Alte sporturi

Cu ajutorul lui Augustin Dumitrescu,

Vâlceanca Mihaela Câţoiu, diagnosticată cu hernie de disc, a scăpat de operaţie

Activitatea din ultima vreme a antrenorului de culturism şi fitness al Clubului Sportiv Oltchim Rm. Vâlcea, Augustin Dumitrescu, a cuprins, pe lângă pregătirea fizică a sportivilor şi recuperarea mai multor persoane care, fie au suferit diverse intervenţii chirurgicale, fie au fost pe cale să fie operate. Recent, la sala de forţă din cadrul Clubului Sportiv Municipal, însoţindu-şi fiul, a venit şi Mihaela Câţoiu. Vâlceanca fusese de curând diagnosticată cu hernie de disc, gradul II.
„Doctorii mi-au spus că, dacă voi face un antrenament corespunzător, există şanse să scap de operaţie. Venind cu băiatul meu la sală, la un moment dat, l-am întrebat pe domnul Augustin Dumitrescu dacă mă poate ajuta. În momentul de faţă, am o lună şi jumătate de când vin la sală şi pot spune că deja mă simt mai bine. Înainte aveam dureri foarte mari şi noaptea şi ziua, indiferent de modul în care încercam să mă odihnesc. Fie că stăteam în şezut, pe spate sau dacă încercam să fac mişcare, durerile erau insuportabile”, ne-a declarat Mihaela Câţoiu.
În continuare, Augustin Dumitrescu a menţionat că, după aproximativ trei luni de antrenament, Mihaela Câţoiu se va simţi mult mai bine. Apoi, antrenorul ne-a vorbit despre metodele pe care le-a folosit în timpul exerciţiilor de recuperare a vâlcencei afectate de hernie de disc.
„Am conceput un program specific pentru musculatura paravertebrală, lombară, abdominală, pectorală şi a deltoizilor, precum şi nişte exerciţii pentru stimularea şi îndreptarea coloanei într-o poziţie normală. După vreo trei luni de zile musculatura va începe să se dezvolte şi va deveni un fel de centură protectoare. Întărindu-se în acelaşi timp şi ligamentele, este absolut normal ca apoi, toate mişcările să poată fi făcute cu uşurinţă”, a conchis Augustin Dumitrescu.
În încheiere, Mihaela Câţoiu ne-a declarat că intenţionează să meargă în continuare la sală pentru a practica fitnessul şi după rezolvarea problemelor pe care le are la coloana vertebrală. (O.D.)

Articole Similare

One Comment

  1. cum ajung toti „cultii” sa o faca pe doctorii!!Daca Doctorul Augustin face recuperare(mai bine zis,distruge oasele oamenilor)oare unde va ajunge sanantatea valceana care oricum e destul de varza!!!Dar imi place ca voi il laudati……….

Lasă un răspuns

Back to top button