Acasă Atletism Cei mai buni atleţi vâlceni, Toader şi Firfirică, au plecat peste Ocean

Cei mai buni atleţi vâlceni, Toader şi Firfirică, au plecat peste Ocean

95
0

Atletismul este una din ramurile sportive la care judeţul Vâlcea a excelat în ultimii ani. S-au obţinut performanţe uriaşe, titluri naţionale, rezultate de excepţie şi pe plan internaţional. Cei mai buni din breaslă au fost discobolul Alin Firfirică şi aruncătorul de greutate Rareş Toader, care au avut şansa să concureze chiar şi la Olimpiadă. Continuă să ţină steagul sus. La începutul săptămânii aceştia au părăsit România. Au plecat peste Ocean, în America. Participă la Campionatul Mondial de Atletism, o competiţie de anvergura Jocurilor Olimpice, unde concurează 42 de medaliaţi cu aurul olimpic. Doar opt tricolori fac parte din delegaţia ţării noastre, iar doi dintre ei sunt vâlceni, ceea ce spune multe despre nivelul la care ne aflăm. Să aveţi baftă, băieţi! Succes, România! Iată şi comunicat FRA, referitor la competiţie de la Eugene (Oregon / SUA):
”Astăzi (11 iulie), a decolat spre Eugene (Oregon – SUA), delegaţia care ne va reprezenta la cea de-a 18-a ediţie a Campionatelor Mondiale în aer liber. Competiţie considerată, ca anvergură, a treia după Jocurile Olimpice şi Cupa Mondială de fotbal. Găzduită de Statele Unite ale Americii în premieră, între 15-24 iulie, mega întrecerea se va desfăşura cu un an întârziere din cauza pandemiei Covid 19. La aproximativ o lună distanţă de Europenele în aer liber, programate la Munchen, în august.
O „provocare” la care au răspuns pozitiv 37 din cei 42 de deţinători ai titlului mondial la individual cucerit în 2019, plus 42 de medaliţi cu aurul olimpic la Tokyo. În total, peste 1900 de atleţi din 92 de ţări vor oferi, cu siguranţă, un spectacol sportiv unic pe Stadionul „Hayward”. Printre care şi opt tricolori (patru la feminin şi tot atâţia la masculin). Aceştia sunt următorii: Bianca Florentina Ghelber (aruncarea ciocanului), Daniela Stanciu (înălţime), Ana Veronica Rodean (20 km marş), Mihaela Acatrinei (20 km marş), Andrei Rareş Toader (aruncarea greutăţii), Alexandru Mihăiţă Novac (aruncarea suliţei), Alin Alexandru Firfirică (aruncarea discului), Marius Iulian Cocioran (35 km marş)”.