Alte sporturi

Spectatorii si-au cerut banii pe bilete

Iritaţi de deznodământul „Revanşei” Sora – Zmărăndescu

Spectatorii şi-au cerut banii pe bilete

Pentru a patra oară, circuitul Local Kombat a poposit la Rm. Vâlcea. Sâmbătă, 11 noiembrie, iubitorii acestui fenomen au avut prilejul să urmărească la Sala „Traian” o gală cu meciuri extrem de spectaculoase. În ring, au intrat luptători de seamă ai ţării, precum Ionuţ Atodiresei, Nicu Dascălu, dar şi „galacticii” Ciprian Sora şi Cătălin Zmărăndescu. În plus, promotorul Eduard Irimia a încercat să suplimenteze porţia de adrenalină a vâlcenilor cu câteva partide de box profesionist, care-au deschis seara. Totuşi, adevăratul interes s-a ţesut şi acum în jurul confruntărilor de K1.

Ciprian Sora – Cătălin Zmărăndescu

Bodyguardul lui Becali, privat de-un succes meritat

Meciul dintre Sora şi Zmărăndescu, doi sportivi pentru care artele marţiale nu mai au nici un secret, a fost atracţia principală a serii de Local Kombat de la Rm. Vâlcea. De data aceasta nu s-au mai făcut declaraţii belicoase, ca la prima dispută din primăvară. Bodyguardul lui Becali a început fulminant şi l-a zdruncinat pe Sora cu câteva lovituri bine plasate. L-a şi trimis o dată la podea pe Sora, dar totul s-a datorat unei uşoare alunecări a adversarului, apoi a continuat să rămână mereu în ofensivă. După o primă repriză câştigată net de Zmărăndescu, Sora a ieşit la atac, spre deliciul publicului, mereu în picioare, mereu entuziasmat. Spectatorii, vreo 2000, au asigurat vacarmul şi au făcut ca lupta să fie încinsă la maxim. Din păcate, meciul avea să se încheie brusc, spre nemulţumirea oamenilor din tribune. Un upercut de dreapta, devastator, plasat în repriza a treia de Sora, după ce arbitrul ceruse întreruperea meciului, l-a dărâmat pur şi simplu pe Zmărăndescu, lăţit imediat la podea. De aici au început controversele. Când s-a dezmeticit, enervat, bodyguardul lui Gigi Becali i-a strigat lui Irimia: „Eşti mulţumit? N-ai văzut că a lovit după ce arbitrul a cerut întreruperea luptei?”. S-au vizionat reluările video şi astfel s-a demonstrat că Zmărăndescu avea dreptate. Zmărăndescu a luat microfonul din mâna lui Emil Mitrache „Americanu’” din „La Bloc”, şi a invitat publicul să-şi exprime opţiunea: „Vă las pe dumneavoastră să decideţi cine a fost corect şi cine nu a fost?”. După care l-a provocat pe Sora la o luptă adevărată în stilul Pride. „Consider că nu am greşit cu nimic. A fost o lovitură neintenţionată. Am lovit exact când arbitrul a spus stop”, s-a apărat imediat Sora. Dezamăgit de tergiversările iscate de luarea unei decizii care să-l avantajeze, Zmărăndescu a fost ferm: „Acesta a fost ultimul meci al meu la Local Kombat. Vă mulţumesc!”, a spus omul lui Becali, iar apoi a părăsit ringul. După îndelungi discuţii, juriul a deliberat şi a hotărât un deznodământ mai puţin obişnuit: meci fără decizie. La vestiare, tevatura a continuat. „Este inadmisibil ce s-a întâmplat. Oriunde în lume s-ar fi luat punctajul de până atunci. Irimia e vinovat!”, a susţinut acelaşi Zmărăndescu, dar nimeni nu a mai putut face nimic în sprijinul său. Provocat de Zmărăndescu la o luptă în stilul Pride, Ciprian Sora ar putea accepta, mai mult din dorinţa de a anula divergenţele iscate la Vâlcea.

Ionuţ Atodiresei – Abdusamed Delioglu

Pittbull-ul şi-a „ascuţit dinţii” cu un turc

Primul meci din programul galei de Local Kombat i-a opus pe Ionuţ Atodiresei şi Abdusamed Delioglu, un belgian de origine turcă. Încă din start, Atodiresei a stabilit regulile jocului. Delioglu, un tânăr sportiv de doar 19 ani, a început să se clatine după primele lovituri încasate şi a devenit din ce în ce mai temător. Cu figura fioroasă şi de-a dreptul înspăimântătoare pentru adversarul său, Pittbulul din Fălticeni l-a plesnit pe turc ori de câte ori a avut prilejul, iar loviturile sale au fost precum cele ale unui ciocan. De partea cealaltă, Delioglu a avut prea puţine momente în care l-a zdruncinat pe Atodiresei. În aceste condiţii, era normal ca Pittbull-ul să nu aibă emoţii la final, lucru care de altfel s-a şi întâmplat, Delioglu fiind totuşi un adversar mult prea inferior pentru valoarea lui Ionuţ. Deşi ar fi putut să termine meciul înainte de limită, Pittbull-ul şi-a dozat eforturile şi a câştigat la puncte.

Nicu Dascălu – Mohammed Codat

O confruntare inegală, încheiată înainte de limită

Al doilea meci al serii a fost şi cel mai scurt dintre toate cele desfăşurate. Nicu Dascălu a oferit publicului vâlcean o mostră sublimă de eficienţă şi l-a depăşit net pe francezul Mohammed Codat. Deşi a părut o dispută echilibrată la început, totul s-a transformat după doar câteva minute într-o luptă inegală, ce s-a purtat într-o singură direcţie. Dascălu, cu Ionuţ Iftimoaie în colţ, în postura de antrenor, l-a „curentat” serios pe sportivul de origine arabă. Era clar că Dascălu, posesorul unei forţe teribile de a lovi şi cu o rezistenţă de Hercule, nu putea avea probleme, pentru că puţini sunt cei care l-ar putea bate în acest moment. Codat a sfârşit lupta în repriza secundă în genunchi, aşa că arbitrii au fost nevoiţi să punăcapăt acestei dispute printr-un simplu knock-out tehnic.

 Mihăiţă Golescu – Cătălin Moroşanu

„Moartea din Carpaţi” l-a bătut pe vâlcean

Înfruntarea dintre vâlceanul Mihăiţă Golescu şi Cătălin Moroşanu, un fost rugbist, aflat la primele sale lupte în circuitul profesionist de Local Kombat, a avut de toate, dar în special efort şi determinare. Chiar dacă s-a îndreptat spre K1 de puţin timp, Moroşanu, supranumit, „Moartea din Carpaţi”, l-a surprins pe Golescu încă de la intrarea în ring. A executat un ritual de luptă haka, preluat din rugby-ul neozeelandez, prin care-a încercat să-l intimideze pe Golescu, dar vâlceanul i-a persiflat efortul cu un zâmbet curajos. Aparent, s-a crezut că Golescu va avea omisiune uşoară, pentru că întâlnea un începător într-ale luptelor. Da’ de unde? Moroşanu s-a agăţat eroic de şansa lui şi-a căutat în primul rând să ducă meciul până la capăt. O singură dată s-a clătinat Golescu, în a treia repriză, când o directă năucitoare l-a lovit în plin pe vâlcean. Şi de aici au apărut problemele. Arbitrii, care-l penalizaseră pe Moroşanu cu o jumătate de punct în a doua repriză, nu au mai putut să-l scoată învingător pe Golescu. S-a hotărât astfel să se mai joace încă o repriză suplimentară, pentru departajare. Prelungirile au fost precum un calvar pentru ambii luptători, care au făcut cu greu faţă oboselii. Mai proaspăt s-a dovedit Moroşanu, care şi-a ciupit adversarul cu 2-3 lovituri punctate de juriu, asigurându-şi totodată şi victoria. Una surprinzătoare, dar pe deplin meritată.

 Ionuţ Atodiresei – Diarra Modibo

Oboseala l-a împiedicat pe român să câştige

Pittbull-ul României a cerut expres ca în aceeaşi seară să lupte de două ori, o premieră absolută pentru ţara noastră, iar organizatorii i-au îndeplinit dorinţa. Dacă în primul duel se detaşase clar în învingător, Ionuţ Atodiresei, a avut parte de un al doilea meci foarte greu. Diarra Modibo, un francez de culoare din Mali, a fost ales de organizatori pentru a lupta cu Atodiresei, dar nimeni nu a crezut că e atât de puternic şi de combativ. S-a văzut încă de la început că românul are o misiune neaşteptat de grea, în faţa lui Modibo, un adversar cu un joc de picioare excelent, care l-a iritat la maxim pe Ionuţ al nostru. Cadenţa loviturilor expediate de Modibo a fost mai mare, Pittbull-ul fiind pus cu botul pe labe de ambiţia şi aplombul francezului. Cum resursele lui Ionuţ au fost mai mici puţine, ele fiind epuizate încă din primul meci, Pittbull-ul n-a reuşit să aplice loviturile câştigătoare şi a trăit la final o dramă, fiind obligat să se recunoască învins.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button