Economie

SC ARTOPROD SRL – 10 ani de activitate

Cine este directorul S.C. ARTOPROD SRL?
Ing. Preda Maria
Absolventă a Facultăţii de Tehnologie Chimică Anorganică – Bucureşti – promoţia 1982
– Şef de laborator chimic – CET Govora
– Şef secţie chimică – CET Govora
– Şef secţie Apă – Canal – S.C. ACVARIM S.A.
Din anul 1997 şi până în prezent director S.C. ARTOPROD SRL
Deviza sa pentru succes este: calitate, seriozitate, verticalitate şi nu în ultimul rând moralitate. „Pentru a avea succes în afaceri, trebuie să fii un bun profesionalist şi sa faci ceea ce ştii tu cel mai bine.

• Care sunt activităţile desfăşurate în cadrul societăţii ARTOPROD?

Aş doresc să fac un scurt istoric al societăţii. În urmă cu zece ani am luat hotărârea de a pune pe picioare o afacere proprie. Din 1990 mi-am dorit acest lucru însă m-am hotărât să înfiinţez societatea în anul 1997 întrucât  simţeam că m-am plafonat şi că pot să fac şi altceva. Am început prin desfăşurarea pe societate a două activităţi: spălări chimice de cazane; cursuri de calificare pentru meseria de laborant – operator tratare apă şi fochist.
Pentru desfăşurarea acestor activităţi societatea a fost autorizată de ISCIR Bucureşti şi de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării. În prezent desfăşurăm următoarele activităţi: spălări chimice de cazane; cursuri de calificare şi autorizare ISCIR pentru 24 ocupaţii;
centru de evaluare a competenţelor profesionale pentru 11 ocupaţii; laborator chimic pentru determinări de noxe, zgomot, analize la apă; întocmim studii de impact, bilanţuri de mediu, documentaţii de gospodărirea apelor. Ca ultimă noutate pot să spun că societatea organizează cursuri de „Tehnician Topo – Cadastru”, fiind dotaţi cu calculatoare pentru fiecare cursant şi cu staţie totală cu program pe calculator. De asemenea, se organizează cursuri de „Auditor de mediu”. Laboratorul chimic este abilitat de Ministerul Sănătăţii în vederea determinărilor de noxe profesionale (analize toxicologice).

• De cine este autorizată activitatea desfăşurată de S.C. ARTOPROD SRL?

Toate activităţile desfăşurate de societate sunt autorizate de: ISCIR – Bucureşti; Ministerul Apelor şi Mediului; Ministerul Sănătăţii; Ministerul Muncii; Consiliul Naţional al Furnizorilor de Formare Profesională a Adulţilor. De asemenea societatea dispune de un sistem al calităţii fiind certificată de către SPAQ şi este în curs de acreditare de către RENAR pentru laboratorul chimic.

• Unde vă situaţi în topul firmelor vâlcene?

În anul 2006 am obţinut locul I pe judeţul Vâlcea pentru activitatea desfăşurată şi locul VIII pe ţară.

• Sunteţi şi preşedinta Asociaţiei Naţionale a Furnizorilor de Formare Profesională a Adulţilor?

Da, din anul 2006 am înfiinţat această asociaţie cu un singur scop şi anume acela de a-mi aduce contribuţia la realizarea obiectivului de calitate în formare profesională.
Într-un an de zile am participat la întâlniri organizate de MMSSF, CNFPA pe teren, legate de calitatea în formarea profesională a adulţilor.
Asociaţia a fost recunoscută de către MMSSF şi CNFPA, fiind o continuă colaborare cu aceste organisme. De un an de zile sunt preşedinta Comitetului Sectorial din cadrul CNFPA pentru Educaţie şi membră a Comitetului Sectorial pentru Formare Profesională.
În cursul anului 2006 şi a anului 2007 am participat la elaborarea de propuneri privind modificarea Legii Formării Profesionale 129/2000, alături de specialişti din cadrul Ministerului Muncii şi al Consiliului Naţional de Formare Profesională.
Într-un an de zile în asociaţie s-au înscris peste 30 de furnizori de Formare Profesională din toată ţara.
Pentru o bună organizare am desemnat reprezentanţi zonali în toată ţara.

• Ce ne puteţi spune de calitatea în formarea profesională?

La toate întâlnirile şi seminarile la care am participat punctul punctul cel mai dezbătut a fost calitatea în Formare Profesională. Se va impune ca fiecare furnizor să aibă implementat un sistem al calităţii. Un accent deosebit se pune pe resursa umană din cadrul furnizorilor de formare profesională. Lectorii, formatorii, evaluatorii sunt foarte importanţi pentru a obţine calitate în formarea profesională.
Lipsa calităţii în formarea profesională a adulţilor va conduce la excluderea de pe piaţă a furnizorilor care nu se vor adapta la cerinţele impuse. Din păcate în momentul de faţă calitatea în formarea profesională are multe puncte slabe ceea ce va dezavantaja furnizorii în cazul în care va trebui că un furnizor de formare profesională să facă faţă concurenţei unor societăţi din spaţiul european.Vor fi cu siguranţă şi societăţi din spaţiul european care îşi vor desfăşura activitatea în ţara noastră.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button