Acasă Diverse Dintre cele trei jucătoare transferate de SCM pentru sezonul viitor, doar una...

Dintre cele trei jucătoare transferate de SCM pentru sezonul viitor, doar una nu se încadrează în criteriile FRH

524
0

Zilele trecute, conducerea secţiei de handbal a Sport Club Municipal din Rm. Vâlcea a anunţat transferul a trei straniere. Este vorba despre Shenia Minevskaja, Maren Nyland Aardahl şi Zeljka Nikolic. Antrenorul principal al liderei Ligii Florilor este convins că toate cele trei handbaliste vor putea ajuta echipa la îndeplinirea obiectivelor viitoare.

”Sunt mulţumit de transferurile realizate. Minevskaya e o jucătoare completă, care se pliază foarte bine pe jocul echipei noastre, care face foarte bine ambele faze. Va fi o jucătoare importantă în apărare, în zona centrală. De asemenea, în faza de atac ne va ajuta. Are experienţă, joacă pentru echipă, are un joc bun colectiv. Vine de la Brest, o echipă cu pretenţii la Final Four-ul Ligii Campionilor şi cu şanse mari de a câştiga campionatul în Franţa. Ținând cont şi de evoluţia ei în Naţionala Germaniei, la Campionatul Mondial, cred că va aduce un plus de valoare. Aardahl e un pivot de profil diferit faţă de Asma Elghaoui. E puternică, are talie, joacă foarte bine în zona centrală, în apărare, aleargă bine pe contraatac. La fel, e o jucătoare completă, care nu poate decât să aducă un plus echipei. Pe Aardahl o ştiu de când juca la Byasen, în Norvegia. Era mai tânără şi de atunci promitea prin evoluţiile ei.
Nikolic e o jucătoare pe care o cunoaştem foarte bine, a avut evoluţii bune la Craiova. Vine după un Campionat Mondial în care a avut cele mai multe minute jucate faţă de toate componentele Naţionalei Serbiei. A avut un randament excelent şi sper ca performanţele obţinute până în momentul de faţă să o ajute să se impună prin joc şi la SCM”, a spus Florentin Pera, despre fiecare dintre cele trei noutăţi care vor apărea, din vară, la Vâlcea.
Dintre acestea, una singură nu se încadrează în criteriile impuse de FRH în privinţa jucătoarelor străine. Este vorba despre Maren Nyland Aardahl. Din lotul actual, doar Glibko a mai rămas în afara criteriilor. Cu alte cuvinte, în acest moment, Vâlcea are două jucătoare în afara criteriilor, iar pentru viitorul sezon şi-ar mai permite încă un transfer din afara ţării, a unei handbaliste care nu are un CV neapărat spectaculos în ultimii ani. (S.S.)