Auto-Moto

OFICIAL: Volkswagen 1.4 TSI este International Engine of the Year 2010.

Volkswagen 1.4 TSI a câştigat a doua oară titlul „Motorul Anului”

Mult râvnitul trofeu Motorul Anului 2010 a fost câştigat din nou de Volkswagen, fiind a zecea oară când Grupul Volkswagen duce trofeul acasă, la Wolfsburg. În competiţia din aceast an a intrat cu noul motor 1.4 TSI ce a câştigat şi premiul la categoria 1 – 1,4 litri.
În cadrul unei ceremonii de premiere ce a avut loc in 24 iunie 2010, în Stuttgart, Dr. Rüdiger Szengel, director la departamentul Volkswagen Petrol Engine Development a declarat: „Eu şi întreaga echipă de dezvoltare Volkswagen suntem extrem de mândri să primim acest important premiu internaţional în categoria generală pentru a doua oară la rând pentru motorul 1.4 twincharger. Combinaţia dintre un compresor şi un sistem turbo asigură o bază excelentă pentru combinarea plăcerii condusului şi consumul scăzut de carburant -toate atinse cu un motor de capacitate relativ mică, de 1,4 litri”, a adăugat oficialul Volksagen.
Volkswagen conduce în strategia globală de a folosi sistemul de injecţie directă şi turbo, iar cu aceste puternice motoare acoperă întreaga gamă de modele, începând cu Polo până la Passat CC. Noul Sharan va putea fi de asemenea comandat cu un motor 1.4 twincharger de 110 kW/150 CP, ce consumă doar 7,2 litri/100 km.

Sursa: Nurvil Rm.Valcea

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button