Liga II

ADIO, PROMOVARE ÎN LIGA I!

CSM DinamoCSM poate deveni „satelitul” echipei Dinamo

* săptămâna trecută, primarul Râmnicului, Romeo Rădulescu, a dezvăluit faptul că a primit vizita lui Nicolae Badea, preşedintele Consiliului de Administraţie al grupării din „Ştefan cel Mare”

În condiţiile în care se confruntă cu o criză financiară fără precedent, Clubul Sportiv Municipal din Zăvoi ar putea primi o nesperată mână de ajutor din partea echipei Dinamo Bucureşti. Săptămâna trecută, primarul Râmnicului, Romeo Rădulescu, a dezvăluit pentru o televiziune locală faptul că a primit vizita lui Nicolae Badea, preşedintele Consiliului de Administraţie al grupării din „Ştefan cel Mare”.

„Bucureştenii vor investi şi în baza sportivă din Zăvoi”

„Nicolae Badea mi-a spus că este interesat ca echipa vâlceană să devină un fel de «satelit» al grupării bucureştene. Din câte am aflat, Badea vrea să investească în Zăvoi şi să rodeze aici câţiva jucători tineri, dar şi unii dintre fotbaliştii experimentaţi, care nu fac parte însă din lotul echipei mari. Ar fi un lucru extraordinar dacă între CSM şi Dinamo se va perfecta până la urmă o înţelegere, bucureştenii urmând a investi nu doar în echipa de fotbal sau în lotul de jucători, ci şi în baza sportivă din Zăvoi. Astfel, există intenţia ca Dinamo să dispute în anumite perioade ale anului câteva meciuri amicale la Rm. Vâlcea, precum şi să efectueze câteva antrenamente pe Stadionul «Municipal»”, a spus Rădulescu.

„Câinii roşii” nu mai sunt reprezentaţi în Liga a II-a

Este foarte posibil ca interesul celor de la Dinamo pentru o colaborare cu CSM Rm. Vâlcea să fie pe deplin justificat, atât timp cât, din sezonul 2010-2011, clubul bucureştean nu va mai fi reprezentat de o echipă „satelit” în Liga a II-a. Aşa cum se cunoaşte, la finele campionatului trecut, Dinamo II a retrogradat în Liga a III-a.

Alb-roşu, în loc de alb-albastru?

În plus, în condiţiile în care „câinii roşii” nu mai au echipă în eşalonul secund al ţării, în Zăvoi ar putea poposi şi un antrenor din „Ştefan cel Mare”, în prezent antrenorul „satelitului” din Liga a III-a fiind Ionel Ganea. Până în acest moment, nu se ştie nimic dacă o eventuală colaborare cu Dinamo Bucureşti va duce şi la modificarea culorilor echipei vâlcene, alb-albastrul tradiţional al CSM-ului putând fi înlocuit cu alb-roşu.

„Municipalii” vor avea interdicţia de a mai face saltul în Liga I

Dacă între CSM şi Dinamo se va semna până la urmă un document de colaborare, mai precis un parteneriat scris, prin care echipa bucureşteană va da posibilitatea câtorva jucători să evolueze în Zăvoi, atunci „municipalii” nu vor mai avea dreptul de a promova în Liga I. Practic, dacă va accepta o înţelegere cu Nicolae Badea şi cu Dinamo, primarul Romeo Rădulescu va spulbera visele vâlcenilor de a mai fi vreodată reprezentaţi pe prima scenă fotbalistică a ţării, dar le va asigura acestora (palidă consolare!) prezenţa la matineu, în Liga a II-a.

Benone Lazăr refuză în continuare Vâlcea

Altfel, tot legat de variantele pe care autorităţile locale le-au căutat pentru a pune la punct o colaborare menită să salveze CSM-ul din colaps financiar, Romeo Rădulescu a precizat că Benone Lazăr, patronul echipei Internaţional Curtea de Argeş (retrasă recent din Liga I), s-a arătat în continuare dezinteresat să investească la Vâlcea.

Articole Similare

One Comment

  1. o porcarie…cum sa se intample una ca asta?echipa care reprezinta fotbalul valcean la cel mai inalt nivel sa fie satelitul uneia din liga I?inseamna k o sa jucam degeaba si o sa castigam tot degeaba…halal conducere,halal primar…vai de capul nostru…

Lasă un răspuns

Back to top button