Alte sporturi

BASCHET FEMININ

Junioarele III de la CET Govora luptă pentru calificarea la turneul semifinal

* la finele săptămânii trecute, jucătoarele antrenate de Magda Moise s-au impus pe teren propriu, în Sala „Capela”, în faţa echipei ACS Champions Bucureşti (68-49)

După ce s-a retras din activitatea baschetbalistică în urmă cu câţiva ani, Magda Moise nu a abandonat sportul care a consacrat-o. Fosta mare jucătoare a trecut însă pe banca tehnică, iar în prezent se ocupă de pregătirea echipei de baschet feminin Under 14 a clubului CET Govora. Trupa pe care o antrenează este angrenată în aceest sezon în Campionatul Naţional de junioare III, iar rezultatele de până acum sunt cât se poate de bune. Tinerele baschetbaliste vâlcene au reuşit să depăşească prima fază a competiţiei, având şanse reale de a ajunge chiar la turneul semifinal, adică între cele mai bune 10 echipe din ţară de la acest nivel. Pentru a se califica însă acolo, fetele de la CET Govora trebuie să ocupe unul dintre primele trei locuri într-o grupă din care mai fac parte CSŞ Ploieşti, CSŞ Craiova şi ACS Champions Bucureşti.

Luiza Pirnea şi Carmina Mitroi, liderele echipei

După ce au pierdut primul duel la Ploieşti, jucătoarele pregătite de Magda Moise au izbutit să obţină prima victorie în această grupă deosebit de grea. La finele săptămânii trecute, mai precis duminică, 16 ianuarie, fetele de la CET Govora au înfruntat, pe teren propriu, în Sala „Capela”, echipa ACS Champions Bucureşti, în faţa căreia au izbutit să se impună cu scorul de 68-49. Punctele echipei vâlcene au fost marcate de Luiza Pirnea (21), Carmina Mitroi (18), Elena Bîzoi (11), Ionela Pincu (10), Maria Nedelescu (6) şi Oana Mihalcea (2). În afara acestora, din lotul grupării pe care Magda Moise o pregăteşte mai fac parte următoarele baschetbaliste: Natalia Şofîlcă, Daciana Teodorescu, Andreea Cârceag, Elisa Sima, Ştefania Diaconescu şi Gabriela Diaconescu (ultimele două fiind surori gemene). În următoarea etapă, vâlcencele se vor deplasa la Craiova, acolo unde vor înfrunta, duminică, 23 ianuarie, echipa Clubului Sportiv Şcolar din localitate.
Conform regulamentului de desfăşurare al competiţiei, după meciul din Bănie va avea loc un turneu de sală, care va fi organizat în Capitală, de formaţia ACS Champions Bucureşti. Ulterior, se vor disputa meciurile din retur, atunci când CET Govora va juca de două ori pe teren propriu, cu CSŞ Ploieşti şi CSŞ Craiova, în timp ce în deplasare elevele Magdei Moise vor înfrunta doar pe ACS Champions Bucureşti.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button