Liga IV

Echipa lui Dan Mazilu, implicată într-un nou scandal

Dinamo Horezu – CSM Drăgăşani 4-3 (3-2)

Un joc de fotbal obişnuit în care se întâlneau doua echipe bune ale Ligii a IV-a, Dinamo Horezu, încet-încet pierzând tempo-ul primelor clasate şi CSM Drăgăşani. Echipa surpriză a acestui campionat, neînvinsă în zece etape şi care trebuia să se desfăşoare pe dreptunghiul verde al celor din Fârtăţeşti, a fost mutat cu multe zile înainte în culisele AJF-ului. Rezultatul, decis şi el de actorii principali, era unul previzibil.

Prima surpriză

Încă de la aflarea brigăzii de arbitri (C-tin Popescu, B. Diculoiu, I. Iordache), oficialii drăgăşăneni au simţit că se întâmplă ceva. Aflat cu probleme de copii şi juniori la AJF, antrenorul Adi Lupu a luat în discuţie recuzarea centralului – C. Popescu – arbitru cu ştate vechi, vasal al ex-preşedintelui Sergiu Zbârnea, reprofilat şi trimis de actualul şef Pintilie, cu temele făcute pentru a stabili rezultatele finale.

Rezultatele discuţiei cu secretarul forului judeţean, Florin Mănoiu, unul previzibil şi conform regulamentelor bătute în cuie ale AJF-ului (atunci când este vorba de interesele unora) a fosta acela că recuzările se pot face numai înainte de începerea campionatului.

O a doua mare surpriză
Doi dintre jucătorii echipei gazdă, Temerel şi Bolcu, fuseseră eliminaţi în etapa precedentă, cu Energia Malaia, cu roşu direct pentru lovirea adversarului. Conform tuturor regulamentelor această faptă se pedepseşte cu cel puţin două etape de suspendare. Surpriza mare şi cheia acestei tevaturi: ambii jucători primesc drept de joc pentru această întâlnire.

O ingenioasă inginerie fotbalistică
Speriat că doi dintre cei mai buni jucători ar putea să nu evolueze în etapa următoare, ( cu CSM Drăgăşani), Dan Mazilu, finanţatorul echipei din Horezu, împreună cu cel care ar trebui să gestioneze această asociaţie, Pintilie, plănuiesc un scenariu pe cât de credibil, pe atât de neregulamentar. La Comisia de Disciplină, Temerel şi Bolcu, sunt suspendaţi cu mai mult de o etapă, dar Comisia de competiţii le reduce suspendarea la o etapă şi îi asimilează ca jucători cu cumul de cartonaşe. Mazilu plăteşte cauţiunea pentru etapa de suspendare şi ambii jucători ies curaţi ca lacrima şi drepţi ca lumânarea, nici usturoi nu au mâncat, nici gura nu le miroase. Astfel că, ei au drept de joc în întâlnirea cu CSM Drăgăşani.

Îşi intră în rol C. Popescu
Împreună cu Stoica, Stanca şi alţii, C. Popescu era arhicunoscut ca unul dintre cei mai credincioşi oameni ai lui Dan Mazilu. Împreună cu aceştia, o echipă anonimă, FC Lăpuşata, avea să joace unul dintre rolurile principale, într-o competiţie umbrită de nereguli. Alături de Rarora, FC Lăpuşata a transformat campionatul într-o sursă inepuizabilă de „atenţii” pentru cei ce trebuiau să vegheze la respectarea regulamentelor. Din surse sigure, C. Popescu a fost cerut lui Pintilie de Mazilu pentru a oficia jocul. Miza? Pentru a nu pierde contactul cu echipele fruntaşe până la terminarea turului, Pintilie – omul cu mari datorii morale acestuia (fost antrenor secund la echipa din Slatina finanţată de acesta) se revanşează în faţa acestuia, încălcând toate regulamentele.
Un arbitru diplomat uns cu toate alifiile, C. Popescu s-a străduit pentru a stabili învingătorul. Mai întâi şicanând prin acordarea cartonaşelor galbene oaspeţilor (oficialii CSM-ului susţinând că au primit la acest joc cât au primit în campionat). Apoi, măsurile disciplinare luate în timpul jocului, fiind judecate cu măsuri diferite şi toate, în favoarea gazdelor. Nemaivorbind de acordarea a cel puţin două lovituri de la 11 m văzute de un întreg stadion. Şi ca totul să fie pus la punct, cei doi asistenţi şi-au învăţat bine lecţia, luând decizii dintre cele mai bizare.

Se pregăteşte un nou scenariu
Miercuri, Flacăra Horezu va întâlni pe teren propriu echipa CSM-ului. Delegat să arbitreze acest joc, cine altul decât C. Popescu. Perdanta acestui joc, nimeni alta decât Flacăra Horezu. Pentru a opri din cursă atât Flacăra Horezu, cât şi CSM Drăgăşani, Dan Mazilu şi Pintilie, au pregătit din timp soluţiile optime. Transformată într-o ecuaţie cu una sau cel mult doua cunoscute această partidă ar arăta astfel: ( Mazilu + AJF + X ) – Flacăra Horezu = Y; unde X = preţul afacerii şi Y = rezultatul întâlnirii (probabil ce a păţit şi CSM Drăgăşani ).

Păpuşarii
Ziua de duminică a fost o zi de 13. Zi fatidică pentru arbitrul C. Popescu, dar sperăm că această zi va fi o sărbătoare pentru întregul fotbal. Vinovat de tot ceea ce se întâmplă nu este C. Popescu, ci oamenii care-l manevrează. Este o unealtă în mâna celor care au făcut din AJF o proprie moşie, o proprie afacere. Dacă toate echipele afiliate nu se trezesc la timp – cei ce prin (ne)alegeri au ocupat scaunele înalte ale AJF-ului se vor mândri la sfârşitul mandatului cu „măreţe realizări”. Poate că acest arbitru ar trebui să înţeleagă că vremea lui a trecut, că fiind un instrument în mâna altora îşi pătează şi mai mult cariera, dar cei ce ar trebui să înţeleagă înaintea lui sunt „sforării” care manevrează marioneta. Şi să-l trimită acolo unde sunt Stoica, Stanca, etc.

Liga „M”
O propunere venită din partea altor echipe, pentru returul acestui campionat este aceea că Liga a IV-a să fie denumită Liga „M”. Nu de la Mitică, ci de la cel ce este adevăratul şef al forului fotbalistic judeţean. Pentru că în spatele celor ce semnează ştatele AJF-ului stau „adevăraţii” conducători.

Distribuţia:
În rolurile principale: C.Popescu, B. Diculoiu, I. Iordache, M. Cîrceag
În rolurile secundare: Viorel Dina – comisia competiţii, Constantin Lazăr – comisia disciplină, Gr. Tomoiagă . preşedinte comisia de arbitri, biroul executiv
Scenariu şi regia: Dan Mazilu şi Constantin Pintilie
Figuranţi: jucătorii celor două echipe (Dinamo Horezu şi CSM Drăgăşani).
(Film turnat pe platoul din D.J(oi) – Fârtăţeşti şi prelucrat în studiourile AJF Vâlcea.

Am primit la redacţie

Sunt un cititor fidel şi abonat al publicaţiei dumneavoastră şi sunt nevoit să vă semnalez anumite aspecte din terenul de joc, petrecute la un meci la care am fost martor ocular, aspecte care trebuie aduse la cunoştinţa oamenilor din fotbal, a opiniei publice şi a celor în drept care ar trebui să se auto-sesizeze.
Pe scurt, mă numesc Valentin Vlădescu şi sunt unul dintre finanţatorii echipei CSM Drăgăşani. De profesie sunt jurist şi am calificarea de antrenor UEFA C. Ce m-a determinat să vă scriu? Meciul de fotbal din Liga a IV-a, etapa a 11-a, disputat sâmbătă, 13 octombrie, dintre Dinamo Horezu şi CSM Drăgăşani, unde arbitrajul a fost mai mult decât părtinitor, în limbaj neaoş numindu-se „JAPCĂ PE FAŢĂ”. Ulterior, după meci, aveam să aflu şi alte detalii picante ce mi-au fost aduse la cunoştinţă de diverşi oameni de fotbal vâlceni, privind complotul murdar din această ligă pentru defavorizarea unei anumite echipe, în detrimentul altor competitoare, printre care se numără şi a noastră.
Întrucât profesia în sine nu-mi permite să spun vorbe fără acoperire, nu numai că am contactat diverşi oameni de fotbal, dar am apelat şi la reprezentanţi ai FRF, pentru a fi total edificat asupra regulamentelor şi statutelor de fotbal. Aprofundând anumite situaţii ce le-am adus la cunoştinţă, chiar şi reprezentanţii FRF au rămas contrariaţi de cele prezentate în aşteptarea cu curiozitate – şi nu numai – a măsurilor ce vor fi luate de către AJF Vâlcea, în urma memoriului contestaţie pe care-l vom depune în zilele imediat următoare.
Voi detalia pe scurt cele întâmplate la acest meci. Încă din debutul partidei s-a văzut maniera de arbitraj a celor trei arbitri, centralul C. Popescu şi asistenţii B. Diculoiu şi I. Iordache. Echipa gazdă a fost practic „invitată” spre poarta CSM-ului. Nu au contat faulturile echipei gazdă, care nu au primit cartonaşele de rigoare, nu a contat intrarea şi atacul criminal la jucătorul nostru Ziber (căruia i s-a rupt jambierul şi i s-a sfâşiat ţesutul epitelial epidermei), nu au contat loviturile cu cotul în plină figură, intenţionate, primite de fotbaliştii noştri Mitală, Stăvaru şi Sticlaru, a contat numai faptul că CSM Drăgăşani a condus în două rânduri, cu 1-0 şi 2-1, astfel că se puteau da peste cap anumite planuri prestabilite, ce nu conveneau „eminenţelor cenuşii” din spatele acestei partide.
I-am văzut de nenumărate ori pe cei trei arbitri amintiţi mai sus şi pot spune că sunt foarte buni. Când vor! Căci după jocul acesta refuz să cred că toţi 3 au prins o zi proastă. Arbitrul C. Popescu şi-a făcut datoria, dar nu faţă de sport şi nu cu fair-play. A fragmentat jocul în momentele cheie de dominare a noastră, a „îngălbenit” echipa noastră cu nu mai puţin decât 7 cartonaşe galbene, ne-a refuzat 3 lovituri clare de la 11 metri, ne-a anulat un gol valabil pe motiv de ofsaid. Dacă mai adăugăm şi faptul că la toate fazele periculoase de atac ale noastre tuşierii erau cu fanionul sus, chiar înainte ca jucătorul nostru să efectueze lovitura, atunci puteţi realiza tragedia acestei întâlniri în care echipa noastră a fost MASACRATĂ fără scrupule, masacrare petrecută atât în teren, cât şi-n spatele uşilor închise, acesta aspect aflându-l după ce mi s-au comunicat şi cele întâmplate anterior la meciul Energia Malaia – Dinamo Horezu. Când, pentru o simulare a unui jucător, Lala a fost sancţionat şi suspendat, iar pentru loviturile dure aplicate de Bolcu şi Temerel acestora li s-a redus suspendarea, s-a plătit o cauţiune şi astfel au putut juca cu echipa noastră.
Întrebare pentru cei în drept. Dacă abaterea disciplinară a jucătorului s-a făcut printr-un act de violenţă sancţionat direct cu cartonaş roşu, atunci cum s-au redus sancţiunile lui Bolcu şi Temerel prin simpla plată a unei cauţiuni, deoarece acest lucru este valabil numai pentru cumulul a două cartonaşe galbene, din câte ştiam? Sau poate au existat persoane care şi-au permis să falsifice documente în acest caz în privinţa cumulului de cartonaşe galbene? Să ne mai mirăm atunci de ce a jucat Bolcu în teren cu CSM-ul? Să ne mai mirăm de ce domnul Cristi Bora a intrat pe teren la arbitri în etapa trecută? Să ne mai mirăm de ce profesorul Lupu a cerut după meci Distonocalm sau Extraveral? Să ne mai mirăm de ce majoritatea oamenilor din fotbal acuză „grija” deosebită pentru cel puţin două echipe din această Ligă a IV-a? Ei bine, nu ne mai miră nimic!
Nu în cele din urmă arăt că prestaţia arbitrilor a dus şi la iritarea profundă a jucătorilor noştri. O altă minune: arbitrul întâlnirii arată în minutul 90 al partidei 3 minute de prelungire, când numai schimbările şi accidentările au durat vreo 15 minute. Când un jucător horezean a căzut simulând lovirea, în minutul 90, arbitrul în loc să ceară să părăsească terenul pentru îngrijiri medicale, l-a lăsat în teren, iar cele trei minute nu s-au mai jucat, grăbindu-se să fluiere sfârşitul întâlnirii. De ce? Pentru că scorul era de 4-3 pentru gazde, iar presiunea acerbă a echipei noastre putea răsturna planurile prestabilite de „eminenţele cenuşii”. Deoarece aceste lucruri s-au putut întâmpla cu domnul Mănoiu în tribună, secretarul general al AJF Vâlcea, mă întreb cine peste dânsul acoperă ceea ce s-a întâmplat pe teren? O să aflu şi o să vă spun şi dumneavoastră şi celorlalte echipe „umbrite” precum şi reprezentanţilor FRF care aşteaptă cu curiozitate deznodământul şi măsurile AJF Vâlcea, la aceste încălcări crase ale regulamentelor şi statutelor.
Şi încă un miracol: jucătorii noştri, după încheierea meciului, au năpădit pe centralul întâlnirii, pentru a cere lămuriri, iar un jucător horezean l-a împins pe Stăvaru peste arbitru. Culmea, arbitrul i-a… oprit jucătorului nostru legitimaţia pentru lovire.
Acestea sunt aspectele pe care doresc să le aduc la cunoştinţa opiniei publice şi a celor în drept să se auto-sesizeze. Ce se va întâmpla după? Totul depinde de „ei”, că noi ştim ce avem de făcut. Dacă noi nu suntem respectaţi, fiind prea corecţi, atunci îi vom obliga să ne respecte munca, timpul şi banii investiţi. Promit. Atenţie deci „eminenţelor cenuşii din spatele uşilor închise”!
Cu stimă, Valentin Vlădescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button