Economie

Noul cod al construcţiilor

Interviu cu Dumitru Constantin, manager Alex Construct

Domnule Dumitru Constantin, când a apărut pe piaţă Alex Construct şi de ce aţi ales domeniul construcţiilor?

Firma Alex Construct a fost înfiinţată în primăvara anului 1998. Am ales domeniul construcţiilor în primul rând pentru că provin din familia hidrotehnicienilor, iar regula după care mă ghidez în viaţă este aceea de a face ceea ce mă pricep cel mai bine. Desigur, întotdeauna am căutat să îmbin idealurile şi aptitudinile proprii cu posibilităţile reale pe care le oferă societatea românească. În plus, investiţiile în construcţii erau foarte mari şi te puneau în faţa unei provocări interesante. Se prognoza o evoluţie ascendentă în acest domeniu, lucru care s-a şi întâmplat. Am ales acest domeniu – aş putea spune – din pasiune dar şi datorită faptului că, în urma realizării unei construcţii, rămâne ceva durabil în timp, pentru generaţiile ce vor urma.

Cu ce vine nou pe piaţă Alex Construct?

În primul rând, venim cu un sistem al calităţii foarte bine pus la punct, cu seriozitate şi pragmatism. Dacă vă referiţi la tehnologiile utilizate în construcţii, nu aş putea spune că folosim o reţetă foarte diferită de cea a altor firme de profil. Toţi clienţii noştri ştiu că facem numai lucruri de calitate şi nu dăm niciodată înapoi. Folosim materiale de calitate, ceea ce face ca toate construcţiile pe care realizăm să fie nu doar plăcute ca aspect ci şi durabile. Alex Construct este o firmă în care profitul este reinvestit. Ne dotăm continuu cu utilaje şi căutăm să ne extindem pas cu pas, creând totodată şi noi locuri de muncă.

Credeţi că intrarea României în UE ne face să construim mai mult?

Intrarea României în UE la 1 ianuarie 2007 nu aş putea spune că a produs schimbări majore. În schimb, noul cod al construcţiilor cred că va deveni ceva mai sever. Aşa ar fi şi normal! Cred că vor creşte vânzările la materiale de calitate superioară deoarece firmele de construcţii vor fi nevoite să dea garanţii pe termen mediu şi lung. Se va pune mai mare preţ pe calitatea construcţiilor, iar firmele serioase vor fi luate întotdeauna în calcul. Cred, de asemenea, că paşii înainte pe care trebuie să îi facă ţara noastră vor antrena investiţii majore în infrastructură. Integrarea încă nu a determinat, cum spuneam, schimbări majore, dar ne aşteptăm ca, pe viitor, firmele de construcţii să aibă şi mai mult de lucru.

Se ştie că românii care muncesc în domeniul construcţiilor peste hotare sunt mai bine plătiţi decât în ţară. Ce impact are acest fenomen asupra pieţei din judeţul nostru în domeniul construcţiilor?

În condiţiile în care muncitorii români din construcţii se vor specializa şi se vor utila, ar putea să obţină veniturile celor care lucrează în Europa, indiferent dacă sunt salariaţi sau întreprinzători. În firma noastră lucrurile merg în această direcţie şi cred că şi în alte societăţi de profil care se respectă, principiile urmărite sunt, în mare, aceleaşi.

Ce vă propuneţi pentru viitorul apropiat?

Este evident necesarul de incinte noi sau renovări, indiferent că sunt civile sau industriale, de amenajări, consolidări, ziduri de sprijin şi aşa mai departe. De aceea, pe viitor, îndrăznesc să-mi doresc să ne dezvoltăm cât mai mult pentru a putea face faţă cât mai bine efectului de globalizare.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button