Opinii

„Ion Boharu este plafonat, prea moale, nu reprezinta viitorul!”

Răspunzând întrebărilor din chestionarul lui Mihai Persu, govoreanul Dănuţ Omeag spune că:

„Ion Boharu este plafonat, prea moale, nu reprezintă viitorul!”

în opinia acestuia, platforma-program a lui Sandu Şocu prezintă credibilitate

   Am primit recent la redacţie o scrisoare în care instructorul sportiv Dănuţ Omeag, din Băile-Govora, cel ce se ocupă şi de bunul mers al activităţii sportive a clubului Aditen, răspunde la chestionarul lui Mihai Persu, chestionar interesant de răspunsurile căruia ar trebui să ţină cont preşedintele AJF Vâlcea, indiferent cine este el. Menţionăm că înrebarile din chestionar au fost reluate de noi, răspunsurile fiind întocmai aşa cum au fost ele redactate de fidelul nostru cititor.
„Fiind anul în care clubul Aditen va avea drept de vot în alegerea preşedintelui AJF, mi-am permis şi eu în calitate de antrenor la centrul de copii şi juniori al acestui club să-mi exprim un punct de vedere cu privire la chestionarul domnului Persu, fără a avea pretenţia că este un punct de vedere oficial al clubului Aditen, ci ca pe o părere personală.

1. Sunteţi mulţumiţi de modul cum a fost condusă Asociaţia Judeţeană de Fotbal în acest ultim mandat?
Cu mici excepţii, da! La lucruri negative amintesc: observatori coruptibili şi slabi pregătiţi, propulsaţi pe diferite criterii cum ar fi: prietenii, atenţii etc.; cel care a avut mai mereu rezultate la nivelul copiilor şi juniorilor, domnul profesor Emil Popescu nu a fost niciodată recompensat de către AJF cu o mică sumă de bani. Asta având în vedere că toţi candidaţii fac promisiuni cu privire la acest segment de activitate (copii şi juniori), dar la stimularea antrenorilor care au continuitate în rezultate, nimeni nu face nimic. De aici şi nemulţumirea antrenorilor care de mai multe ori rămân cu buza umflată când copiii pregătiţi de ei ajung să fie transferaţi pe bani frumoşi de diferiţi samsari (impresari).
  2. Dacă da, credeţi că o persoană tânără şi dinamică, poate continua pe linia impusă de fostul preşedinte al AJF, Gheorghe Constantin, sau o persoană în vârstă ar fi mai bine să facă acest lucru?
Platforma-program care prezintă credibilitate de 60-70 la sută este a domnului Sandu Şocu. Dar eu sunt pe principiul că numai un om tânăr, ambiţios, un bun manager poate conduce AJF-ul ca: Sandu Şocu – experienţă, credibilitate, pregătire profesională; şi Mihai Persu (tânăr, om cu relaţii în afaceri – deci poate să atragă ceva fonduri către AJF, fost fotbalist, un tip agreabil şi cu prestanţă.
  3. Sunteţi mulţumiţi de conducătorii Comisiilor AJF? Dacă nu, exemplificaţi Comisiilor la care consideraţi că ar fi mai potrivită alte persoane
La delegarea observatorilor să fie persoană serioasă, gen Nicolae Chiriţă – tânăr şi cu bun simţ, să nu se lase influenţat de patima sarsanalelor care tinde să devină o obişnuinţă în acest sector.
  4. Sunteţi mulţumiţi de actualul secretar general al AJF? Dacă nu, propuneţi câteva persoane care ar putea îndeplini cu succes această funcţie
NU! Ion Boharu este plafonat, prea moale, nu reprezintă viitorul. Cel mai bun în această funcţie ar fi Sandu Şocu.
  5. Consideraţi oportună înfiinţarea loturilor de fotbal la nivelul Diviziei D şi Divizia „Onoare”?
Da! Dar stau şi mă întreb, cui foloseşte această selecţionată a „talentelor” trecute de 30-40 de ani. Această selecţionată să fie compusă din jucători între 16-25 ani.
  6. Credeţi că un program al AJF de modernizare a terenurilor de fotbal din judeţ, cu sprijinul autorităţilor locale, are şanse de reuşită?
Nu! Atât timp cât primarii unor localităţi nu au tangenţă cu sportul, nu alocă bani pentru această activitate, nu există pârghii legale să-i forţezi să facă acest lucru, nu avem ce face. Noi suntem de vină că alegem în fruntea comunităţii boşorogi, burtoşi, mincinoşi, cu consilieri de aceeaşi teapă.
  7. Credeţi că ar fi bună o micşorare a taxelor dar de înăsprire a amenzilor pentru indisciplină?

Trăim în ţara taxelor şi impozitelor şi AJF-ul este lovit de acest flagel. Deci, cei care spun că micşorează taxele la echipele de fotbal mint cu neruşinare. Când preţul gazelor, lumina, cresc în ritm ameţitor, atrag după ele şi alte cheltuieli. Nu ştiu dacă spaţiile ocupate de AJF se află în aer liber, consumă rumeguş la încălzire, lumânări necesare la cititul regulamentelor. Pentru indisciplină sunt de acord, mai ales în cazul abaterilor grave (lovirea arbitrului, a adversarului)

  8. Credeţi că un departament de Marketing şi Comunicare în cadrul AJF ar fi necesar?

Greu se găseşte un om să facă faţă cu succes în acest compartiment. În primul rând să ştie o limbă străină, să lucreze pe calculator, să fie prezentabil şi receptiv la doleanţele preşedinţilor de cluburi. Stau şi mă întreb, un om cu toate aceste calităţi vine pe un salariu de nimic, când firme serioase şi potente financiar caută astfel de oameni?

  9. Consideraţi necesar să construim o „Casă a fotbalului vâlcean”?

O altă găselniţă! Cu ce bani, fraţilor? Da, se poate închiria un apartament care cu timpul să fie cumpărat. Dar, de construit, nici vorbă! O luăm pe urmele lui Mitică Dragomir care în nesimţirea lui a zis că a construit sediul LPF din resurse proprii!

10. Sugestii pentru viitorul preşedinte al AJF Vâlcea
Sugestii şi sfaturi dau toţi. Vrem fapte şi oameni competenţi în toate structurile AJF-ului. Vrem mingi, echipament, aparate ajutătoare la nivelul copiilor şi juniorilor. Competiţii cât mai multe la acest nivel, cărţi de specialitate luate de la FRF şi date gratis la toţi instructorii şi antrenorii de juniori. Vrem cursuri de perfecţionare şi prezentări video lunare. Numai aşa facem performanţă!
Cu stimă,

Dănuţ OMEAG

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button