Acasă Atletism Aruncătorul de greutate din Călimăneşti, Rareş Toader, se pregăteşte pentru Europenele de...

Aruncătorul de greutate din Călimăneşti, Rareş Toader, se pregăteşte pentru Europenele de la Paris

224
0

Vâlcenii Alin Firfirică şi Rareş Toader sunt doi atleţi de mare valoare. Unul e calificat deja la Olimpiada care va avea loc anul viitor, iar celălalt încă luptă pentru a-şi asigura biletul pentru Tokyo. După cum am anunţat şi într-o ediţie trecută a publicaţiei noastre, Rareş Toader (23 de ani) se află acum în izolare acasă, la Călimăneşti. Oficialii Federaţiei Române de Atletism l-au contactat, zilele acestea, şi au realizat un interviu cu aruncătorul de greutate vâlcean, în care Rareş vorbeşte despre perioada grea prin care trec toţi sportivii şi despre planurile de viitor, material pe care vi-l redăm în continuare.

Ce face în această perioadă atletul Rareş Toader?
Momentan mă aflu la domiciliul meu din Călimaneşti, în judeţul Vâlcea, şi încerc să îmi procur materialele necesare pentru a mă menţine în formă.

Cât de tare te afectează faptul că nu te poţi pregăti în condiţii normale şi că nu poti participa la competiţii?
Sunt destul de afectat, la fel cum sunt şi ceilalţi colegi din lotul olimpic. Cu toate acestea încerc să fac cât mai multă mişcare, în condiţiile date.

Cum priveşti amânarea JO de la Tokyo pentru 2021?
Din punctul meu de vedere, consider că s-a luat decizia cea mai bună. Sănătatea primează şi nimic nu ar trebui să fie mai presus în această perioadă. Strict personal, amânarea mă avantajează prin prisma vârstei. Până în 2021 voi avea timp să mai acumulez experienţă şi, cu o pregătire excelentă, voi putea să mă prezint în cele mai bune condiţii în faţa rivalilor de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Care este cea mai mare dorinţă a ta pentru acest an?
Cel mai mult îmi doresc să nu se amâne şi Campionatul European de la Paris. Mă aştept şi la o astfel de veste, dar mi-aş dori tare mult să concurez în Franţa la finalul acestei veri.

Dar cea mai mare temere?
Nu m-am mai confruntat cu această situaţie până acum. Este ciudat să nu mă pot pregati în condiţii optime. Dar am învăţat să am rabdare pentru a gestiona situaţia cât mai bine. Sper să treacă repede această stare.

Care este obiectivul tău pentru 2021?
În primul rând îmi doresc să revenim cu toţii cât mai repede la concursuri. Suntem cu toţii confuzi şi cu sufletul la gură. Dacă pentru 2020 aveam o ţintă ridicată, cu siguranţă în 2021 îmi doresc să realizez lucruri măreţe.
(SURSĂ FOTO şi INTERVIU: www.fra.ro)