Acasă Politica Frâncu le recomandă râmnicenilor să nu se mai închine la „Sfântul Gutău”

Frâncu le recomandă râmnicenilor să nu se mai închine la „Sfântul Gutău”

85
0

Războiul declaraţiilor continuă
• Liderul PNL Vâlcea l-a acuzat pe şeful Executivului că a făcut o afacere din campania de plantare a pomilor

Liderul PNL Vâlcea a lansat la finele săptămânii trecute un nou val de critici acide împotriva primarului Mircia Gutău. Emilian Frâncu a apreciat că edilul Râmnicului continuă să facă afaceri pe bani publici, iar în ultima vreme a devenit un „om foarte speriat”. „Vă dau doar câteva exemple. Am rămas uluit aflând la ce mod i-a răspuns, la Copăcelu, într-o adunare populară, unui cetăţean care l-a rugat frumos să-l ajute, având o familie cu cinci copii, să obţină o locuinţă socială. După cum ştiţi, eu m-am zbătut să aduc fonduri pentru transformarea căminului de bătrâni din Ostroveni în locuinţe sociale şi mă interesează acest subiect.

Domnul Gutău vroia să vândă clădirea respectivă unor comercianţi, dar asta nu ar trebui să ne mai mire. În loc ca domnul Gutău să-i spună cetăţeanului că, în curând, ştiu eu, într-un an – doi, acea problemă se poate rezolva, el l-a repezit, luându-l la rost de ce s-a apucat să facă aşa mulţi copii. E o gafă imensă care poate îl va costa, cel puţin în comunitatea respectivă. De asemenea, am văzut că a început să îl atace pe Tudor Şindilaru, făcându-l comunist, retrograd şi ameninţându-l că, dacă mai îndrăzneşte să arate neregulile în ceea ce priveşte traficul din municipiu, îl va desfiinţa. Asta în loc să-i mulţumească pentru ideea pe care a preluat-o de la el, să facă parcare pe Splaiul Independenţei, lipită de trotuar. Deci, Mircia Gutău recunoaşte că ideea e bună, dar este deranjat de sugestia primită. Chiar nu-l mai înţeleg pe Mircia Gutău. Înţeleg că are alergie la verde, dar să devină atât de nervos că Dealul Capela a înverzit şi să vrea să-l distrugă şi pe acesta mi se pare prea mult. Am înţeles că va cumpăra acolo o suprafaţă de la Romsilva pentru a putea muta grădina zoologică. Toate parcurile au fost puse la pământ, aşa că vrea să mai radă două zone verzi, grădina zoologică din Ostroveni şi Dealul Capela. Probabil că, la mijloc, sunt tot interese imobiliare. De aceea, îi rog pe râmniceni să se opună acestor măsuri samavolnice şi măcar ultimele oaze de verdeaţă din Râmnic să nu fie rase de pe faţa pământului”, a spus deputatul Emilian Frâncu.

În ciuda replicilor dure, în turul doi, nu e exclusă o colaborare PNL – PDL

Atacurile liberalului au vizat şi campania primăriei privind plantarea unor pomi în Râmnic. „Mai atrag atenţia că ADP-ul, care plantează de la o vreme câţiva pomişori, pe ici pe acolo, de ochii lumii, i-a cumpărat de la firme private cu preţuri de 4-5 ori mai mari decât cele practicate în mod normal. Verificaţi facturile cu pricina şi cruciţi-vă din ce a mai găsit Mircia Gutău să facă o afacere!”, a mai adăugat liderul judeţean al PNL. Nu în ultimul rând, el l-a acuzat pe Mircia Gutău că foloseşte „mijloace murdare de luptă în competiţia electorală din municipiu”. Emilian Frâncu a menţionat că gestul primarului de a-l critica pe Bogdan Pistol, candidatul PNL în competiţia pe municipiu „demonstrează că se teme”. „Despre mine, puteţi scrie orice, că am gura mai spurcată şi spun adevărul în faţă. Mai folosesc uneori nuanţe, metafore, dar un lucru e clar: nu l-am menajat pe Mircia Gutău niciodată şi i-am atras atenţia de fiecare dată când a greşit. Dar acest tânăr, care reprezintă noua generaţie de politicieni, nu a spus niciodată un cuvânt de rău de Mircia Gutău. El vorbeşte despre ce vrea el să facă în Râmnic. Şi, totuşi, neprovocat, Mircia Gutău vine şi-l face albie de porci pe minciuni grosolane. Doar pentru că acest tânăr a avut curaj să candideze împotriva Sfântului Gutău, este trimis la cazanul cu smoală al Iadului şi e împroşcat cu tot felul de mizerii neadevărate. Asta e marea problemă a lui Mircia Gutău – nu are nici un dosar despre Bogdan Pistol. Nu a fost membru PCR, nu are dosare de securitate, ştie administraţie, în curând va deveni doctor în economie, a condus în ultimii şapte ani instituţii şi societăţi importante, deci îi ameninţă serios scaunul”, apreciază Frâncu. Deşi l-a pus pe Mircia Gutău la zid de fiecare dată când a avut ocazia, parlamentarul nu a exclus posibilitatea ca, în eventualitatea unui tur doi, dacă reprezentantul PNL va fi scos din competiţie, liberalii să-l susţină pe actualul primar al Râmnicului.

Primarul Râmnicului îl trimite pe liderul PNL la control

„Orice variantă în politică trebuie luată în calcul, nu pot să fiu absurd, dar probabilitatea să-l susţinem pe Gutău într-o astfel de situaţie este infimă! Nu s-a luat nicio decizie în acest sens, pentru că suntem convinşi că nu va fi cazul. Vom intra în turul doi cu Gutău, iar atunci se vor reduce fantastic şansele sale de a rămâne în funcţie alţi patru ani”, a completat Emilian Frâncu. El mai spune că şi la alegerile pe judeţ, în turul doi, orice colaborare este posibilă, fie cu PD-L, fie cu PSD sau alte formaţiuni politice. În replică, Mircia Gutău le-a recomandat liberalilor să-l ducă pe Frâncu la un control, întrucât „a început să bată zdravăn câmpii”. „Emilian Frâncu face în continuare ceea ce a făcut în ultimii patru ani – latră într-una şi vorbeşte în totală necunoştinţă de cauză. Nu voi răspunde la toate fabulaţiile sale, ci mă voi referi strict la acuzaţiile ce implică primăria. E clar că habar nu are cum s-au achiziţionat respectivii pomi. Dacă studia puţin fenomenul numit administraţie afla, de exemplu, că am anunţat licitaţia pe SEAP, că nu eu sunt vinovat pentru faptul că oamenii PNL-ului de la Romsilva nu sunt în stare să-şi facă treaba şi să urmărească licitaţiile, ori să se prezinte la ele… Nu puteam eu să mă rog de ei să-mi spună ce preţuri au, să vină la licitaţie. Credeţi că mie îmi convine că luăm pomii de la Sighetul Marmaţiei, la un preţ probabil mai mare? Dar asta a e procedura legală… Cât priveşte debitaţiile privind distrugerea, chipurile!, a Dealului Capela, aş vrea să îi transmiteţi domnului Frâncu următorul lucru: proiectul meu vizează igienizarea şi amenajarea zonei, nu defrişarea copacilor, domeniu în care tot liberalii sunt experţi. Dacă lui îi place ca Dealul Capela să fie o cocină, asta e problema lui, nu a mea. Cred că Frâncu şi-ar face un mare bine dacă pe viitor nu ar mai aborda probleme legate de municipiu, pentru că e străin de ele şi se face de râs”, a conchis Mircia Gutău. 
Eduard DULĂCIOIU