Acasă Liga II Start lansat pentru „municipali”

Start lansat pentru „municipali”

61
0

Aşa cum anunţau şefii clubului din Zăvoi la conferinţa de presă de miercuri, CSM Rm. Vâlcea avea mare nevoie de o victorie la Hunedoara pentru a nu pierde contactul cu primele două clasate, FC Argeş şi Gaz Metan Mediaş. La rândul său, antrenorul Marian Bondrea era foarte încrezător în şansele echipei sale, însă îi atenţiona pe jucători că meciul va fi extrem de greu, având în vedere situaţia delicată în care se află Corvinul, dar din fericire lucrurile n-au stat aşa. În primul unsprezece şi-au făcut loc patru jucători care au venit în această iarnă, juniorul Vlad, Labun, M. Voicu şi Larie, iar buturile „municipalilor” au fost apărate de Rusandu. Încă din primul minut, elevii lui Marian Bondrea s-au instalat confortabil în jumătatea gazdelor, iar dominarea teritorială s-a concretizat în minutul 27 când Nemanja Vidakovic a profitat de degajarea greşită, mai bine zis de luftul fundaşului Cruşoveanu şi a şutat la colţul lung fără speranţe pentru portarul Pascal, scorul devenind 0-1.

Până la pauză, vâlcenii au fost la un pas de a intra cu două goluri în avantaj, însă Laurenţiu Boroiban a scăpat singur cu portarul advers, dar a şutat peste poartă dintr-o poziţie extrem de favorabilă, fază consemnată în minutul 33. În prima repriză replică celor de la Corvinul a fost una extrem de palidă, aceştia ameninţând mai periculos poarta apărată de Rusandu în urma unor faze fixe, dar din fericire pentru noi rămase fără niciun  rezultat.
Nici nu începuse prima repriza secundă şi antrenorul Marian Bondrea a fost nevoit să facă o primă modificare. În minutul 48, în urma unui contact cu un adversar, Marius Pasăre s-a accidentat destul de grav, fiind transportat imediat cu salvarea la spital. Se pare că Pasăre a suferit o entorsă şi este foarte probabil să fie nevoit să ia o pauză de 2-3 săptămâni. Şi în repriza a doua, „municipalii” s-au jucat cu nervii staff-ului tehnic ratând ocazie după ocazie. Mai întâi Labun a fost foarte aproape de a înscrie în minutul 62, însă a ratat incredibil, slovacul fiind copiat de colegul său Boroiban care a irosit şi el două bune oportunităţi  de a mări avantajul echipei sale în minutele 68 şi 72. Cinci minute mai târziu, sârbul Vidakovic a fost foarte aproape de a reuşi dubla, însă şutul său a ocolit buturile porţii apărate de Pascal. Seria ratărilor a fost continuată de brazilianul Robson care, intrat în minutul 82 în locul lui Vidakovic, a reuşit „performanţa” să irosească două mari ocazii în minutele 86 şi 90. Însă totul e bine când se termină cu bine, iar după ultimul fluier al „centralului” Ciprian Danşa scorul a fost favorabil „municipalilor” care au plecat de la Hunedoara cu cele trei puncte şi rămân în cursa pentru promovare.
Pentru CSM Rm. Vâlcea au evoluat: Rusandu – Pasăre (’48, Vlăduţi), Dandea, Vişa, Vlad – M. Voicu, Larie (’61, Niţu), Labun, Onofrei – Boroiban, Vidakovic (’82, Robson).
Romulus Dumitru