Acasă Politica Gutău vrea să-i facă lui Jurcan injecţii cu popularitate

Gutău vrea să-i facă lui Jurcan injecţii cu popularitate

84
0

• PD-L are o misiune aproape imposibilă în lupta pentru Consiliul Judeţean

După îndelungi discuţii şi negocieri, democrat-liberalii vâlceni au ajuns la o concluzie în ceea ce priveşte desemnarea unui candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. Acesta este nimeni altul decât preşedintele organizaţiei judeţene a PD-L, senatorul Dorel Jurcan.

Optimism extrem

Practic, soluţia Jurcan a fost acceptată de BPJ după ce iniţial fusese preferată Anuţa Handolescu, deşi aceasta deţine o funcţie apolitică, aceea de subprefect.

Clasată prima în urma sondajului de opinie comandat de PD-L, Anuţa Handolescu a refuzat însă să accepte nominalizarea, motivând că doreşte să-şi continue mandatul de înalt funcţionar public. Cel de-al doilea clasat în sondaj, fostul primar al Râmnicului, Sorin Zamfirescu, a refuzat şi el să candideze pentru şefia Consiliului Judeţean, spunând că-şi doreşte mai degrabă să candideze pentru un loc în Camera Deputaţilor, cu ocazia alegerilor generale. Trebuie precizat faptul că dintre cele 7 variante luate în calcul de PD-L, Dorel Jurcan s-a clasat de-abia pe poziţia a treia, cu un scor care nu dă mari speranţe pedeliştilor să câştige şefia judeţului. Totuşi, oficial, liderii PD-L au afişat un optimism debordant, văzându-l deja pe Dorel Jurcan preşedinte al Consiliului Judeţean.
În cadrul conferinţei de presă care a urmat nominalizării, la care a participat şi liderul organizaţiei municipale Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, candidatul la CJ a fost supus unui tir de întrebări, cele mai multe dintre acestea referindu-se la şansele sale destul de scăzute de a-i înfrânge pe pesedistul Ion Cîlea şi pe liberalul Emilian Frâncu. Afişând un aer degajat, Jurcan a dat de înţeles că nu este vorba de un sacrificiu pentru binele partidului, ci din contră, de asumarea unei victorii parcă deja realizate înainte chiar de începerea luptei. „Am intrat în această cursă pentru că vreau să câştig şi voi fi preşedintele Consiliului Judeţean. Ion Cîlea şi Emilian Frâncu nu au nici un argument în plus faţă de mine, întrucât ei au guvernat judeţul după Revoluţie, cu excepţia mandatului lui Dumitru Buşe, care şi el a fost de fapt omul PSD-ului, dacă ne aducem aminte cum a fost înscăunat preşedinte. În cazul domnului Frâncu, va conta foarte mult şi guvernarea dezastruoasă de până acum. Eu mă voi baza pe experienţa şi popularitatea colegilor mei. Am convingerea că PD-L va guverna România şi cred că preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea va trebui să fie de aceeaşi culoare politică. Aş face chiar o comparaţie: dacă de la Palatul CEC Bush anunţă extinderea NATO, eu anunţ că PD-L se va extinde de la municipiu la judeţ”, a spus Dorel Jurcan.

Implant de imagine

La rândul său, primarul Râmnicului, Mircia Gutău s-a arătat încrezător că Dorel Jurcan va reuşi să câştige lupta pentru fotoliul de preşedinte al CJ, afirmând că îl va susţine pe acesta necondiţionat pe toată perioada campaniei electorale. Gutău a explicat că va fi prezent alături de Jurcan la toate întâlnirile cu cetăţenii din judeţ, dar în special în Râmnicu Vâlcea, în încercarea de a-i transfera din popularitatea sa. „Sunt foarte bucuros că sunt alături de Dorel Jurcan, care cu siguranţă va fi preşedintele Consiliului Judeţean. Eu personal, îl voi susţine în fiecare clipă şi sunt convins că pe 1 iunie amândoi vom câştiga. Am încredere că judeţul îşi va schimba faţa. Am încredere în Dorel Jurcan – este un om tânăr cu o experienţă extraordinară. Va lua sigur peste 50%! Vâlcenii îl vor alege sigur pe el în faţa PSD şi PNL. Este foarte important faptul că PD-L este singurul partid care scoate la bătaie preşedinţii de la municipiu şi de la judeţ. Voi fi lângă el la toate întâlnirile pe care le va face şi le voi spune oamenilor că este un om extraordinar. Prin apariţiile în municipiu voi încerca să-i transfer din popularitatea mea”, a declarat Mircia Gutău.

Jurcan speră să îngraşe porcul în ajun

Conştient că şansele sale sunt vizibil mai mici decât cele ale pesediştilor şi liberalilor, Dorel Jurcan a mai spus că speră să recupereze, cu ajutorul lui Gutău, din handicap. De asemenea, acesta a mai spus că nu consideră candidatura pentru CJ drept un sacrificiu, ci o obligaţie morală faţă de partid. Jurcan a mai spus că deocamdată nu şi-a definitivat programul de campanie, precizând că va face acest lucru în săptămânile care vor urma. „Chiar dacă aparent plec cu şansa a treia, fiind cu 6% în spatele contracandidaţilor mei, sper ca în fiecare săptămână de-acum încolo să recuperez două-trei procente. Am o mare obligaţie faţă de acest partid care m-a ajutat să fiu parlamentar în două mandate. Cert este că voi sta mai puţin la Bucureşti şi mai mult la Vâlcea. Voi încerca să recuperez prezenţa mea mai slabă în judeţ, care a făcut să fiu mai puţin cunoscut decât contracandidaţii mei”, a adăugat Jurcan.
Octavian HERŢA