Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Economie

ROSAL trebuie să părăsească Râmnicul în câteva zile

Primarul Mircia Gutău a somat zilele trecute SC ROSAL SRL să părăsească Râmnicul, având în vedere că a expirat termenul de 90 de zile în care firma lui Silviu Prigoană mai putea presta servicii de salubritate în Râmnic. Şeful Executivului a precizat că singura situaţie în care lucrurile ar mai putea sta altfel ar fi aceea în care ANRSC ar veni zilele următoare cu un răspuns favorabil SC ROSAL SRL. O astfel de situaţie este puţin probabilă, aşa că este de aşteptat ca până la finele acestei săptămâni firma lui Prigoană să fie scoasă definitiv din Râmnic.

În momentul de faţă, singurul operator de salubritate autorizat în Râmnic este SC URBAN SA. Având în vedere, pe de o parte, decizia de închidere a gropii de gunoi de la Râureni, dar şi problemele întâmpinate în realizarea proiectului de amenajare a gropii de la Feţeni, firma lui Teodor Florescu depozitează gunoiul colectat din municipiu la Gătejeşti, depozit pentru care, potrivit directorului George Pirnea, se desfăşoară „acţiunea de conformare pentru închidere până în iunie 2009”. Dacă Rosal continuă să încheie contracte în Râmnic şi să presteze servicii de salubritate în afara legii, această firmă ar putea să-şi piardă inclusiv licenţa. „Mai au un recurs care se va judeca pe 20 mai, dar suntem convinşi că justiţia va lua şi atunci o decizie corectă. SRL-ul respectiv a pierdut absolut toate recursurile, unul după altul, fie la Curtea de Apel Piteşti, fie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aşa se va întâmpla şi pe 20 mai. Noi între timp ne vedem de treabă, am adus o staţie de compactat performantă şi utilaje, fiind pregătiţi să ducem gunoiul la Gătejeşti compactat şi nu numai cu ajutorul autogunoierelor. Referitor la speculaţiile privind preţurile, pot să vă spun că, deocamdată, nu s-a pus problema măririi acestora. În plus, aceasta e o decizie pe care trebuie s-o ia Consiliul Municipal. Eu pot să vă spun că, din momentul în care URBAN a câştigat licitaţia pentru salubrizarea Râmnicului şi până în prezent, preţul a rămas acelaşi, adică cel mai mic din ţară. Asta şi datorită faptului că domnul Teodor Florescu este vâlcean şi ţine la acest judeţ”, a afirmat George Pirnea, directorul SC URBAN SA Râmnicu Vâlcea.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button