Caleidoscop

Zvonuri (ne)bune de luat în seama

Zvonuri (ne)bune de luat în seamă

 

* Tinereţea şi lipsa de experienţă a unor jucătoare de la CET Govora se dovedeşte a fi cel mai aprig adversar în calea echipei vâlcene. Meciurile bune şi foarte bune, a se vedea victoria fantastică repurtată în faţa Sportului Studenţesc, alternează cu eşecuri dureroase, iar asta le face pe vâlcence să se îndepărteze de obiectivele pe care antrenorul Mihai Toma şi le-a fixat. Ultimul eşec de la Cluj-Napoca este la fel de surprinzător ca şi cel de la Iaşi, din runda inaugurală a Diviziei A.

 

* La echipa de baschet masculin BC Rm. Vâlcea se pregăteşte o nouă campanie spectaculoasă de achiziţii în această iarnă. Conştienţi pe deplin că nu trebuie să rateze oportunitatea de a rămâne în prima ligă a ţării la finele sezonului, oficialii grupării noastre sunt dispuşi să bage iarăşi adânc mâna în buzunar pentru a transfera 2-3 jucători de valoare, capabili să dea o altă faţă trupei pregătite de Cristian Achim.

 

* „Trofeul Carpaţi” la handbal feminin a evidenţiat ceea ce antrenorul Gheorghe Tadici a afirmat de multe ori din vară şi până acum. Că la unele jucătoare, în special cele de la Oltchim, a început deja să se simtă oboseala şi că acestea ar avea la rândul lor nevoie de o pauză. Cum însă la uşă bat acum alte turnee importante ale echipei naţionale, „vacanţa” se amână în continuare.

 

* După încă un eşec pe teren propriu, la singura grupare ce reprezintă Vâlcea în Liga a III-a apele sunt din ce în ce mai tulburi. Gurile rele vorbesc de faptul că se pregăteşte inclusiv debarcarea lui Costel Gaiţă, căruia i s-a şters acum prea uşor cu buretele parcursul excelent din sezonul trecut, fiind pus la zid pentru evoluţiile mai puţin faste din acest tur. Noi suntem însă de altă părere şi spunem că în primul rând jucătorii nu mai sunt deloc interesaţi de a-şi mai rupe picioarele, singurul lor scop fiind acela de a scăpa de grijile retrogradării. Iar la acest capitol, orice s-ar spune, FC Oltchim nu poate avea probleme.

 

* După fuga lui Murineanu de la CSM, în rândul „municipalilor” s-a instaurat acum o altă atmosferă. S-au redus ieşirile nocturne prin oraş, la care, spun unii, capriciosul mijlocaş argeşean era „cap de coloană”, iar antrenorul Costel Pană are mai multă linişte. Nimeni din public nu-l va mai cere pe Murineanu în teren, fie că joacă bine, fie că joacă rău, iar asta înseamnă un motiv în plus de concentrare şi pentru jucătorii din teren.

 

* În ciuda celor susţinute la începutul sezonului de oficialii CSM-ului, care pretindeau că echipa secundă are ca obiectiv promovarea în Liga a III-a, lucrurile se pare că nu mai stau deloc aşa la gruparea din Zăvoi. Motivele sunt simplu de ghicit: nu sunt nici bani şi nici jucători cu care Mangalagiu să poată face saltul într-un eşalon superior.

 

* Nu băgăm mâna în foc pentru acest zvon, dar se pare că minerii din Berbeşti au jucat în partida cu Sportul Rm. Vâlcea pe prime de joc exorbitante pentru acest nivel competiţional, de ordinul sutelor de euro. Stimulaţi inclusiv de celelalte adversare, elevii lui Vasile Ilinca au „mâncat jar” pe teren, au obţinut o victorie muncită şi meritată, care-a relansat totodată şi campionatul.

 

* Iosif Melcea nu este singurul jucător din vechea gardă a clubului FC Oltchim, care-a rămas în vară fără prima de promovare în Liga Secundă. În aceeaşi situaţie se pare că se află şi Mihai Mitrache, ce evoluează acum la Electra, unul dintre juniorii folosiţi cu predilecţie de Gaiţă în sezonul trecut.

 

* La AJF Vâlcea se lucrează intens pentru ca, până la ora alegerilor pentru funcţia de preşedinte, în cursă să nu mai rămână decât cine trebuie. Totuşi, cineva, „acolo sus”, urmăreşte toată tevatura şi atunci când va fi timpul va interveni şi va pune ordine în acest sistem. Odată pentru totdeauna.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button