Politica

Anuţa Handolescu face noi dezvăluiri:

HandolescuBăsescu vrea să ţină PDL-ul cinci ani la guvernare

Opoziţia se chinuieşte inutil să dea jos actualul Guvern şi să facă noi alegeri. PDL şi-a propus să stea la guvernare până în 2012, poate chiar 2013, conform premoniţiilor fostului prefect Anuţa Handolescu, aflată în corespondenţă permanentă cu preşedintele Traian Băsescu, prin cei doi consilieri ai acestuia. Fosta democrată spune că preşedintele Traian Băsescu are un plan foarte bine stabilit de reformare a PDL, care implică  spargerea partidului, formarea unei noi formaţiuni politice sau reînfiinţarea PD, prin aruncarea în faţă a unor persoane „necompromise”. În traducere liberă, Traian Băsescu a pus la punct o nouă scenă de teatru, în care actorii săi preferaţi vor critica, la comandă, actuala conducere a PDL, care a dus ţara în criză. În a doua etapă, aşa zişii nemulţumiţi vor pleca din partid atunci când acesta o va cere şi vor forma un nou partid mai curat, mai nepătat şi mai vocal, capabil să fraierească din nou populaţia la alegerile viitoare din 2012 sau 2013. Preşedintele României şi-a propus să ţină PDL la guvernare cinci ani şi să facă alegerile parlamentare odată cu cele prezidenţiale, dar numai după modificarea Constituţiei.

Un partid nou-nouţ sau revenirea PD

Săptămâna trecută, fostul prefect Anuţa Handolescu dezvăluia un scenariu de reformare a PDL, scenariu conceput de preşedintele Traian Băsescu. Fosta democrată spunea că scenariul implică o anumită revoltă în PDL, critici dure la adresa actualei conduceri, ieşiri din front imposibil de acceptat într-o  situaţie normală, dar lansate la comanda liderului Traian Băsescu. Anuţa Handolescu a spus că reformarea PDL este iminentă din cauza actualei crize economico-sociale, care a dus partidul pe un trend descendent şi că singura şansă de salvare ar fi sacrificarea PDL, urmată de înfiinţarea unui alt partid. „Dacă PDL vrea să mai rămână în eşicherul politic şi nu păţească tragedia PNTCD-ului, prin Convenţia Democratică din 2000, trebuie să scoată în faţă oameni politici care chiar să critice Guvernul. Dacă va rămâne cu primul ministru lider de partid, miniştrii vicepreşedinţi, secretarii de stat, secretari în interiorul partidului, riscă să păţească acelaşi lucru ca şi PNŢCD-ul. Să iasă din eşicherul politic. Şi să ştiţi că nu glumesc când spun acest lucru. PNŢCD a avut liderii politici lipiţi foarte puternic de guvernare şi PD-ul din vremea aceea a suferit foarte mult. Viaţa este din ce în ce mai grea, eticheta guvernării care se reflectă în nivelul de trai al populaţiei, pusă ca o sintagmă pe o formaţiune politică, riscă să o aducă aproape la ieşirea din Parlament. Se vorbeşte foarte mult de schimbarea denumirii, în partid popular, eu nu cred că se va produce. Cred că se va polariza o bucată din viaţa politică şi se va duce către acest partid popular, rămânând ca tarele guvernării să rămână pe ceva ce s-ar estompa, pe PDL. Este singura soluţie a unei formaţiuni politice să se salveze dintr-o guvernare pe timp de criză. Şi nu este nouă, istoria Franţei din ultimii 12 ani este un exemplu elocvent”, a afirmat fostul prefect de Vâlcea. Practic, Traian Băsescu se pregăteşte să mintă din nou poporul cu televizorul.

Pedeliştii pleacă de la guvernare odată cu Băsescu

În timp ce opoziţia discută tot mai des despre organizarea unor alegeri anticipate, democraţii au alte planuri: o nouă lege a alegerilor şi o nouă constituţie. Anuţa Handolescu  afirmă  că  în România nu vor fi alegeri anticipate, dimpotrivă. Alegerile din 2012 ar putea fi decalate în 2013 din cauza actualei crize economice şi a sărăciei.
„Nu cred că vom avea alegeri în 2012, vom avea ceva mai târziu, pentru că ar trebui organizate undeva în noiembrie, decembrie, când este o perioadă ceva mai ciudată, de austeritate şi se vor face în primăvara lui 2013 odată cu cele prezidenţiale. Preşedintele îşi va încheia, probabil, mandatul mai devreme cu şase luni pentru că atunci va avea şi modificările constituţiei. Se va dori ducerea mandatului până la capăt,  după ce vor reuşi să-şi treacă noua lege a pensiilor şi vor reuşi să facă comisia pentru modificarea Constituţiei.  Sigur. Acest Guvern are de rezolvat nişte lucruri, vrea nu vrea,  în care ne-a băgat tot el şi trebuie să ne scoată. Angajamentul reformării sistemului de pensii este un angajament al lor, nu cred că în relaţia cu Fondul Monetar o să se ducă altcineva şi o să spună…da, să trăiţi, o să facem noi chestia asta. Deci o să şi-l ducă până la capăt. Reforma instituţională a statului nu este o simplă sintagmă, pe care ei o folosesc. Ar fi trebuit făcută în 2005, este un angajament al Guvernului Năstase, de a crea instituţional şi juridic, cu putere juridică, euro-regiunile. Suntem într-o întârziere de cinci ani. Aceste lucruri sunt cuprinse în tratatul de aderarea al României. Mai mult decât atât, în 2010 -2011, nu numai România intră într-o regândire totală a Constituţiei, ci sunt state din UE, care datorită aprobării tratatului de la Lisabona trec prin această regândire, reorganizare şi reformulare a Constituţiei”, a adăugat Anuţa Handolescu.
Afirmaţiile fostului prefect de Vâlcea s-au confirmat şi se confirmă zilnic. Vocalii de serviciu ai preşedintelui, cum ar fi Sever Voinescu, Monica Macovei şi nelipsita Elena Udrea au început să arunce cu pietre în actuala conducere a partidului, cerând imperios schimbarea miniştrilor neperformanţi, chiar a Guvernului Boc, dacă va fi cazul. Săptămâna trecută, deputatul Daniel Oajdea a lansat bomba. Ieşeanul a declarat că va reînfiinţa Partidul Democrat, partidul de suflet al lui Traian Băsescu, pentru că PDL, adică corcitura născută din alianţa PD şi grupul  trădătorilor din PNL la alegerile din 2004,  s-a îndepărtat de popor. O nouă minciună lansată de trepăduşii din eşalonul trei al PDL, în scopul păcălirii electoratului la alegerile din 2012 sau 2013, după cum va fi voia circarului de la Cotroceni.

Dana Nedescu

Articole Similare

One Comment

  1. Daca PDL sau PD sau cum mama dracului l-o mai redenumi Satana asta de om, rezista intr-o forma sau alta la guvernare inca 5 ani, probabil ca va conduce peste o populatie formata din cateva milioane de oameni. Restul vor muri de foame, saracie, mizerie, depresii, boli… o alta parte, vor pleca de tot peste hotare. Basescu cauta tot felul de subterfugii ca sa mai inchida ochii si gura oamenilor – ba remaniaza, ba nu remaniaza, ba schimba patati cu alti patati, ba taie, ba nu taie…ni s/a acrit! dar in mod normal, la nenorocirile care vor urma cat de curand, ar trebui ca numele sau sa devina doar amintirea sinistra a celui mai perversdictator est-european! Sa plece, sa moara, singur sau cu gasca sa de devastatori, dar sa nu mai auzim de ei. Ori ei, ori noi!~ Romani, nu va mai lasati pacaliti!

Lasă un răspuns

Back to top button