigură prezenţa în Europa), iar în plus a acces şi în Final Four-ul Cupei României, competiţie în care, prin disputarea finalei, ar merge automat în Cupa EHF. De aceea, preşedintele clubului, Petre Berbecaru, speră că jucătoarele vor face tot ce le stă în putinţă, în finalul de sezon, pentru a le oferi suporterilor bucuria de a juca în cupele europene din toamnă.

„Cu răbdare şi cu perseverenţă, încercăm să construim o echipă care să calce, la un moment dat, pe urmele legendarei Oltchim”

„Suntem pe un drum bun, în care obiectivul este acela de a juca, în primul rând, în cupele europene. Am început de jos, dar, cu răbdare şi cu perseverenţă, încercăm să construim o echipă care să calce la un moment dat pe urmele legendarei Oltchim. Adică, să conteze în handbalul feminin românesc şi nu numai! Tocmai de aceea, obiectivul nostru din acest an e acela de a reînnoda inclusiv activitatea internaţională a oraşului, în speţă, de a participa într-o competiţie europeană de anul viitor, de a da posibilitatea vâlcenilor să urmărească, din nou, un handbal de mare calitate în Sala Traian”, a subliniat Berbecaru. „Iar până în prezent suntem în obiectiv, chiar pe două fronturi, ceea ce ne bucură!. Pe de o parte, prin Cupa României, care se apropie de final, iar pe de alta, prin Liga Florilor, unde ocupăm acum un loc care ne-ar duce în Europa. Consider că, prin multă atenţie şi ambiţie, echipa îşi va realiza obiectivul pe una din cele două direcţii. Cel mai uşor drum ar fi, bineînţeles, prin Cupa României, pentru că am ajuns deja în primele patru echipe, iar cu puţină şansă, dacă nu picăm în primul meci cu CSM Bucureşti, avem şanse reale de a juca finala şi de accede în Europa, adică de a îndeplini ceea ce ne-am propus. Însă, cum am mai declarat, mi-aş dori extraordinar de mult să jucăm într-o cupă europeană datorită rezultatelor din campionat, pentru că Liga Florilor e o competiţie de durată, de anduranţă, iar nimeni nu va putea să spună că am avut noroc şi am ajuns întâmplător într-o cupă europeană. Liga Florilor este o întrecere care dă mai multă valoare realizării obiectivului de a juca într-o cupă europeană. Să dea Domnul însă să le realizăm pe amândouă, adică să jucăm finala Cupei României şi să ne clasăm şi pe locul 3 în Liga Florilor, pentru că atunci satisfacţia iubitorilor de handbal din Vâlcea ar fi şi mai mare. Sunt convins că, şi dacă vom reuşi să ne calificăm în Europa din finala Cupei României, fetele cunosc cât de importantă este şi clasarea pe locul 3 în Liga Florilor şi vor lupta în continuare până la finele campionatului cu aceeaşi ambiţie şi dârzenie”, a subliniat Berbecaru. (N.C.)