Opinii

Accident grav la Băbeni

Scrisoarea săptămânii
Poate n-aş fi scris acest episod, dar strigătul de durere al unui copil, ce a cuprins întreg stadionul din Băbeni, nu mă face în calitate de cadru didactic indiferent de nenorocirea care s-a abătut asupra portarului echipei Olteţul Zătreni, al doilea, pentru că titularul a fost suspendat de AJF. Nu poţi să fii insensibil cu un om pe care-l auzi strigând de durere, datorită unei totale neglijenţe a omului trimis să arbitreze acest meci, să facă, cum se spune, dreptate pe teren.

Stăteam liniştit ca orice om în tribună, când la un atac furibund al gazdelor la poarta oaspeţilor, apărătorul buturilor echipei din Zătreni a fot atacat în mod criminal de un jucător al gazdelor, fără ca Daniel Demetrescu, ce se consideră arbitru divizionar, să intervină şi să-l pedepsească pe atacator. Ba mai mult, în timp ce omul se văieta şi striga ca din gură de şarpe de durere, arbitrul Demetrescu în loc să se afle în preajma victimei, patrula nepăsător pe la mijlocul terenului ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Acest copil care s-a ales cu oasele rupte cred că ar putea trage la răspundere pe lângă vinovat şi pe cel ce a înlesnit jocul dur, respectiv pe arbitrul Demetrescu. Dacă portarul Herăscu este implicat într-un proces cu arbitrul Joiţa tot pentru ceva asemănător, credem că şi acest caz, când a fost îngăduit jocul dur, poate fi asimilat la fel şi ca atare tras la răspundere.
Rezultatul meciului nu-l contestă nimeni, dar faptul că un om s-a ales cu oasele rupte, este dureros şi asemenea arbitrii ce permit jocul dur, nu au ce căuta în fotbal. Aş dori să se pună şi arbitrul Demetrescu în pielea acelui părinte care îşi trimite copilul la fotbal, de dragul de a putea ajuta comuna sa, iar apoi se întoarce acasă cu mâinile şi picioarele rupte datorită faptului că cel trimis să facă dreptate nu o face. Cred că nu i-ar fi convenit nimănui acest lucru. Acest arbitru şi-a mai bătut joc de noi şi în meciul de la Berbeşti când am jucat cu FC Govora cu câteva etape în urmă. Până când să tolerăm asemenea cazuri? Dacă suntem sortiţi retrogradării, să fim lăsaţi să ne ducem crucea în mod corect, nu în asemenea hal. Un singur lucru am vrea să mai ştim şi noi, ca şi opinia publică din judeţ: ce notă a primit acest individ ce prestează o muncă plătită şi e obligat să fie corect.?
Profesorul Gheorghe POPESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button