Acasă Diverse SCM Rm. Vâlcea s-a calificat în sferturile Cupei României

SCM Rm. Vâlcea s-a calificat în sferturile Cupei României

437
0

Sâmbătă, 16 martie, la trei zile distanţă de derby-ul Ligii Florilor, cu CSM Bucureşti, echipa de handbal vâlceană a jucat în optimile Cupei României. SCM a înfruntat-o, la Piteşti, pe divizionara secundă FC Argeş. Cum era de aşteptat, „municipalele” nu au avut nicio problemă în a-şi adjudeca victoria. Gruparea de la poalele Capelei a obţinut un succes concludent, care s-a conturat încă din prima repriză, încheiată cu un avans de şase goluri (scor 14-8). La final, diferenţa a fost de opt goluri: scor 32-24.

Cea mai bună marcatoare a oaspetelor a fost Maria Gavrilă, autoare a şapte goluri. La Piteşti au mai punctat pentru lidera Ligii Naţionale: Cristina Florica (5 goluri), Flori Craiu (3), Andreea Adespii (3), Iryna Glibko (3), Natallya Vasilleuskaya (3), Alexandra Badea (3), Ioana Bălăceanu (2), Samara da Silva (1), Maria Petrovic (1) şi Andreea Pricopi (1).

Florin Pera le-a menajat pe Lopez, Fernandez, Dumanska, Khouildi, Popa şi Băcăoanu. În schimb, le-a dat posibilitatea celor tinere să joace. Stamin nu a evoluat, dar au fost pe teren Bălăceanu, Marin şi Vîlcan. Pentru Marin şi Vîlcan meciul de la Piteşti a reprezentat debutul în tricoul SCM-ului, într-o partidă oficială. Stamin şi Bălăceanu debutaseră la Piatra Neamţ, tot într-o confruntare ce a contat pentru Cupa României.

SCM Rm. Vâlcea îşi va afla peste câteva zile următoarea adversară din Cupă. Tragerea la sorţi pentru stabilirea meciurilor din sferturi va avea loc marţi, 19 martie, de la ora 11.00, la sediul FRH, de la Bucureşti. Partidele din această fază se vor disputa în jurul datei de 31 martie.

În Liga Florilor, „municipalele” vor disputa următorul joc pe 28 martie, acasă, cu Dunărea Brăila. (S.S.)