Diverse

Baza sportivă din Drăgoeşti va fi inaugurată în această toamnă

* lucrările la vestiare sunt aproape încheiate, iar în curând va începe şi însămânţarea gazonului

Primarul Emilian Isuf şi viceprimarul Gheorghe Melente vor inaugura, în curând, la Drăgoeşti, una dintre cele mai cochete baze sportive din judeţul Vâlcea. Investiţia are o valoare de 6,8 miliarde de lei şi este finanţată din fonduri guvernamentale, pe Ordonanţa 7. „Din punct de vedere al suprafeţei de joc, stadionul poate găzdui chiar şi meciuri din Liga I, deoarece are dimensiunile de 105×70 metri. În plus, pe una dintre laturile sale, va fi amplasată şi o pistă de alergare în lungime de 100 de metri. La vestiare, lucrările sunt finalizate în proporţie de 80 la sută, clădirea respectivă urmând a fi dotată cu cabine de duş ultra-moderne, precum şi cu grupuri sanitare pentru spectatori. Tribuna este deja gata, în timp ce terenul de joc va fi însămânţat cu gazon în zilele următoare”, ne-a precizat Melente.

„S-a lucrat în stil occidental, fără trageri de timp”

Firma care a câştigat licitaţia organizată anul trecut pe SEAP pentru executarea lucrărilor la stadionul din Drăgoeşti provine din Slatina şi se numeşte SC Fluvio Construct SRL, iar în ultimii s-a specializat pe construirea unor asemenea baze sportive. „La Drăgoeşti, s-a lucrat în stil occidental, fără trageri de timp, interesul fiind ca lucrarea să fie dusă cât mai repede la bun sfârşit, mai ales în condiţiile în care am primit mereu banii la timp de la Guvern. Ultima tranşă, în valoare de 1,35 miliarde lei vechi, urmează să ne fie alocată în curând”, a mai afirmat viceprimarul din Drăgoeşti.

Melente vrea să invite o echipă de top la inaugurare

Chiar dacă vor beneficia de o bază sportivă de cinci stele încă din 2011, autorităţile locale din Drăgoeşti nu au reuşit să înscrie şi o echipă de fotbal în Liga a V-a, acest fapt urmând a se petrece abia anul viitor. Până atunci, Gheorghe Melente spune că pregăteşte cu mare atenţie festivitatea de inaugurare din această toamnă şi că vrea să invite la evenimentul respectiv o echipă de top din Vâlcea, pentru a juca un amical în compania fotbaliştilor din Drăgoeşti. „Dorinţa noastră este aceea de a invita la inaugurare pe FC Oltchim, urmaşa echipei Chimistul Rm. Vâlcea, pe care am înfruntat-o în urmă cu peste două decenii în Cupa României”, a subliniat Melente.

Stadionul va fi încadat mai târziu în Parcul Tineretului

Stadionul va fi doar un preambul pentru o altă investiţie care va fi realizată în Satul Nou din Drăgoeşti, acolo unde Emilian Isuf şi Gheorghe Melente vor amenaja, nu peste mult timp, „Parcul Tineretului”. „Atunci când am amplasat stadionul acolo, ne-am gândit ca la o afacere de viitor, pentru că în zonă putem dezvolta şi un fel de centru comercial al comunei. Din cele 20 de hectare pe care Primăria le deţine, doar vreo două sunt destinate deja unor alte proiecte. Astfel, lângă stadion vom amenaja un loc de joacă ultra-modern pentru copii, o piaţă agro-alimentară, precum şi o micro-fermă fotovoltaică. Astfel, tot în zona respectivă va fi amplasată şi staţia de epurare a proiectului de apă şi canalizare care sperăm să primească finanţare în curând”, a spus Melente.

Podurile din satul Geamăna, o altă investiţie majoră a autorităţilor locale din Drăgoeşti

În altă ordine de idei, viceprimarul Gheorghe Melente ne-a informat că, în septembrie, la Drăgoeşti, se vor finaliza lucrările la două poduri din satul Geamăna, care au fost construite tot graţie unor fonduri pe Ordonanţa 7, până acum fiind alocate 17 miliarde de lei vechi, ultima tranşă în valoare de 1,4 miliarde lei urmând a fi repartizată în curând prin ordonanţă guvernamentală. „Unul dintre poduri este amplasat peste pârâul Dejeasca, iar celălalt peste pârâul Geamăna. Ambele sunt extrem de necesare pentru oamenii din satul respectiv, deoarece până acum aceştia erau nevoiţi să treacă prin apă cu căruţele. Ca să nu mai zic că atunci când ploua, iar nivelul celor două pârâuri creştea, locuitorilor le era blocat tranzitul către restul comunei. Lucrările au fost realizate de către firma Concefa din Sibiu, care construieşte şi podul de peste râul Olăneşti din Râmnic”, ne-a spus Melente.

Gheorghe Melente, viceprimar: „Cei 250 de oameni din cătunul respectiv nu vor mai rămâne izolaţi de restul comunei”

Podurile din satul Geamăna au fost construite după ce s-a finalizat o amplă lucrare de asfaltare a 4,5 kilometri de drumuri prin fonduri SAPARD. „Peste cele două poduri se poate circula deja, aşa că în perioada următoare va fi turnat şi covorul asfaltic. Ambele sunt garantate să reziste unor viituri de proporţii, zona fiind una cu un risc ridicat de inundaţii, din cauza faptului că se află la confluenţa dintre cele două pârâuri. De-acum încolo, cei 250 de oameni care trăiesc în cătunul respectiv nu vor mai rămâne izolaţi de restul comunei. În acest moment, toţi locuitorii de acolo beneficiază de cele mai bune condiţii pentru a trăi civilizat, inclusiv de serviciu de salubrizare. Până acum, maşinile care ridicau gunoiul nu puteau pătrunde în zonă deoarece nu exista un pod de acces”, a mărturisit Gheorghe Melente.
Lucrările la cele două poduri au început încă din anul 2008, iar Gheorghe Melente este bucuros că Guvernul a finanţat permanent investiţiile de la Drăgoeşti. „Fondurile guvernamentale nu au lipsit, iar asta pentru că s-a ţinut cont în primul rând de faptul că la Drăgoeşti administraţia publică locală şi-a propus să realizeze numai lucruri bune pentru comunitate”, a subliniat viceprimarul din Drăgoeşti.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button