Alte sporturi

Cu ajutorul lui Augustin Dumitrescu, doi tineri au putut reveni pe terenul de fotbal

Dumitrescu AugustinÎn ultima perioadă, Augustin Dumitrescu, antrenorul de culturism şi fitness al CS Oltchim Rm. Vâlcea, s-a ocupat de recuperarea unor tineri sportivi, care au suferit accidentări grave în timp ce jucau fotbal.

Ionuţ Builescu este legitimat la CSM Rm. Vâlcea şi face parte din formaţia de juniori republicani B. Participând la un meci alături de echipa sa, fotbalistul a fost accidentat de un adversar care a încercat să îl deposedeze de minge prin alunecare. Ionuţ Builescu ne-a declarat că, după ce i s-a efectuat analiza RMN, medicii i-au spus că prezintă numeroase leziuni în zona genunchiului şi că suferă de întindere ligamentară. „Am fost consultat de mai mulţi doctori şi mi s-a recomandat să iau o pauză în ceea ce priveşte practicarea fotbalului, pentru că, dacă aş înceta să mai joc, aş putea scăpa de operaţie. Alţi medici mi-au spus că ar fi bine să port o orteză, pentru ca în cazul în care aş mai fi lovit, să nu mi se rupă de tot piciorul. Apoi, domnul antrenor de la juniori B, m-a trimis la sala de culturism şi fitness pentru a face recuperare. Sunt abia la a cincea şedinţă şi deja mă simt mult mai bine. Nu mai am dureri, pot să merg şi să alerg fără probleme. Pot spune că mă simt tot mai bine după fiecare şedinţă”, ne-a spus Ionuţ Builescu.
În continuare, Augustin Dumitrescu ne-a explicat care sunt cauzele pentru care tinerii ajung în astfel de situaţii şi ne-a vorbit despre antrenamentul pe care l-a folosit pentru recuperarea fotbalistului. „Toate aceste afecţiuni apar din cauza alimentaţiei de proastă calitate. Dacă un sportiv are carenţe de proteine şi calciu, în mod clar este predispus la afecţiuni ale oaselor şi musculaturii. Pentru Ionuţ am conceput un complex de exerciţii specifice pentru musculatura coapselor, genunchilor şi gambelor, care au totodată şi scopul de a îi întări ligamentele. Estimez că în aproximativ 2-3 săptămâni va fi recuperat în totalitate, dar chiar şi după această perioadă, trebuie să înceapă cu mişcări uşoare, ca afecţiunea lui să nu recidiveze”, ne-a declarat Augustin Dumitrescu.
Un alt tânăr pe care antrenorul de la Oltchim l-a ajutat să îşi revină după o accidentare gravă este Nonis Duca. Acesta a suferit o dublă fractură de tibie şi peroneu în timpul unui meci cu Gaz Metan Craiova. De precizat este că, la acea vreme, tânărul juca pentru CSM Rm. Vâlcea, iar în prezent, este component al FC Argeş. „Nu am apucat să joc 10 minute în acel meci, până să îmi cadă portarul pe picior şi să îmi producă acea dublă fractură. Am fost dus la spital, iar în a doua zi am trecut printr-o intervenţie chirurgicală. Am stat două săptămâni internat, iar apoi, am ţinut piciorul în ghips timp de o lună şi jumătate. După aceea, am venit la domnul Augustin şi cu ajutorul dânsului, am reuşit să mă fac bine. În momentul de faţă, am trei săptămâni de când vin la sală şi mă simt foarte bine, pot să alerg şi să joc fotbal, ceea ce este minunat”, a afirmat Nonis Duca.
Augustin Dumitrescu a explicat că, în perioada de creştere, adică, până la 21 de ani, exerciţiile de fitness pot rezolva cu brio foarte multe deficienţe cauzate de probleme ale sistemului osos sau ale celui muscular. De aceea, unul din principalele beneficii ale musculaturii dezvoltate este că aceasta protejează oasele şi ligamentele.
„În perioada de creştere, operaţiile sunt foarte dăunătoare şi de aceea trebuie să facem tot posibilul pentru a le evita. În cazul lui Nonis Duca am folosit un complex de exerciţii pentru a stimula atât musculatura coapselor, cât şi pe cea a gambelor şi piciorului. În momentul de faţă, el este recuperat în proporţie de 90%”, a subliniat antrenorul licenţiat în culturism şi fitness, Augustin Dumitrescu. (O.D.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button