AdministratieAdministratiePolitica

”Sigur plec de la PER! Voi candida la alegeri din partea AUR, PNL sau PSD. Până acum am auzit doar vorbe din partea decidenților politic. Vreau lucruri concrete, să pot realiza tot ce mi-am propus pentru dezvoltarea comunei Păușești”

Primarul Cătălin Avan, hotărât la început de an electoral

2024 este an electoral. Vor fi patru rânduri de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. La locale, se anunță bătălie mare în multe localități. Sunt primari care nu au confirmat, iar comunitățile pe care le reprezintă sunt hotărâte să-i arunce în groapa de gunoi a istoriei. La Păușești Otăsău, situația e clară. Cătălin Avan a avut multe realizări și oamenii își doresc să continue. Nu va mai candida din partea Ecologiștilor. A făcut anunțul din timp, ca să ”știe tot poporul”.
”Ce pot să vă spun sigur este că voi pleca de la PER. Nu e o noutate, am mai spus-o și cu alte ocazii. În ordine alfabetică, variantele pentru viitorul apropiat sunt AUR, Liberalii și Socialist-Democrații, adică PNL și PSD. Sunt dispus la discuții cu oricine. Până acum am auzit doar vorbe. Vreau lucruri concrete să pot realiza tot ce mi-am propus pentru dezvoltarea comunei mele. S-au construit săli de sport în localități cu 100 de copii. Noi avem proiect depus la CNI pe care s-a așternut praful, în condițiile în care am fi fost cei mai îndreptățiți să fim sprijiniți pentru o astfel de investiție. Avem cea mai bună școală din județ, din mediul rural, 203 copii care învață la noi! Avem 27 de elevi care vin la școala noastră din alte patru localități învecinate, condiții de studiu foarte bune, rezultate de excepție la examene, concursuri, olimpiade, dar factorii de decizie locali nu au reușit să ne ajute să realizăm și acest obiectiv, o sală de sport. Pe alocările de gaze nu s-a ținut cont de priorități. Au fost multe anomalii. O decizie finală în privința apartenenței politice o voi lua împreună cu organizația noastră. Suntem de opt ani în aceeași echipă.
Ultima sfătuire o voi avea cu domnul Mircia Gutău, actualul și viitorul primar al Râmnicului. Opțiunile acestea sunt, pe picior de egalitate acum: AUR, PNL, PSD. Mai sper ca anul acesta să fiu campion județean cu FC Păușești Otăsău, în Liga a IV-a de fotbal și să semnez toate contractele de finanțare.
Am semnat pentru dotarea școlilor, pe Anghel Saligny, pe AFM, pentru stații de încărcare electrică. În primele zile din 2024 am lucrat să depunem la AFIR și proiectul pentru modernizarea drumurilor, iar vineri am reușit. Este vorba despre 6 ulițe și drumuri. Finanțarea maximă este de 1 milion de euro, iar ce trece peste, vreo 300.000 euro, îi vom suporta din bugetul local. Cu acest obiectiv, încheiem tot ce înseamnă infrastructură rutieră la Păușești. Asta pentru că în câteva zile semnăm contractul de lucrări și dăm deja ordinul de începere a lucrărilor pentru alte drumuri, pe Anghel Saligny. După opt luni de contestații, am ajuns la desemnarea câștigătorului. S-a întârziat atât din cauza faptului că în Vâlcea s-a creat un cartel al constructorilor care se înțeleg între ei unde să nu se calce pe picioare la licitații. La Păușești, dat fiind râul Otăsău cu cel mai bun pietriș /balast și sperând că fură din albia râului alte zeci de mii de metri cubi, un agent economic s-a bătut până în ultima clipă să câștige această licitație, unde sub masca lucrărilor la drumurile din Păușești să poată iarăși fura balastru fără autorizație. Noi am fost prinși la mijloc în această luptă oarbă! Dar, în sfârșit am reușit și am finalizat procedura!
Revenind, asta vreau, ca în 2-3 ani să terminăm totul, gaze, canalizare, drumuri, în primul rând. Cu apa am încheiat. Apoi voi fi împăcat că am făcut ce era important și voi putea să mă gândesc liniștit la pensie. La canalizare aștept să fim chemați să semnăm contractul. Pe gaze suntem într-o asociere cu Frâncești și Băbeni. Suntem prinși cu 7 milioane pe acest obiectiv. Mai avem depus un proiect pentru platformă de gunoi, cu vidanje, utilaje și tot ce presupune o astfel de investiție, care se ridică la 1 milion de euro”, a declarat Cătălin Avan, primarul din Păușești Otăsău.

Articole Similare

Back to top button