Acasă Diverse AUDI ETO GYOR

AUDI ETO GYOR

106
0

Katrine Lunde-Haraldsen, cea mai „tare” achiziţie a campioanei Ungariei

* portarul norvegian a semnat un contract pe trei sezoane cu echipa antrenată de Csaba Konkoly

Audi ETO Gyor, viitoarea adversară a Oltchim-ului la tradiţionala competiţie amicală „Szabella Cup” şi, probabil, una dintre favoritele la câştigarea Ligii Campionilor în sezonul 2010-2011, a reuşit să realizeze un transfer de marcă în această vară. Echpa maghiară a achiziţionat-o pe Katrine Lunde-Haraldsen (în vârstă de 30 de ani), care provine tocmai de la câştigătoarea ultimelor două ediţii ale Ligii Campionilor, Viborg HK.
Portarul norvegian – care a mai fost legat de campioana Danemarcei doar până în această vară – nu a fost mulţumită de condiţiile materiale pe care oficialii clubului din Viborg i le-au propus pentru a parafa un nou contract. Din cauza crizei financiare, salariul pe care danezii vroiau să i-l ofere era cu mult mai mic decât cel pe care Katrine Lunde-Haraldsen îl avea. Pe fir au intrat imediat ungurii de la Audi ETO Gyor, care au reuşit cât se poate de repede s-o convingă pe Katrine Lunde-Haraldsen să semneze pentru finalista ediţiei trecute a Ligii Campionilor, acolo unde va evolua în următoarele trei sezoane.
Tot pentru Audi ETO Gyor a semnat şi Ana Gros (19 ani), tânăra speranţă a handbalului din Slovenia părăsind astfel Krim Ljubljana pentru a juca la campioana Ungariei în următoarele două sezoane.

HYPO VIENA
Fosta echipă a lui Gunnar Prokop, în cădere liberă

* formaţia austriacă nu va mai fi o forţă în viitorul sezon al Ligii Campionilor

La turneul amical pe care Audi ETO Gyor îl va organiza pe 14 şi 15 august, va fi prezentă şi echipa Hypo Viena. Rămasă fără managerul Gunnar Prokop, dar şi fără cele patru jucătoare pe care acesta le-a adus în Austria la începutul verii – Kristine Lunde-Borgensen, Gitte Aaen (ambele de la Viborg), Carmen Amariei şi Mette Melgaard (de la FCK Handbold Copenhaga) – formaţia din capitala valsului va încerca să se recompună din mers, bazându-se şi pe o nouă conducere, formată din managerul Dieter Heger (ex-secretarul general al echipei) şi antrenorul Martin Matuschkowitz, care sunt susţinuţi total de membrii Consiliului de Administraţie.
Rămâne de văzut pe ce lot se va baza cea mai galonată echipă de handbal feminin a momentului, dacă ţinem cont de faptul că, chiar înainte de despărţirea de cele patru handbaliste aduse de Gunnar Prokop, Hypo a mai trecut printr-o amplă transformare, mai multe jucătoare părăsind Viena la finele sezonului precedent.
Este cazul celor două extreme stânga, Erika Kirsner (care s-a retras din activitate) şi Idalina Mesquita (brazilianca s-a transferat în Germania, la Thuringer, echipă antrenată de Herbert Muller, tehnicianul de origine română care a pregătit şi fosta vicecampioană a României, Rulmentul Braşov). De asemenea, şi portarul Petra Blazek a spus adio grupării austriece, îndreptându-se către una dintre formaţiile nemţeşti care şi-o doresc foarte mult în lot. În plus, nici sud-coreeanca Seong-Ok Oh nu a mai rămas la Viena, oscilând între decizia de a se retrage din activitate sau de a evolua în continuare pentru o echipă din ţara sa natală.