FotbalDiverse

Surpriză uriașă pentru micuții fotbaliști de la AFC Băbeni! Ce gest a făcut Gigi Becali la întâlnirea cu elevii lui Gicu Deaconescu?

Primele zile ale anului 2024 i-au prins pe tinerii fotbaliști de la AFC Băbeni în cantonament. Din a doua zi a noului an antrenorul Marian Deaconescu i-a dus într-un stagiu de pregătire. Cazarea au avut-o în locația obișnuită, la Hotel Regia din Băile Olănești. A fost un cantonament de vis, o vacanță adevărată, incomparabilă cu altele de până acum. Cei 30 de copii au îmbinat utilul cu plăcutul în stațiunea vâlceană. Au rămas cu amintiri unice. Vineri au urcat la Comanca. Părinții, copiii și antrenorul Marian Deaconescu s-au mobilizat și au strâns 14 ghiozdane pline cu alimente și alte produse pe care le-au oferit unor bătrâne singure, fără posibilități. Le-au tăiat lemne și le-au făcut zilele mai ușoare și frumoase.
Sâmbătă, 6 ianuarie, în zi de mare sărbătoare creștină, de Bobotează, tinerii fotbaliști de la AFC Băbeni au mers la Biserica ce poartă hramul Sfântului Ierarh ”Ioan Gură de Aur”, de la Mănăstirea ”Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, din Olănești, așezământ unde omul de afaceri Gigi Becali, patronul celor de la FCSB, și-a propus să creeze un mic Athos românesc, unde au acces doar bărbații. L-au găsit acolo pe carismaticul personaj din sportul românesc. Becali se odihnea după ce noaptea participase la slujba dedicată acestei mari sărbători a Botezului Domnului. A venit la Băile Olănești împreună cu fostul arbitrul internațional și de Liga I Alexandru Tudor și cu duhovnicul său.

Toți i-au primit cu brațele deschise pe copii, au făcut poze cu ei. Bucuria a fost de ambele părți, mai ales că 80% dintre elevii lui Marian Deaconescu sunt suporteri ai FCSB. Gigi Becali a repetat un gest pe care îl face deseori în București, a scos un teanc de bani pentru a-l oferi tinerilor fotbaliști vâlceni, însă a fost refuzat de aceștia, iar reacția lor l-a impresionat pe latifundiarul din Pipera. Ideea generală printre copii a fost că alți oameni au mai multă nevoie de ajutor. Sportivii vâlceni au fost invitați de călugări, la dorința lui Gigi Becali, și la masă, însă erau așteptați la cazare cu prânzul. Totuși, la ieșirea din zona monahală, singura fată din grupul celor de la AFC Băbeni, care nu a putut intra, a primit câteva sute de lei din partea lui Becali. Marile câștiguri ale delegației băbenare au fost, însă, experiențele trăite. Cantonamentul se va încheia duminică, 7 ianuarie, de Sfântul Ion. Marian Deaconescu are programat un cantonament și pentru lotul de fete din cadrul AFC Băbeni, dar în februarie.

Articole Similare

Back to top button