Acasă Diverse N-aveau ce cauta în Divizia B!

N-aveau ce cauta în Divizia B!

219
0

FC Oltchim Rm. Vâlcea – CSM Rm. Vâlcea 0-2 (0-1)

N-aveau ce căuta în Divizia B!

Marţi, 29 august, cel de-al patrulea tur al Cupei României a programat, printre altele, şi partida dintre vâlcenii de la FC Oltchim şi CSM. O întâlnire mult aşteptată de ambele echipe, de conducătorii acestora, dar mai ales de iubitorii fotbalului din judeţ. Oltchim-ul ar fi trebuit să joace în acest sezon în Liga a II-a şi mulţi se întrebau dacă nu cumva se vor schimba lucrurile ca urmare a rezultatelor şi gruparea lui Diculoiu va câştiga în imagine urmând a lua locul echipei-fanion a judeţului. De-a lungul timpului au fost câteva încercări de colaborare, s-a vrut chiar înfiriparea unor legături mai puternice între cele două formaţii, prin care FC Oltchim devenea satelit pentru CSM şi ambele luptau pentru binele fotbalului vâlcean, însă până la urmă fiecare şi-a văzut de drum, „municipalii” în liga secundă, iar „chimiştii” în cea de-a treia. Pentru elevii lui Gaiţă a venit momentul să demonstreze dacă erau capabili să evolueze la un nivel superior celui în care se află. Întâlneau o formaţie din Liga a II-a. Din păcate, şi-au arătat limitele. Diferenţa între cele două a fost mai mult decât vizibilă şi asta în condiţiile în care CSM-ul nu mai e o echipă de speriat în cel de-al doilea eşalon al ţării unde „staţionează” pe locul 14. Însă, poate ar trebui să ţinem cont de faptul că, în loc să se întărească, să mai aducă jucători superiori celor aflaţi în lot, de la FC Oltchim au plecat Melcea şi Cosmin Popa, principalii marcatori din sezonul trecut.

„Municipalii” s-au departajat din prima repriză

Nici măcar ambiţia nu a putut compensa cu alte deficienţe sesizabile în jocul gazdelor, în raport cu cel practicat de elevii lui Costel Pană, într-o uşoară creştere faţă de meciurile trecute din campionat. În primele minute ale partidei niciuna dintre echipe nu s-a remarcat. A fost mai mult un joc de tatonare. S-a întâmplat astfel până prin minutul 10 când „municipalii” au început să pună presiune de fundaşii Oltchim-ului. „Chimiştii” au plimbat mingea prin propriul careu, Marinescu, presat de un adversar, a greşit pasa, balonul a ajuns în faţa porţii la Moţ, iar atacantul din Zăvoi a marcat pentru 0-1. Un gol care parcă a turnat plumb în ghetele elevilor lui Gaiţă. Era destul de dificil de restabilit egalitatea, mai ales că încercările lor de atac se consumau doar pe flancuri, balonul ajungând cu greu în faţa porţii. Până la pauză au avut o singură mare ocazie: Preda l-a văzut ieşit din poartă pe Pampea şi a încercat să-l păcălească. Era, probabil, golul sezonului pentru el dacă balonul nu s-ar fi izbit de bară. De partea cealaltă, oaspeţii, cu mai multă claritate în joc, o mai bună organizare, au avut câteva oportunităţi bune de a-şi majora avantajul. Printre acestea puteam aminti de şutul puternic al lui Murineanu, reţinut totuşi de Vlădoi, şi de ocaziile lui Budean care, mai întâi, a nimerit bara din spatele porţii, iar apoi putea profita de o greşeală a arbitrului asistent care n-a sesizat poziţia de off-side în care se afla şi l-a lăsat să continue, însă acesta, rămas singur cu portarul a preferat să-şi închidă unghiul undeva în lateral şi apoi să centreze imprecis.

Gazdele n-au avut puterea să întoarcă rezultatul

Cu un Marius Cumpănaşu sigur în centrul defensivei, CSM-ul nu a întâmpinat probleme în a ţine piept elevilor lui Gaiţă nici în partea secundă a disputei. Jocul a curs tot în favoarea oaspeţilor care şi-au creat numeroase şanse de a înscrie. În minutul 50, Stanca s-a remarcat şi el printr-un şut spre colţul lung, cu dificultate respins de portarul advers. Apoi, după o altă ocazie a lui Budean, a urmat replica lui Nuţu, însă balonul expediat de acesta nu a găsit spaţiul porţii. Acelaşi Budean şi Moţ au stat la baza unei alte acţiuni importante care nu a avut, totuşi, finalizarea dorită. Spectatorii veniţi în număr destul de mare la baza Oltchim au avut răbdarea de a urmări acest meci până în minutul 80 când s-a aflat şi deznodământul. Moţ şi-a păcălit adversarii, a scăpat singur cu portarul şi printr-un lob peste Vlădoi a stabilit scorul final al partidei: 0-2. În ultimele minute de joc au  părut şi gazdele mai determinate şi au avut şansa chiar de a înscrie golul de onoare după o precipitare în careul advers, dar au irosit-o.
Astfel s-a risipit orice urmă de îndoială în ceea ce priveşte valoarea celor două echipe vâlcene. Pentru FC Oltchim, în principal pentru conducătorii acestei grupări a fost lovitură greu de suportat, în timp ce pentru „municipali” această victorie reprezintă o adevărată „gură de oxigen” după eşecurile din ultima perioadă pe care le-au suferit în campionat.
Au arbitrat: Zoltan Erdei (Slatina) – la centru, ajutat la cele două linii de asistenţii George Tulbă (Mârşani) şi Radu Vitan (Craiova). Arbitru de rezervă: Vasile Niculicioiu (Rm. Vâlcea). Observator FRF: Emil Tudor (Târgovişte).
Pentru FC Oltchim au evoluat: Vlădoi – Glăvan, Roşoagă, Bărbuţ, Creangă, Marinescu, Nuţu, Olaru, Pană, Negrescu, Preda. Au mai jucat: V. Popa, Stoica şi Şorega.
CSM Rm. Vâlcea i-a avut în teren pe următorii: Pampea – Dumitru, Cumpănaşu, Georgescu, Murineanu, Calvin, Savu, Stanca, Moţ, Budean, Popa. Au mai evoluat: Nica, Dandea şi Niţă.

Surprize în Cupa României

Turul al IV-lea din Cupa României nu a fost lipsit de surprize. Poate cea mai mare o constituie eliminarea echipei FCM Târgovişte de către FCM II Târgovişte!!! Culmea, cu un scor de maidan (6-4). Dintre echipele ce activează în Liga Secundă au mai fost eliminate următoarele echipe: FC Botoşani, Dunărea Giurgiu, Minerul Lupeni, CFR Timişoara, Unirea Dej şi FC Bihor. Singura echipă vâlceană care continuă cursa, Clubul Sportiv Municipal, mai are de trecut un singur hop până ce va ajunge să întâlnească o grupare din prima ligă a ţării. Cele 56 de echipe învingătoare ale meciurilor din al turul al IV-lea se vor întâlni în faza următoare a competiţiei, pe 13 septembrie, de la ora 16.30.

Posibili adversari pentru CSM

La împerecherea pe criterii geografice, CSM-ul ar putea juca la Alro Slatina, Minerul Jilţ Mătăsari, Dacia Mioveni, Prometeu Craiova, FC Caracal sau Minerul Motru. Mai mult ca sigur, datorită poziţiei superioare ocupate în clasamentul sezonului trecut, elevii lui Costel Pană şi Mitică Teleşpan vor disputa meciul în deplasare. (N.C.)

Rezultate Cupa României, turul al IV-lea

Politehnica II Iaşi – FC Botoşani 7-6 (după executarea penalti-urilor)
Bucovina Rădăuţi – Cetatea Suceava 1-5
Leonard Paşcani – CFR Paşcani 0-1
Foresta Zorleni (Vaslui) – FCM II Bacău 0-2
Willy 2001 Bacău – Laminorul Roman 3-5 (după prelungiri)
Pambac Bacău – FCM Bacău 1-3
AS Imperfect Brăniştea (Galaţi) – Dunărea Galaţi 0-4
Oţelul II Galaţi – Delta Tulcea 1-2
Oil Terminal Constanţa – Callatis Mangalia 2-4 (după prelungiri)
Viitorul Însurăţei (Brăila) – Dacia Unirea Brăila 2-4 (după executarea penalti-urilor)
Şoimii Costeşti (Buzău) – Gloria Buzău 1-5
KSE Târgu Secuiesc (Covasna) – Energia Vulturu (Vrancea) 1-2
Transkurier Sf. Gheorghe – FC Braşov 1-4
FC Făgăraş – Forex Braşov 0-1
CF Predeal – Precizia Săcele 0-1
Abatorul Slobozia – Prefab Modelu (Călăraşi) 1-5
Unirea 2004 Slobozia – Dunărea 2005 Călăraşi 5-7 (după executarea penalti-urilor)
FC Snagov II – FC Snagov 0-4
FC 1 Decembrie (Ilfov) – CS Otopeni 0-4
CS Buftea – Sportul Stud. Bucureşti 1-2 (după prelungiri)
Politehnica Timişoara – Juventus Bucureşti 0-2
Petrolul II Ploieşti – Petrolul Ploieşti 1-3
Rapid II Bucureşti – Inter Gaz Bucureşti 2-3 (după executarea penalti-urilor)
CS Floreşti (Prahova) – FCM Câmpina 1-2 (după prelungiri)
Conpet Ploieşti – Chimia Brazi (Prahova) 1-3
Concordia Chiajna (Gorj) – Dunărea Giurgiu 2-1
FCM II Târgovişte – FCM Târgovişte 6-4
Petrolul Târgovişte – Dacia Mioveni 0-3
Turris Tr. Măgurele – Rova Roşiori 3-6 (după executarea penalti-urilor)
Progresul Corabia – Alro Slatina 5-6 (după executarea penalti-urilor)
Minerul Jilţ Mătăsari (Gorj) – EMC Rovinari (Gorj) 2-0
Oltchim Rm. Vâlcea – CSM Rm. Vâlcea 0-2
Prometeu Craiova – Petrom Chimia Craiova 3-2
Dunărea Calafat – FC Caracal 0-3
Minerul Motru – Minerul Lupeni 1-0
Severnav Drobeta Tr. Severin – Building V.Mare 3-5 (după executarea penalti-urilor)
Minerul Moldova Nouă (Caraş-Severin) – FCM Reşiţa 0-1 (după prelungiri)
UM Timişoara – Auxerre Trans Orşova Lugoj 0-3
Calor Timişoara – CFR Timişoara 4-2
Tim Giroc Timişoara – Politehnica II Timişoara 2-3 (după prelungiri)
CS Ineu (Arad) – Victoria Nădlac (Arad) 3-1 (după executarea penalti-urilor)
Agro Company Băcia (Hunedoara) – CS Vulcan 3-0
Mureşul Deva – Corvinul 2005 Hunedoara 0-3 (după executarea penalti-urilor)
Olimpia Aiud (Alba) – Soda Ocna Mureş (Alba) 0-4
Inter Blaj (Alba) – Apulum Alba Iulia 1-2
Sparta Mediaş – Gaz Metan Mediaş 1-3
Gaz Metan Tg. Mureş – Trans Sil Tg. Mureş 4-2
Avântul Reghin – Ind. Sârmei C. Turzii 6-4 (după executarea penalti-urilor)
Univ. 1919 Cluj – Unirea Dej 1-0
Bihorul Beiuş (Bihor) – Universitatea Cluj 0-6
Lotus Felix Sânmartin (Bihor) – FC Bihor 1-0
Someş Gaz Beclean (Bistriţa Năsăud) – Gloria Bistriţa II 2-1 (după prelungiri)
FC II Baia Mare – FC Baia Mare 0-5
FC Zalău – Fink Fenster Petreşti (Alba) 1-3 (după prelungiri)
Florenţa Model Odoreu (Satu Mare) – Someşul Satu Mare 0-3
AS Municipal Constanţa – Farul II Constanţa
* se joacă marţi, 5 septembrie, de la ora 16.30