Acasă Diverse Adrian Comănescu: ”Campioanele din fotbalul judeţean se vor decide pe teren. Competiţiile...

Adrian Comănescu: ”Campioanele din fotbalul judeţean se vor decide pe teren. Competiţiile se vor relua, cel mai probabil, în iunie”

805
0

Deşi Starea de Urgenţă a fost prelungită cu încă o lună, oficialii Federaţiei Române de Fotbal caută soluţii pentru a continua competiţiile. În urma consultărilor cu oamenii de fotbal din ţară şi reprezentanţii AJF-urilor, FRF a anunţat că, în acest moment, îngheţarea campionatelor este exclusă. Ba chiar a fost anunţată şi o posibilă dată de reluare a campionatelor. La Liga I şi în eşalonale superioare celor judeţene, după expirarea stării de urgenţă, la mijlocul lunii mai, echipele şi-ar putea relua pregătirile în perspectiva meciurilor oficiale, care ar urma să se desfăşoare începând cu jumătatea lunii iunie. Aceeaşi dată este avansată şi pentru campionatele judeţene.

”Sub nicio formă nu ne dorim să îngheţăm campionatele! Dacă situaţia se va îmbunătăţi şi nu va fi cazul unei noi prelungiri a stării de urgenţă, cu siguranţă în iunie vom relua competiţiile, iar campioanele se vor decide pe teren. Nu ştiu dacă va fi timp suficient pentru a se juca toate meciurile rămase, dar vom găsi soluţii. La Superligă, depindem de termenul limită pe care ni-l va comunica Federaţia Română de Fotbal pentru desemnarea campioanei în vederea programării meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga a III-a. Dacă vom avea timp, vom juca toate cele 13 etape rămase (trei din sezonul regulat, plus zece din următoarea fază). Nu vrem nici să sufocăm echipele cu intermediare, mai ales că urmează sezonul cald. În caz contrar, în urma consultărilor cu membrii afiliaţi, vom găsi o altă variantă. Se poate ajunge şi în situaţia ca în play-off/play-out să se joace după sistemul «fiecare cu fiecare», dar într-un singur tur. Nu putem să avansăm acum vreo soluţie, pentru că încă nu este cazul. La Liga a IV-a au rămas multe etape de jucat. E posibil ca şi acolo să fim nevoiţi să mai scurtăm din ele. În orice caz, nu vom lua o decizie care să nu convină majorităţii. Ne consultăm şi ajungem la un numitor comun. Fotbalul trebuie să câştige! Dacă va fi cazul, începem să jucăm chiar şi fără spectatori, în primele etape. Acum e prea puţin important acest aspect. Imporant e să se poată juca. Asta trebuie să reţină toţi cei angrenaţi în fenomenul fotbalistic de pe plan judeţean, că se doreşte continuarea competiţiilor şi sub nicio formă îngheţarea acestora. Dacă noi, cu fotbalul, lăsăm impresia că suntem deznădăjnuiţi, ceilalţi ce sa facă? Trebuie să fim optimişti, să avem convingerea că vom reveni la normalitate”, a transmis Adrian Comănescu, preşedintele AJF Vâlcea. (S.S.)