Politica

Sâmbătă, la Vâlcea, Orban a semnat o finanţare de peste 200 de milioane de euro pentru judeţ şi a dat asigurări că vom avea drum expres până la autostradă

Sâmbătă, Ludovic Orban, premierul României şi preşedintele PNL, a venit la Vâlcea pentru a semna o finanţare de peste 200 de milioane de euro, bani care vor fi folosiţi pentru reabilitarea şi extinderea sistemelor de apă şi canalizare din judeţ. Pe tot parcursul vizitei, i-a avut alături pe deputatul Cristian Buican şi Virgil Pîrvulescu, candidatul liberal pentru Primăria Râmnicului, care l-au pus în temă şi cu evoluţia campaniei electorale din judeţ.


Sâmbătă, înainte de MINET şi de Băbeni, Ludovic Orban a ajuns şi pe platforma industrială, unde Virgil Pîrvulescu şi-a prezentat proiectul pentru relansarea industriei, la Râmnicu Vâlcea. „Suntem astăzi la Oltchim pentru că această companie, aflată acum în faliment, a fost plămânul economiei vâlcene. În jurul său, s-au dezvoltat oraşul şi judeţul. Ce dorim noi, liberalii? Vrem ca, aici, să facem un parc industrial. Prezenţa premierului Orban alături de noi este o dovadă în plus că ceea ce vedeţi acum distrus, ruginit, în faliment, într-un viitor apropiat, maxim 2 ani, va fi viu. Râmnicenii vor beneficia de locuri de muncă stabile şi bine plătite”, a transmis candidatul PNL pentru funcţia de primar. La rândul său, premierul a ţinut să amintească faptul că o parte din fostul Oltchim a ajuns pe butuci din cauza unei administraţii coruptă şi incompetentă. Cât priveşte proiectul lui Virgil Pîrvulescu, Ludovic Orban a apreciat că „ideea este foarte bună”. „În foarte multe localităţi, ce-i drept, cu primari PNL, astfel de proiecte au dat roade, investitorii fiind atraşi de facilităţile oferte de parcurile industriale. Oradea, Braşov, Cluj şi Timişoara sunt doar câteva exemple. „Pentru Vâlcea, un alt proiect important este drumul expres care va lega Râmnicul de autostrada Sibiu – Piteşti, conexiunea urmând să se facă la Ticveni. PSD, cum bine ştiţi, tăiase această secţiune, dar – revenind – este în curs de licitaţie contractul pentru Studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic, urmând, apoi, execuţia. Legat de Sibiu-Piteşti, din cele 5 tronsoane, vreau să vă spun că, pe primul, spre Boiţa, se lucrează intens. Secţiunea Piteşti – Curtea de Argeş este în proiectare şi anul viitor începe construcţia efectivă. Pentru tronsonul 4, suntem în curs de stabilire a câştigătorului proiectării şi execuţiei. Şi pe tronsoanele 2 şi 3 sunt pregătite documentaţiile de licitaţie. Urmează să obţinem avizul ANAP. Obiectivul este să avem, până la finele anului, contracte semnate pentru toate tronsoanele”, a declarat Ludovic Orban, sugerând că această investiţie va reprezenta o gură de oxigen pentru Vâlcea, stimulând dezvoltarea economică a judeţului şi relansarea turismului. Deputatul Buican a profitat de prezenţa premierului pentru a-i mulţumi public şi personal pentru susţinerea judeţului şi a amintit că, tot recent, Guvernul condus de Ludovic Orban a aprobat înfiinţarea spitalului de la Bălceşti, după un deceniu în care alţii nu au fost în stare să facă acest lucru. „Sper ca proiectul depus de primarul nostru, Constantin Aleca, la CNI, să fie aprobat cât mai curând. Proiectul, estimat la 2 milioane de euro, presupune amenajarea şi dotarea unor spaţii din Bălceşti, în aşa fel încât viitorul spital să fie unul dintre cele mai moderne din regiune”, a subliniat Buican.

Comandat de Partidul Naţional Liberal / Realizat de SC VILSPOPRESS SRL / Cod Unic de Identificare AEP 21200012

 

Articole Similare

Back to top button