Liga V

„În acest an titlul este «acontat» de AS Mihăeşti”

• Primarul Nicolae Stănică este încrezător în potenţialul echipei sale

AS Mihăeşti se află pentru al doilea an consecutiv în faţa unei promovări în elita fotbalului judeţean. În sezonul trecut a pierdut „la mustaţă” locul I, însă până la urmă nu a fost atât de rău pentru mihăeşteni. Au trecut cu vederea ce s-a întâmplat, considerând că poate aveau nevoie de o astfel de experienţă pentru a ajunge acolo unde-şi doresc. Par a fi învăţat din greşeli. Însă, oricum, chiar dacă nu s-ar fi sesizat anumite îmbunătăţiri în jocul echipei, probabil că AS Mihăeşti s-ar fi aflat tot aici, în fruntea clasamentului, dat fiind faptul că au scăpat de două adversare puternice din lupta pentru titlu, Energia Malaia şi Dinamo Rm. Vâlcea.

Un merit important pentru ce înseamnă astăzi AS Mihăeşti îl are şi primarul Nicolae Stănică, care ne-a explicat în câteva idei ce a stat la baza succesului de până acum, totodată vorbindu-ne şi despre proiectele de viitor legate de echipa de fotbal.

Întăriri de la CSM

Mulţumit după acest tur de campionat?
– Da, sunt foarte mulţumit. De trupă, de antrenor, de băieţii care-au venit ulterior, Seft şi Preoteasa. N-aş avea cum să nu fiu când ne aflăm, la final de tur de campionat, pe primul loc în clasament, la o diferenţă de şapte puncte de principala urmăritoare, FCO Brezoi. Şi asta în condiţiile în care avem o echipă tânără, formată în majoritate din juniori, pe care, de altfel, ne vom baza în continuare. La noi media de vârstă este sub 20 de ani. Dăm credit copiilor care promit. În afara juniorilor de la Oltchim nu mai avem în echipă decât vreo trei jucători mai „bătrâni”. Ilinescu, care are 25 de ani, băiatul meu, Cătălin Stănică, de 21 de ani şi nepotul meu, Alin Stănică, ce abia a ieşit din perioada junioratului. Are 19 ani. Iar dacă ne vom mai întări în această pauză, o vom face tot cu juniori. Este posibil să mai aducem câţiva jucători de la CSM. Poate de la republicani.  
Anul trecut aţi avut două adversare puternice în lupta pentru titlu în Liga a V-a, Energia Malaia şi Dinamo Rm. Vâlcea. Aţi pierdut totuşi campionatul şi astfel şi promovarea în elita fotbalului judeţean. Credeţi că mai este posibil să scăpaţi printre degete locul 1 şi în acest an?
– Este exclus acest lucru. Nu vom mai rata obiectivul. Nu vreau să jignesc pe cineva, să spun că avem adversari mai slabi acum spre deosebire de sezonul precedent când ne-am bătut cu Energia Malaia şi Dinamo Rm. Vâlcea, aşa că prefer să-mi laud echipa, să spun că e mai bună decât în trecut. Nu ştiu dacă are cine să ne mai încurce. Cei de la Brezoi ne-au demonstrat ce pot în meciul direct, când i-am învins. Au mai atras atenţia şi cei de la Dăeşti, dar s-au împotmolit şi ei la un moment dat. Oricum, le urez la toţi un campionat plăcut şi sportiv, dar anul acesta nu vor avea şanse. Am aşteptat destul să ajungem în elită, aşa că acum nu mai cedăm. Să mai stea şi ei la rând. 
Primăria din Mihăeşti are resurse să susţină o echipă în Liga a IV-a? Vă întreb asta pentru că au mai fost în acest eşalon apariţii trecătoare, care şi-au anunţat intrarea în elită cu „surle şi trâmbiţe”, revenind în scurt timp la „Onoare”.
– Dacă ne dorim să ajungem acolo, normal că vrem să avem şi continuitate. Nu cred că se va întâmpla să fim doar o apariţie trecătoare. Aveam exemplul lui Laurenţiu Mustăţea şi al celor de la Malaia, al primarului Moga şi viceprimarului Vangu. Anul trecut ne-am luptat de la egal la egal cu ei, iar acum vedeţi unde-au ajuns. Se bat chiar cu echipele puternice din elita fotbalului judeţean. Sunt clasate foarte aproape de podium. Cred că ne vom descurca, mai ales dacă vom continua în formula actuală. Domnul Diculoiu este mulţumit de comportamentul echipei şi probabil că nu se va schimba nimic nici de acum înainte. 
S-a vorbit într-un timp despre o rocadă la FC Oltchim, prin care „Mara” urma să meargă la echipa mare. Ce efect ar fi avut pentru AS Mihăeşti?
– Am auzit că au existat astfel de discuţii, însă nu ştiu dacă ar fi fost bine pentru noi. Cred că era o pierdere de ambele părţi. Nu spun asta în ideea că Lazăr n-ar fi făcut faţă acolo. Sunt convins că s-ar fi descurcat, însă din moment ce merg bine ambele echipe, pentru ce să dereglăm mecanismul? Mai ales că nici Oltchim-ul nu cred că are ca obiectiv promovarea şi până la urmă a avut o comportare bună. Am discutat şi cu „Mara” şi i-am spus să rămână aici, alături de jucătorii pe care i-a format.

Secretul succesului: o medie de 300 de mii lei vechi de jucător pentru fiecare meci câştigat

Jucătorii au fost recompensaţi în vreun fel pentru prestaţia avută sau există doar o primă de obiectiv?
– Ei au avut fixate prime pentru rezultatele pozitive încă de la început. Pentru un meci câştigat fiecare jucător a primit în medie câte 300 de mii lei vechi. Nu cred că au fost nemulţumiri pentru că am căutat să nu-i încăierăm. Astfel, pentru a nu exista discuţii că unul joacă mai mult şi altul mai puţin, au primit prime identice chiar şi rezervele. Iar acum, la final, le-am organizat şi un banchet. Aveam de sărbătorit mai multe lucruri, aşa că i-am chemat pe băieţi, pe 8 decembrie, laolaltă cu personalul primăriei Mihăeşti la un local din Tătărani. Am sărbătorit atât ziua numelui, cât şi faptul că echipa de fotbal este campioană de toamnă. A fost frumos. L-am invitat chiar şi pe domnul Catargiu pentru că am considerat că aşa era normal. A fost o atmosferă plăcută, creată şi de jucători. Au impresionat pe toată lumea. Au cântat, chiar i-au făcut o dedicaţie şi domnului Catargiu. Ceva de genul: «Nici pe dumneata, nea’ Lucică, nu te vom uita». N-aveam de ce să purtăm resentimente. 

„La timpuri noi, oameni noi”

Înlocuirea antrenorului Catargiu cu Ion Lazăr a avut vreun efect asupra echipei? Tot legat de Oltchim, pentru că până la urmă de acolo au venit ambii antrenori, dar şi majoritatea jucătorilor, va continua colaborarea? Sau dacă se va extinde în cazul promovării?
– Eu cred că a avut un efect şi schimbarea antrenorului. Au venit jucători noi, era nevoie şi de un antrenor nou. Şi asta nu e ca un reproş pentru domnul Catargiu. Însă, dat fiind faptul că acum aveam aproape numai juniori în echipă şi majoritatea au venit de la Oltchim, am considerat că ar fi ideal să-l aducem şi pe cel care s-a ocupat de ei până acum, pe „Mara”. E altceva când lucrezi cu jucători pe care-i cunoşti, şti ce să le ceri. Au avut timp să se rodeze, sunt uniţi, aşa că există toate premisele să ajungem acolo unde ne dorim. Ne-am ghidat după zicala, „la timpuri noi, oameni noi”.
Iar despre colaborarea cu Oltchim-ul, pot să vă spun că decurge foarte bine. Am luat la începutul campionatului 10 juniori de acolo, care sunt definitiv ai noştri. Asta până la finalul sezonului. Am clarificat lucrurile încă de la început, pentru a nu ne mai confrunta cu problemele de anul trecut, când am fost nevoiţi să improvizăm în ultimele şase etape. Când nu aveam voie să folosim jucătorii trecuţi pe fondul comun. Au apărut şi jocurile de culise şi alţii au profitat de pe urma acestui lucru. A trebuit să învăţăm din greşeli. 

Mihăeşti-ul va avea şi o „grupare-satelit”

Dacă n-ar fi existat dorinţa domnului Diculoiu, AS Mihăeşti ar mai fi avut ca obiectiv promovarea?
– Nu ştiu dacă ar mai fi avut ca obiectiv promovarea, însă cu siguranţă nu ar fi fost o echipă de pluton în Liga a V-a. S-ar fi aflat undeva pe locurile fruntaşe. Asta pentru că noi avem şi acum jucători pentru a forma o a doua echipă. Însă ei au rămas pe dinafară dat fiind obiectivul pe care-l avem. Dar oricând pot face o a doua echipă. De altfel, în cazul promovării, intenţionez să înscriu şi o a doua echipă care să reprezinte comuna în Liga a V-a. Şi pentru aceşti băieţi care nu fac faţă în Liga a IV-a, dar şi pentru microbişti. Fotbalul este iubit în Mihăeşti, iar acest lucru se vede atunci când echipa joacă în campionat. Avem un număr mare de susţinători care astfel, prin crearea unei a doua echipe, vor avea tot week-end-ul plin de fotbal. Mai am şi proiectul acela cu baza sportivă, aşa că ar fi păcat să nu avem fotbal în comună.
Laurenţiu SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button