Liga V

Primarul din Măldăreşti, social-democratul Ionel Dragu, spune că

Daniel Demetrescu nu are dreptul moral să-l arbitreze pe Siliminel Diaconescu

Cu doar câteva zile înaintea alegerilor pentru funcţiile de conducere în cadrul AJF Vâlcea, fotbalul judeţean e asemenea unui butoi cu pulbere, gata să explodeze în orice clipă. Tot mai multe acte de indisciplină se produc pe terenurile de joc, iar una dintre cauzele multiple ale acestui fenomen care ia amploare ar avea drept scop indulgenţa proliferată de Constantin Pintilie. Primarului Ionel Dragu, din Măldăreşti, susţine că liberalii au pornit o campanie amplă prin care să controleze integral sportul-rege vâlcean şi să decidă pe 3 decembrie persoanele cu rol decizional în cadrul AJF Vâlcea. În urmă cu o săptămână, la Măldăreşti, a avut loc un incident extrem de grav, care, în opinia social-democratului Dragu, s-a produs tocmai din cauza faptului că între arbitrul Daniel Demetrescu, secretar general al AJF Vâlcea şi sponsorul Siliminel Diaconescu (patronul formaţiei Saldi Cernişoara) ar exista o strânsă relaţie de colaborare.

„«Zăpadă» şi Siliminel Diaconescu sunt amândoi liberali”

„Ar fi foarte multe de spus la ceea ce s-a întâmplat în meciul dintre echipa mea, Progresul Măldăreşti şi Saldi Cernişoara. Dacă luăm toate detaliile şi le punem cap la cap, vom vedea că totul se leagă şi că fotbalul judeţean e din ce în ce mai controlat de liberali. Spre exemplu, Daniel Demetrescu nu trebuia niciodată să vină să arbitreze acest meci, mai ales că între el şi sponsorul de la Saldi, Siliminel Diaconescu există o strânsă relaţie de colaborare. Ambii sunt membri PNL, în plus, Demetrescu locuieşte într-un apartament din zona Morilor, cumpărat de la patronul de la Saldi. Dacă Daniel Demetrescu are adeziune liberală, atunci el ar trebui să nu mai oficieze nicio partidă în care joacă vreo echipă condusă de un membru PNL, pentru că e clar ceea ce se va întâmpla”, spune primarul Dragu.

„Arbitrii ne-au tocat ca la carte”

Alesul local din Măldăreşti mai spune că, la experienţa îndelungată pe care o are la nivelul Ligii I, arbitrul Daniel Demetrescu a ştiut cum să facă de aşa natură încât echipa sa, Progresul, să nu câştige niciodată meciul cu Saldi Cernişoara. „La meciul cu pricina, au fost o groază de faze controversate. Demetrescu ne-a tocat în ultimele 30 de minute, încât nu am mai putut rezista şi am răbufnit. Ştia mereu cum să rupă jocul, astfel încât, atunci când ne apropiam de poarta adversă, fluiera şi oprea meciul, ca să nu dăm gol. Am fost conduşi cu scorul de 3-0 şi, când ne-am revenit şi a fost pe punctul de a egala, a început cu diferite şmecherii din arbitraj. La 3-2, un arbitru asistent foarte tânăr, despre care cred că nu a văzut prea multe meciuri în viaţa lui nici măcar la TV, ne-a anulat un gol perfect valabil, pe care şi observatorul de joc Grigore Tomoiagă l-a recunoscut în cele din urmă. Apoi, un jucător de-al nostru a fost faultat clar ca lumina zilei în careu, dar Demetrescu a spus că e simulare. La orice acţiune de gol  pe care o aveam, arbitrii ne şuntau. Aşa ceva nu am văzut în viaţa mea. Ne-au întins nervii la maxim. Nu puteam câştiga niciodată cu aceşti arbitri”, spune revoltat Dragu.

Siliminel Diaconescu: „Dacă are curaj, Dragu să-şi dea demisia de la primărie, în caz că eu nu sunt membru PNL”

Implicat în mod indirect în acest scandal, omul de afaceri Siliminel Diaconescu susţine că, după 1989, nu a mai fost membrul vreunui partid anume. „Domnul primar Dragu are curaj să facă un pariu cu mine că eu nu sunt membrul nici unui partid? În cazul în care va pierde, el să-şi dea demisia din primărie, iar dacă eu pierd pariul, atunci voi face ceea ce va zice primarul. Pe mine nu mă interesează politica şi nu cred că e relevant faptul că «Zăpadă» ar fi în PNL, aşadar nu ar avea drept de a arbitra echipe cu sponsori care provin din acest partid. Iar faptul că eu i-am vândut lui Zăpadă un apartament, nu are nicio relevanţă. Trăim într-o economie de piaţă, în care eu îmi vând marfă oricui vrea s-o cumpere! În plus, nu am fost niciodată favorizat de AJF, am plătit mereu amenzile încasate şi toate datoriile la zi. Cred că tot scandalul s-a produs din neputinţa echipei Progresul de a ne bate. De asemenea, nu se justifică decizia lui Dragu de a-l brusca pe Demetrescu. Nu avea voie să facă asta, orice s-ar fi întâmpla”, spune sponsorul Siliminel Diaconescu. (L.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button