Opinii

Săptămâna patimilor fotbalului românesc

Săptămâna trecută, ultima a Postului Sfintelor Paşti, cunoscută de către credincioşii ortodocşi ca „Săptămâna patimilor Domnului Iisus Hristos” a fost şi cea în care fotbalul românesc a fost zguduit de cutremurul provocat de arestarea necredinciosului patron al Argeşului, cel cunoscut după celebrele de acum fraze ale sale: „arbitrii ie oţi, fură” sau „nu ştiu, acuma nu ştiu… cu? nu ştiu, ce să zic, nu ştiu…” precum şi „Copos ie oţ, fură m…e Copos!” Buboiul purulent din fotbalul românesc ar putea să plesnească definitiv în acest scandal ce urmează celor din Italia, din Polonia, din Serbia, acolo unde s-a lăsat cu arestări, cu condamnări, cu depunctări, cu retrogradări sau cu retrageri de titluri. Noi suntem deocamdată în faza primelor arestări şi a primilor urmăriţi penal din rândul arbitrilor şi observatorilor.

Sunt voci care-l compătimesc pe Cornel Penescu afirmând ca este „un…. găinar”! Găinar să fie oare cel ce-şi permite zeci (sute) de mii de dolari (euro) pentru a cumpăra arbitri, asistenţi, observatori, şefi ai CCA? Găinar să fie cel ce s-a înregistrat dând şpagă pentru a putea să şantajeze mai târziu?
Toată lumea aşteaptă acum „peştii cei mari” uitând însă că aceştia sunt foarte greu de prins.
Speranţa noastră, a iubitorilor de fotbal adevărat, a celor ce dorim un campionat de fotbal în România care să conducă la o echipă naţională la fel de puternică, este ca purificarea începută săptămâna trecută să continue.
Călin Nistor, seful DNA Piteşti, declara zilele trecute: „Sunt mai mulţi oameni importanţi în vizorul nostru, vor urma şi alte arestări. Când punem mâna pe cineva, trebuie să avem probe irefutabile, pentru ca finalitatea să se traducă prin condamnări”.
Şi, poate, în anul 2010, bunul Dumnezeu le va da gândul cel bun celor aproximativ 300 de preşedinţi de cluburi afiliate la FRF şi vor alege o echipă de conducere pentru binele fotbalului românesc!
de Dan SĂRARU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button