Politica

RAJDP, o vacă bună de muls

• Cremarenco dădea mult lapte, dar îl vărsa cu piciorul

La Consiliul Judeţean Vâlcea lucrurile par destul de tulburi: exact atunci când credeai că totul e OK, că instituţia are doi vicepreşedinţi şi nu doar unul sau trei, că Dumitru Buşe s-a împrietenit cu Constantin Pârvu şi că bileţelele de la USG au fost date uitării, îţi dai seama că totul stă exact invers. Despre toate acestea dar şi despre multe altele, într-o cronică rapidă a celei mai recente conferinţe de presă a Consiliului Judeţean. De departe, cea mai haioasă dintre declaraţiile recente ale lui Dumitru Buşe a fost cea referitoare la fostul director general al RAJDP, Otto Cremarenco.

Referindu-se probabil la aprecierile pozitive pe care consilierul judeţean PSD, Constantin Pârvu le-a făcut într-un articol publicat în ARENA de săptămâna trecută, şeful Consiliului Judeţean a spus că e cam sătul de regretele eterne legate de plecarea lui Cremarenco. „Asta nu înseamnă să ne transformăm în bocitoare pentru că acolo nu mai e cineva. Eu unul prefer o vacă care dă doi litri de lapte pe zi şi poţi să-l foloseşti decât una care dă zece litri şi apoi dă cu piciorul peste găleată”, a spus Buşe.

Cu alte cuvinte, Pârvu ar fi bocitoarea, Vălimăreanu – vaca cu doi litri iar Cremarenco aia care dă zece litri şi loveşte găleata cu copita. Haioasă treabă. Până una alta, RAJDP nu are încă întocmit portofoliul pentru anul în curs, însă Buşe promite că până la sfârşitul anului activitatea regiei va atinge ţintele preconizate, inclusiv cele privind recuperarea datoriilor „istorice”. Potrivit raportărilor conducerii regiei, pe lunile mai şi iunie rezultatele sunt încurajatoare.

Buşe doreşte salarii mai mari la Direcţia pentru Protecţia Copilului

Dumitru Buşe a spus că nu are nici o ezitare în a aproba mărirea salariilor celor care lucrează la Direcţia pentru Protecţia Copilului. Buşe a recunoscut că aceştia au cele mai mici salarii dintre toate instituţiile subordonate Consiliului Judeţean. În plus, unii dintre salariaţii CJ au salarii duble faţă de asistenţii din Direcţia Copilului. „Angajaţii acestei instituţii au cele mai mici salarii dintre cele oferite de o unitate subordonată Consiliului Judeţean. Mai exact, aici salariul mediu este de circa 540 lei. De aceea, mi-am dat acordul pentru suplimentarea acestor salarii. Problema practic e rezolvată, însă normal era să aibă un alt parcurs decât un proiect de hotărâre de Consiliu Judeţean ”, a spus şeful CJ.

Autorul bileţelelor de la USG nu a fost găsit

Deocamdată nimeni nu pare să reuşească să aprindă lumina în cazul bileţelelor otrăvite de la USG, în care şeful Consiliului Judeţean, Dumitru Buşe, era acuzat de fapte mai mult sau mai puţin ortodoxe. Buşe a făcut plângere penală dar încă nu a depus-o. Deocamdată, SRI şi IPJ caută o persoană necunoscută, mai ales că Dumitru Buşe nu ştie cam cine I-ar fi putut aranja această comedie. Întrebat dacă-l bănuieşte pe fostul director al USG, Florin Bălan, şeful CJ a spus că nici măcar nu-l cunoaşte pe acesta. Şi marmota învelea ciocolata în staniol…

Nicolae Pătru, somat să evacueze biroul din CJ

În ceea ce-l priveşte pe Nicolae Pătru, preşedintele Consiliului Judeţean nu-l mai consideră pe acesta ca fiind vicepreşedinte al instituţiei. Mai mult decât atât, Dumitru Buşe îl sfătuieşte pe peremist să-şi strângă lucrurile şi să elibere cât mai grabnic biroul de la etajul III. Informat că Pătru nici nu vrea să audă de aşa ceva, sugerând că nu va putea fi evacuat decât cu forţa din birou, şeful CJ nu a precizat dacă se va recurge la această metodă extremă. „Din punctul meu de vedere, în acest moment Consiliul Judeţean are un singur vicepreşedinte – Ion Cîlea. Al doilea va fi stabilit cu ajutorul justiţiei. Este o situaţie pe care nu mi-am dorit-o dar trebuie să mergem mai departe”, a spus Buşe.

Internet în alte 10 localităţi

În viitoarea şedinţă ordinară de Consiliu Judeţean, Romtelecom va da raportul în faţa consilierilor. Deja, directorul acestei societăţi a anunţat că s-a început dezafectarea unor instalaţii noi din localităţile judeţului şi înlocuirea acestora cu unele noi. În plus, sunt deja aprobate 10 investiţii privind introducerea internetului în localităţi.
Octavian HERŢA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button