Acasă Liga III Învinsi în ultimele secunde ale prelungirilor

Învinsi în ultimele secunde ale prelungirilor

64
0

Soda Ocna Mureş – FC Oltchim Rm. Vâlcea 1-0 (0-0)

Învinşi în ultimele secunde ale prelungirilor

După o serie de rezultate favorabile în campionat, echipa pregătită de Gaiţă şi Deaconescu părea că are forţa de a avea un parcurs similar celui de anul trecut în Liga a III-a. Vâlcenii au început practic la fel. Cu o înfrângere în prima etapă şi apoi victorii pe linie. Sperau să se întoarcă cu maximum de puncte şi din confruntarea avută în deplasare la Soda Ocna Mureş, dar nu era o tragedie dacă scoteau şi o remiză. După cum a constatat şi tehnicianul vâlcean, echipa ardeleană este una dintre formaţiile bune ale acestui eşalon, însă a fost prinsă un pic nepregătită pentru jocul cu Glăvan şi compania. „Ocnaşii” au mai avut săptămâna trecută şi o restanţă de jucat şi probabil că au fost obosiţi, astfel că nu au arătat o formă bună la meciul cu Oltchim-ul. Conform celor spuse de Gaiţă, jocul a fost la discreţia noastră. Gruparea vâlceană şi-a creat câteva oportunităţi de a marca prin Preda, Vali Popa, Pană, Negrescu, în timp ce adversarii dacă au avut un şut pe poartă tot meciul. În plus, „chimiştii” consideră că ar fi trebuit să beneficieze şi de o lovitură de pedeapsă neacordată de centralul întâlnirii. În sfârşit, cu toate acestea jocul curgea spre un rezultat de egalitate. Însă, înainte de ultimul fluier al arbitrului, în minutul 95 al partidei, după un fault la linia de corner, gazdele au centrat în careu. Câteva greşeli în lanţ făcute în propriul careu de elevii lui Gaiţă au adus golul victoriei pentru Soda Ocna Mureş. Raţiu a devenit eroul meciului pentru „ocnaşii” din Mureş după ce l-a învins cu capul pe goalkeeper-ul vâlcean, Vlădoi.

O înfrângere în deplasare nu e un capăt de ţară pentru Oltchim. Au sperat că în urma acestui meci ar putea redeveni lideri în Liga a III-a, însă oportunităţi de a trece pe primul loc în serie vor mai fi. Şi apoi acum nu mai e chiar atât de important pentru fotbaliştii de la Oltchim să se situeze în fruntea clasamentului. Va fi bine şi dacă se vor putea menţine până la final în prima jumătate a seriei.

Pentru FC Oltchim au evoluat: Vlădoi – Glăvan, Marinescu, Bărbuţ, Creangă, Nuţu, Olaru, Pană, Vali Popa, Preda, Smedescu. Au mai jucat: Negrescu, Roşoagă, Căpătan şi Nicorici.

Mihai Diculoiu continuă să joace tare:

„Cei cărora nu le convin condiţiile, nu sunt obligaţi să rămână”

* Gaiţă regretă plecarea atacanţilor Melcea şi Cosmin Popa

Deşi suntem la început de campionat, iar Oltchim-ul nu mai trage la promovare pentru a considera un dezastru pierderea a trei puncte în campionat, înfrângerea suferită în deplasare în faţa formaţiei Soda Ocna Mureş a fost greu de digerat atât de jucători, cât şi de conducerea echipei şi a clubului. „Îmi pare rău că am pierdut acest meci, mai ales că echipa adversă nu ne-a pus aproape deloc probleme. Dar ăsta e fotbalul… Mergem mai departe, ce să facem? Oricum, din punctul meu de vedere nu mai putem să avem rezultatele din sezonul trecut. În primul rând lipseşte motivaţia. Nici conducerea nu ne mai ajută în acest sens. Apoi avem doi jucători indisponibili faţă de campionatul trecut. Pe Melcea şi Cosmin Popa” a opinat Gaiţă, în timp ce inginerul Mihai Diculoiu a spus că e total nemulţumit de rezultat, mai ales că au pierdut în minutul 95. „Meciul se termină când fluieră arbitrul. Probabil că asta nu au ştiut. Cu siguranţă că nu s-au angajat total. Trebuia ca ei să adopte o tactică ce poate contracara tot ce se opune, inclusiv arbitrajul care am înţeles că ne-ar fi dezavantajat. Oricum, vom face o analiză şi în funcţie de raportul antrenorului vom vedea dacă se impune luarea unor măsuri. Noi am mers la victorie cu Ocna Mureş, nici măcar la un rezultat de egalitate nu ne-am gândit! Nu e o scuză plauzibilă faptul că nu mai au motivaţie, că sunt dezamăgiţi că nu au jucat în Liga a II-a. Cum am mai spus, trebuie să se gândească la faptul că sunt jucători profesionişti. La fel ca şi muncitorii care sunt scoşi din producţie pentru un anumit timp, dar continuă să vină la serviciu şi să-şi îndeplinească obligaţiile pentru a putea să-şi ia salariul. Chiar dacă, în cazul lor, această datorie s-ar referi poate doar la prezenţa la antrenamente. Cei cărora nu le convine, nu sunt obligaţi să rămână. Dacă ei consideră că le oferă cineva condiţii mai bune, sunt liberi să plece”.

Simona SIMA