Acasă Social La Grădiştea, pagubele produse de calamităţile din această vară se ridică la...

La Grădiştea, pagubele produse de calamităţile din această vară se ridică la aproape 500 mii lei. O familie este izolată

24
0

Bugetul comunei Grădiştea pe anul în curs se ridică la aproximativ 1,7 milioane lei. Aproape 1,3 milioane lei sunt necesari pentru acoperirea indemnizaţiilor acordate persoanelor cu handicap şi însoţitorii acestora. Pentru investiţii nu mai rămân fonduri. Primarul Ilie Boiangiu nu mai poate acoperi nici cheltuielile legate de reparaţia drumurilor afectate de calamităţile naturale. Iar pagubele sunt destul de însemnate. În unele zone, trebuie intervenit de urgenţă.

Există şi o familie izolată. „Sunt cheltuieli foarte mari. Utilajele, combustibilul, toate costă, iar noi nu ne permitem să mai antamăm lucrări pentru rezolvarea problemelor cauzate de calamităţi. În urma ploilor abundente din această vară, avem poduri, podeţe afectate, terenuri agricole, drumuri de interes local şi 4-5 gospodării. Am făcut solicitări, devize, procese verbale de constatare. Le-am trimis la Vâlcea şi aşteptăm să vedem dacă se va rezolva ceva. Toate drumurile neasfaltate şi în pantă au avut de suferit. Piatra s-a dislocat, şanţurile au fost distruse, acostamentele, la fel. Pagubele se ridică la 4-5 miliarde lei vechi. Sunt două poduri tubulare luate de pârâul Obislavu, pe care trebuie să le repunem în funcţiune, dar nu putem pe cont propriu. Avem şi o familie izolată în satul Ţuţuru. Poate ajunge la propria gospodărie doar pe o rută ocolitoare”, a precizat Ilie Boiangiu, primarul comunei Grădiştea. (S.S.)