Opinii

Deschiderea spre dialog, benefica

Opinie pe semicerc

Deschiderea spre dialog, benefică

 Ca un club ce se respectă, Clubul Sportiv Oltchim a organizat o conferinţă de presă. La care au participat oamenii din conducerea tehnică, două fete, Luminiţa Dinu şi Ionela Gâlcă, şi profesorul Petre Berbecaru. A fost mai degrabă o întâlnire în care s-a vorbit despre stagiile de pregătire, despre felul în care au răspuns fetele solicitărilor antrenorilor, dar şi despre proiecte de viitor.
Ca de obicei, profesorul Tadici a fost tranşant. Mi-aduc aminte ce spunea inginerul Ioan Gavrilescu atunci când l-a anunţat pe Tadici ca principal. Spunea domnul Gavrilescu faptul că deşi pare un tip dur, „din topor”, cum se spune, profesorul Tadici nu e aşa. Înclin să-i dau dreptate domnului Gavrilescu acum, pentru că Tadici îmi face impresia unui tip bine intenţionat, care nu a venit la Vâlcea doar pentru bani.
Sunt multe fete valoroase acum la Oltchim. Multe valori, la fel de multe caractere. Unele mai tari, altele dimpotrivă. La întâlnirea asta cu presa vâlceană a fost şi Luminiţa Dinu. Tot respectul pentru cea care este încă cel mai bun portar al lumii. Şi face mult în echipă, trage chiar echipa după ea. S-a văzut cât de mult suflet a pus şi la meciul de la Odorhei. Şi la naţională face la fel. Luminiţa nu păcăleşte performanţa, cu siguranţă  acesta fiind motivul pentru care este singura jucătoare din Europa, cred, care a câştigat de trei ori Liga Campionilor şi a mai jucat în plus o altă finală.
Luminiţa e un astfel de caracter, tare, o personalitate. Şi are şi motive s-o facă. Repet, rezultatele o recomandă pe deplin. Luminiţa dovedit, spuneam, la conferinţa asta de presă că ştie să vorbească nu doar în teren. M-a surprins însă modul cum Luminiţa mi-a vorbit înaintea conferinţei de presă. Nu ştiu de ce a deranjat-o aşa de tare faptul că presa a dat-o drept căpitan. Şi a început să tune şi să fulgere pe tema asta .nu ştiu dacă e un subiect aşa de important cât să genereze asemenea reacţii. Felul cum vorbea, pe un ton răstit, mi-a lăsat impresia că mai are puţin şi mă ia la bătaie. Doar pentru faptul că am întrebat-o pe un ton glumeţ, ce face căpitanul. Repet, nu a fost nici o ironie, Luminiţa are tot dreptul să fie liderul echipei. Şi are tot dreptul, chiar şi din această postură, sau mai ales din această postură, să ceară presei să nu mai pună, cum se spune „beţe-n roate” echipei. Cu precizarea că gestul Luminiţei mi-a lăsat un gust amar (nici nu ştiu, până la urmă, dacă asta are sa un importanţă), spun că Luminiţa are dreptate când roagă să nu se mai bage fel de fel de „fitile” la echipă.

Mai e puţin până …aproape. De aceea a fost extrem de bine venită întâlnirea cu presa a antrenorilor şi a fetelor. Am aflat astfel că din cele 22 de jucătoare aflate acum în lot vor mai rămâne 18, că la echipa de Divizia A, Oltchim II, vor juca doar junioarele, că în afară de cele patru plecate (fie vorba între noi, nici o pierdere) Gâscă, Răceală, Branişte şi Guiu, nici o altă jucătoare nu a plecat definitiv, că toate jucătoarele au luat la cunoştinţă de noul Regulament de Ordine Interioară, şi chiar l-au semnat, şi multe altele. Tadici a dovedit disponibilitate la dialog şi ăsta e un semn bun. Încet, încet, la Vâlcea se reconstruieşte o super-echipă. „Galacticele” Vâlcii, ale României, în fond, confirmă. Încă un motiv în plus de mândrie.

Ionel GEREA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button