Administratie

Stoileştenii îl vor alege pe Traian Ionescu

Mai sunt doar câteva zile până când vor avea loc din nou alegerile în localităţile în care nu s-a desemnat câştigătorul pentru funcţia de primar. În comuna Stoileşti, în turul 2 de scrutin, se va bătălia pentru şefie între actualul primar, social-democratul Traian Ionescu şi Marian Obogeanu, cel care a mai fost o dată viceprimar, dar care a abandonat din lipsă de seriozitate şi pentru că nu făcea faţă situaţiei. În contextul în care Marian Obogeanu ar obţine postul de primar, cu siguranţă nu ar putea face faţă treburilor administrative. Traian Ionescu, în momentul în care a fost investit în funcţia de primar, a înţeles responsabilitatea enormă pe care a avut-o, dar nu a admis în nici un moment să se dea bătut şi să lase baltă pe cei cărora le-a promis un viitor mai bun.

Acum a sosit timpul ca primarii de culoare PSD să se bucure din plin de ceea ce au lipsit în ultimii ani: fondurile pentru dezvoltare rurală. Va face putea Obogeanu face faţă cerinţelor unei comunităţi cu câteva mii suflete? Cu siguranţă că nu. Este o ocazie uriaşă de a intra în rândul comunelor modernizate. Cu Marian Obogeanu, comuna va intra în declin. Chiar şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, a tras un semnal de alarmă către toţi locuitorii din Stoileşti şi a subliniat faptul că ar fi o gravă eroare ca Obogeanu să pună mâna pe Primăria Stoileşti, pentru că va face din ea o afacere de familie.

Cîlea oferă garanţia că proiectele vor fi aplicate

În condiţiile în care, în următorii patru ani, Ion Cîlea va „domni” peste judeţul Vâlcea, un lucru este cât se poate de clar: comuna Stoileşti va beneficia în sfârşit, după atâţia ani de secetă, de fondurile necesare pentru a demara lucrările de modernizare a infrastructurii. Locuitorii din Stoileşti s-au simţit frustraţi atâţia ani că în alte comune s-au făcut investiţii serioase, iar la ei lucrurile s-au mişcat foarte puţin. Din acest moment, Ion Cîlea îşi va orienta atenţia spre Stoileşti, deoarece cunoaşte foarte bine situaţia şi îi înţelege de locuitori. Dar, pentru a fi ajutat în demersurile sale de revitalizare a comunei, preşedintele Consiliul Judeţean doreşte să continue colaborarea cu Traian Ionescu. Problema se pune foarte uşor: cineva te ajută, o face doar dacă ştie că eşti o persoană de încredere. Ion Cîlea are încredere numai în Traian Ionescu.
„De ce merită Traian Ionescu să fie primar pentru încă patru ani? Pentru că este singurul în care pot avea încredere că banii alocaţi pentru modernizarea infrastructurii locale nu vor lua un drum ascuns. Este un intelectual respectat de toţi cetăţenii şi, totodată, un model pentru generaţiile viitoare. Este un om de o înaltă conduită morală, care va beneficia de tot sprijinul meu în următorii patru ani. Comuna Stoileşti are ocazia uriaşă de intra pe făgaşul localităţilor modernizate. Pentru că am fost desemnat preşedintele Consiliul Judeţean, înseamnă că lumea mă respectă şi are încredere în mine. La fel cred şi eu despre Mihai Ionescu şi, după cum am mai spus, doresc să ducem împreună la bun sfârşit proiectele actualului primar.

Primarul va înfiinţa o echipă de fotbal

Primarul Traian Ionescu doreşte ca din acest an să facă demersurile necesare pentru ca toţi microbiştii din localitate să practice un fotbal organizat. În acest sens, edilul ne-a declarat că a observat pasiunea pe care o au tinerii din localitate faţă de acest sport şi că va înfiinţa o echipă de fotbal pe care o va înscrie de anul viitor în campionat. „Voi înfiinţa o asociaţie sportivă cu caracter juridic. Am observat că tinerii citesc foarte mult ziarele locale cu caracter sportiv. Aveam de mult timp în vedere acest proiect şi urmează să mă sfătuiesc cu pasionaţii de fotbal pentru a vedea ce denumire să îi dăm echipei de fotbal. Terenul pe care vor juca este cel din Urşi, pe care vreau să îl amenajez în această vară pentru a-l aduce la standardele cerute de Asociaţia Judeţeană de Fotbal”, ne-a spus primarul din Stoileşti.
Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button